Isıya Duyarlı Fan Devresi (Psu)

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,639
Merhaba arkadaşlar eski bir psu kullanıp sürekli yüksek fan sesinden rahatsız oluyorsanız pc yi açınca psu fanı çalışmasın ısınınca çalışısın diyorsanız bu devre sizin için.
İnternette gördüğünüz ısıya duyarlı devrelerden farklı .

Devre üzerinde değişiklik yapınca kasa içi fan içinde kullanılabilir duruma gelebilir.

Merhaba arkadaşlar eski bir psu kullanıp sürekli yüksek fan sesinden rahatsız oluyorsanız pc yi açınca psu fanı çalışmasın ısınınca çalışısın diyorsanız bu devre sizin için.
İnternette gördüğünüz ısıya duyarlı devrelerden farklı .
Çoğu güç kaynağında zaten termistör bulunuyor. Fan hızı onun bağlı olduğu soğutucunun sıcaklığına görede değişiyor. 14 yıllık HEC'de bile bulunuyor.

1762613763892.webp

Olmayan güç kaynağı göremedim ben açıkçası ama olmayan varsada, bu devre iyi olabilir lakin güç kaynağı üzerinde çalışırken çok çok dikkatli olmak gerekli. APFC hattında yani PWM katında 400V bulunuyor. İnsanı çarptımı gerçekten çarpar.

Son düzenleme:
Yalnız alt segment psulara sürekli hava akışı lazım. yanık kokusundan durulmaz yoksa😂
Denemek lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çoğu güç kaynağında zaten termistör bulunuyor. Fan hızı onun bağlı olduğu soğutucunun sıcaklığına görede değişiyor. 14 yıllık HEC'de bile bulunuyor.

Alıntıyı görüntüle

Olmayan güç kaynağı göremedim ben açıkçası ama olmayan varsada, bu devre iyi olabilir lakin güç kaynağı üzerinde çalışırken çok çok dikkatli olmak gerekli. APFC hattında yani PWM katında 400V bulunuyor. İnsanı çarptımı gerçekten çarpar.
Gerçekten Tecrübe ve dikkat gerektiren bir işlem. Kasa içi fanlar için daha uygun olabilir. 2.el 12cm fanları bit pazarında uygun fiyata bulabiliyoruz. Hız devresi kontrollü olmuyor çoğu o tür fanlarda değerlendirilebilir.

Pek bilgili değilim ama vx500'ü tamir etmeye çalışırken fansız çalıştırmıştım, kasaya bile bağlı değildi ona rağmen kısa sürede yanık kokusu verdi😀 yine de kokuya rağmen bozulmamıştı sonradan kendim bozdum
Kasaya bağlı değilse yanması pek de mümkün değil. Yük altında olmuyor. O koku genelde yanıkdan değilde bileşenlerden geliyordur.

Kasaya bağlı değilse yanması pek de mümkün değil. Yük altında olmuyor. O koku genelde yanıkdan değilde bileşenlerden geliyordur.
Cımbızla çalıştırmıştım😀 yanık plastik kokusu bildiğin

Başka bir sorundan yapmış olabilir belki ama fan varken yapmıyordu bilemedim

Son düzenleme:
Geri