İşlemcinin aniden performans kesmesi

Alıntıyı görüntüle

Şu aşağıdaki anakrt kısmının fotoğrafını çekin.
1762449772105.webp

@yusuf7878 hocam atmış, yorumlamaya bekleriz😂

Ekler

• vin12.webp
    vin12.webp
    166.5 KB · Hit: 5
Yorumları okuyamadım ama r7 5800x serisi için en kötü anakart b450m a pro max. Bende de aynı sorun vardı vramlari soğutmak için modifiye bile yapmıştım kısmen işe yaramıştı. En temizi daha yüksek model ve m olmayan bir model almak örneğin b550-a vs.

O biraz abartıya kaçar hocam ama şu oluyor:

Alıntıyı görüntüle
vallaha ilk defa gördüm yok malesef :D ne yapmamız gerekiyor @yusuf7878
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yorumları okuyamadım ama r7 5800x serisi için en kötü anakart b450m a pro max. Bende de aynı sorun vardı vramlari soğutmak için modifiye bile yapmıştım kısmen işe yaramıştı. En temizi daha yüksek model ve m olmayan bir model almak örneğin b550-a vs.
aynı sorunlar mı vardı sizde de

Son düzenleme:
bu arada test yaptım sıcaklığa bakmak için, testi başlattığımda o tmpin 6 ve 8 de hiç değişiklik olmuyor sabit onlar. diğerleri oynuyor ve en max olan tmpin7 o da 80 i görüyor maksimum. yanda ki grafikten de göreceğiniz üzere yine 4-5 kere fanlar yavaşlıyor sonra tekrar devam.

power testi yaptığımda da aynısını yaşadım şimdi. 2. fotoğraf da power testi.

cpu ve power testi yaptığımda alttaki gösterdiğim gibi oluyor, sanırım sorun VRM lerde değil. araştırdığımda bir kaç kişide orası 200 bile gözüktüğü oluyormuş, sanırım sensörsel bir hata. ki diğerleride çok ısınmıyor genelde 80 lerde takılıyor yine tabii zararlı mı bilmiyorum ama cpu ve power testi yaptığımda işlemcinin voltajı inanılmaz oynuyor, hep bir aşağı bi yukarı gidiyor, normal mi? sanırım sorun PSU da olabilir 😁
Benim işlemci 364 watta 110 derecede kalıyor :D 420mm soğutmayla bencede senin problem anakartta. Senin işlemci watt olarak düşük kalıyor.

Benim işlemci 364 watta 110 derecede kalıyor :D 420mm soğutmayla bencede senin problem anakartta. Senin işlemci watt olarak düşük kalıyor.
İşlemcinin watt olarak düşük kalmasının sebebi anakarttan dolayı mı? Forumlarda vs. de bu anakart giriş seviyesi olarak yani 3200 lü işlemciler için önermişler sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcinin watt olarak düşük kalmasının sebebi anakarttan dolayı mı? Forumlarda vs. de bu anakart giriş seviyesi olarak yani 3200 lü işlemciler için önermişler sadece
@yusuf7878 hangi yolu izlememiz lazım hocam?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,210
Üyeler
184,277
Son üye
Chavo1
Geri