Neler Yeni

İş Bankası 5000 tl Para Geldi ?

Wrostie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Necati Boyat
Dostum bu gibi durumlar çok büyük sıkıntı yapıyor. Parayı farklı bir hesaba aktarman bile suç. Vakit kaybetmeden bankayla iletişime geçin.
Öyle bişey yok dostum yanlış biliyorsun banka hesabına gelen hiçbir para senin sorumluluğunda değil harcasan bile bankanın hatası oldugu için hiçbir işlem yapamazlar

Ufukizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Özgür Ufuk
Öyle bişey yok dostum yanlış biliyorsun banka hesabına gelen hiçbir para senin sorumluluğunda değil harcasan bile bankanın hatası oldugu için hiçbir işlem yapamazlar
Dostum kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyoruz bire bire başımıza gelen olaydan dolayı yazıyorum. Bankaya bildirdiği halde ceza alan insanlar var.

Wrostie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Necati Boyat
Dostum kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyoruz bire bire başımıza gelen olaydan dolayı yazıyorum. Bankaya bildirdiği halde ceza alan insanlar var.
aynı sorunu çok yakın bir arkadaşım yaşadı ve arkadaşımı arayıp böyle bir sorun oldugunu bildirdiler ve bizde o parayı çektik ardından parayı çektiğimizi söyledik bu sorunun kaynagı siz oldugunuz ve bunu bize erken bildirmediginiz için biz parayı harcadık diye bilgisini verdik ve bizden geri ödeme talep ettiler ardından bizde bunu yapmıyacagımızı bu sorunun nedeni sizlersiniz bu hatayı yapmamanız gerekiyodu ozaman kusura bakmayın harcanan paranın ödemesini yapmıyoruz diye söylemiştik ve tamam rahatsız ettiğimiz için özür dileriz deyip kapattılar.
bu arada haklı olabilirsin yanlışsın demiyorum tamamen belki başka bankalar uğraşabilir ceza aldırabilir ama yasal olarak çok fazla öyle bi haklara sahipleri olmadıgını duymuştum dostum.

~KİNG~

80+ Bronze
aynı sorunu çok yakın bir arkadaşım yaşadı ve arkadaşımı arayıp böyle bir sorun oldugunu bildirdiler ve bizde o parayı çektik ardından parayı çektiğimizi söyledik bu sorunun kaynagı siz oldugunuz ve bunu bize erken bildirmediginiz için biz parayı harcadık diye bilgisini verdik ve bizden geri ödeme talep ettiler ardından bizde bunu yapmıyacagımızı bu sorunun nedeni sizlersiniz bu hatayı yapmamanız gerekiyodu ozaman kusura bakmayın harcanan paranın ödemesini yapmıyoruz diye söylemiştik ve tamam rahatsız ettiğimiz için özür dileriz deyip kapattılar.
bu arada haklı olabilirsin yanlışsın demiyorum tamamen belki başka bankalar uğraşabilir ceza aldırabilir ama yasal olarak çok fazla öyle bi haklara sahipleri olmadıgını duymuştum dostum.
+++

Ufukizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Özgür Ufuk
Dostum bak avukatın söylediklerini söyleyeyim sana. Banka bu paraya el koyamaz, sizi arayıp iyi niyetle parayı iade etmenizi ister. Edip etmemek sizin vicdanı sorumluluğunuzdadır ama paranın sahibi kişi sebepsiz zenginleşme davası açabilir. Bu dava sonucu da para önce sizden tahsil edilir daha sonra da suç dosyanız oluşturulup paranın tutarına göre 3 ay ile 4 yıla kadar hapis cezasına hükmedilir.

Mahkemede '' benim bir hatam yok onlar yatırdılar ben de harcadım'' gibi bir ifade kabul görmez.

Zaten banka hesabı açarken bu durumla ilgili maddeler var ama biz genelde okumadan her şeyi imzaladığımız için haberimiz bile yok bu maddelerden.

Ayrıca bu para aklanmak üzere de size gönderilmiş olabilir. Bir suç örgütünün hesabından çıkmış ya da ele geçirilen bir dolandırıcının sahte banka hesabından da gönderilmiş olabilir. Parayı işlettiğiniz için doğrudan suç ortağı olarak yargılanırsınız ki emsal davalar ülkemizde çok fazla.

Kısa lafın özü adamı öttürürler. Burası Türkiye yerde 10 TL bile bulsan iki kez düşüneceksin dostum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ömer Can
Selamlar dostlar , babam emekli ve maaşını işbankasından alıyor , bugün belirsiz bir şekilde hesabına 5000 TL para geldi anlam veremedim , konu ile alakalı bilgisi olan var mı ?
Hayır reis emekli olanlara bankalar o şekilde bi.ödeme yapıyor şuan dün başladı diye biliyorum hangi bankadan emekli olduysa o banka ödeme yapıyor

~KİNG~

80+ Bronze
Hayır reis emekli olanlara bankalar o şekilde bi.ödeme yapıyor şuan dün başladı diye biliyorum hangi bankadan emekli olduysa o banka ödeme yapıyor
normalde 4 ay bekliyorsun , ama öne alabilmek için 200 tl vermek gerekiyormuş ...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,900
Üyeler
164,065
Son üye
Wilfried Zaha
Top Bottom