aynı sorunu çok yakın bir arkadaşım yaşadı ve arkadaşımı arayıp böyle bir sorun oldugunu bildirdiler ve bizde o parayı çektik ardından parayı çektiğimizi söyledik bu sorunun kaynagı siz oldugunuz ve bunu bize erken bildirmediginiz için biz parayı harcadık diye bilgisini verdik ve bizden geri ödeme talep ettiler ardından bizde bunu yapmıyacagımızı bu sorunun nedeni sizlersiniz bu hatayı yapmamanız gerekiyodu ozaman kusura bakmayın harcanan paranın ödemesini yapmıyoruz diye söylemiştik ve tamam rahatsız ettiğimiz için özür dileriz deyip kapattılar.
bu arada haklı olabilirsin yanlışsın demiyorum tamamen belki başka bankalar uğraşabilir ceza aldırabilir ama yasal olarak çok fazla öyle bi haklara sahipleri olmadıgını duymuştum dostum.
Dostum bak avukatın söylediklerini söyleyeyim sana. Banka bu paraya el koyamaz, sizi arayıp iyi niyetle parayı iade etmenizi ister. Edip etmemek sizin vicdanı sorumluluğunuzdadır ama paranın sahibi kişi
sebepsiz zenginleşme davası açabilir. Bu dava sonucu da para önce sizden tahsil edilir daha sonra da suç dosyanız oluşturulup paranın tutarına göre 3 ay ile 4 yıla kadar hapis cezasına hükmedilir.
Mahkemede '' benim bir hatam yok onlar yatırdılar ben de harcadım'' gibi bir ifade kabul görmez.
Zaten banka hesabı açarken bu durumla ilgili maddeler var ama biz genelde okumadan her şeyi imzaladığımız için haberimiz bile yok bu maddelerden.
Ayrıca bu para aklanmak üzere de size gönderilmiş olabilir. Bir suç örgütünün hesabından çıkmış ya da ele geçirilen bir dolandırıcının sahte banka hesabından da gönderilmiş olabilir. Parayı işlettiğiniz için doğrudan suç ortağı olarak yargılanırsınız ki emsal davalar ülkemizde çok fazla.
Kısa lafın özü adamı öttürürler. Burası Türkiye yerde 10 TL bile bulsan iki kez düşüneceksin dostum.