İşlemcim Voltaj Yemiyor

Bana mı öğretiyon ki :D Ego kasıyormuşum gibi de hissettim bak.
K-kastın az önce. Yani günlük kullanımda FPU-CPU beraber çalışıyor o zaman sadece FPU yapmanın mantığını anlayamadım ondan yoksa bir şey ğretmeye çalışmıyorum. Senin bilgin sana yeter
1605354187559.jpeg

xd
testi başlatacağım ama tuşa basamıyorum.
Sebep?

ryzen master yüklü değilmiş. yükledim.
şimdi ne yapacağım hangisi.
Bir saniye alp sanırım Diagnostic yapamadın? Onun sebebi nedir. Ben senden 2 şey istiyorum voltajı azıcık arttırdıysan Prime95K sokar mısın. Hata verirse işlemci durdur testi hızlıca bir de Core Temp indirdiysen onu açık tut ki değerleri görelim. en fazla 1 dk yap testi. Diagnostic eğer silikon kaliteliyse 1 saat sonra görüşürüz xd, değilse söylersin hızlıca biter zaten.

Bir saniye alp sanırım Diagnostic yapamadın? Onun sebebi nedir. Ben senden 2 şey istiyorum voltajı azıcık arttırdıysan Prime95K sokar mısın. Hata verirse işlemci durdur testi hızlıca bir de Core Temp indirdiysen onu açık tut ki değerleri görelim. en fazla 1 dk yap testi. Diagnostic eğer silikon kaliteliyse 1 saat sonra görüşürüz xd, değilse söylersin hızlıca biter zaten.
Diagnostic girdim bekliyorum kapanmasını.

@!Yardım Lazım! BIOS'u, Ryzen Master üzerinden yaptığın işlemci ayarları değil de bellek ayarları bozabilir

Nadiren de olsa işlemcinin voltajıyla oynasan bile BIOS sıkıntı çıkarabiliyor.

İstediğin voltajı, GHz'ı vermemesi gibi sorunlar.

Sıfırlayınca bile çözülmediği oluyor, tabii USB ile yeni BIOS yükleyince sorun gidiyor.

Sıfırlayınca bile çözülmediği oluyor, tabii USB ile yeni BIOS yükleyince sorun gidiyor.
Kandesin el atacağını biliyordum xd.

Ben hiç yaşamadım. Hatta bios ve master ile aynı anda ayar bile verdim gene sıkıntı yoktu.

Ben hiç yaşamadım. Hatta bios ve master ile aynı anda ayar bile verdim gene sıkıntı yoktu.

Bilemiyorum.

Daha önce işlemciye voltaj verip sorun yaşayanı gördüm.

Çözüm yeni BIOS yüklemek oluyordu.

@kandes22 1.1V ayarlarsın, 1.050 alırsın, o başka. Demek istediğin nedir tam olarak?

@kandes22 1.1V ayarlarsın, 1.050 alırsın, o başka. Demek istediğin nedir tam olarak?

Şuan tam olarak örnek yok aklımda.

Özel mesajlardan bakayım.

Ama basit bir örnek vereyim. 4.1 GHz verip testte 3.9 GHz alması gibi gibi.

Bu sorunları yaşayan kime sorsam daha önce Ryzen Master ile voltaj ayarı yapmış oluyor.

Geri