İşlemcinin ömrü nasıl biter ?

hellx6

80+
Reaksiyon skoru
41
Selamlar aklımda kalan bir soru yanıtını pek bulamadım işlemcim i5 12400f sıcaklığı Max 74 derece ortalama ise 70 derece falan tam yükte, hava tipi soğutucu ile ve clock ise 4000mhz tam yükte, uzun süre kullanıyorum böyle mesela AAA oyunlarda ortlama 70 CS2 gibi oyunlarda ise ortalama 60 sıcaklık değerlerine bakıldığı sürece işlemcinin ömrünün kısalması olur mu ? Aynısını ekran kartı içinde soracağım Max 75 derece ekran kartımda cevaplarsanız sevinirim.

Selamlar aklımda kalan bir soru yanıtını pek bulamadım işlemcim i5 12400f sıcaklığı Max 74 derece ortalama ise 70 derece falan tam yükte, hava tipi soğutucu ile ve clock ise 4000mhz tam yükte, uzun süre kullanıyorum böyle mesela AAA oyunlarda ortlama 70 CS2 gibi oyunlarda ise ortalama 60 sıcaklık değerlerine bakıldığı sürece işlemcinin ömrünün kısalması olur mu ? Aynısını ekran kartı içinde soracağım Max 75 derece ekran kartımda cevaplarsanız sevinirim.
İntel işlemci kolay kolay bozulmaz rahat ol. Bozulanlar genelde AMD işlemci oluyor 😀

Cpu ve gpu max. 100 dereceye dayanıklıdır. Sıcaklıkların gayet makul.

Ekran kartı modelim rx 6700xt Sapphire pulse bu arada varsayılan fan ayarlarında.

Benim core 2 quad Q8300 işlemcim vardı. 2009 - 2022 arası 13 yıl hiç macun değiştirmeden 85 derecede kullandım. 2022de testlerini yapıp sağlamlığını göstererek bir de sattım onu.

İntel 5GHz de çalışabilecek işlemciyi 4GHz de çok düşük voltajla çalıştırıyor işlemci yorulmuyor bile. AMD ise uzun süredir (özellikle FX ve Ryzende) çoğu işlemciyi yüksek hız ve voltajla piyasaya sürüyor. Forumlarda da bozulan AMD işlemci konusu İntelden çok daha fazladır.

Sıcaklık çipi değilde en çok çipin bağlantısını sağlayan lehimleri eritiyor. Sonra bga işlemi gerekiyor.

İntel 5GHz de çalışabilecek işlemciyi 4GHz de çok düşük voltajla çalıştırıyor işlemci yorulmuyor bile. AMD ise uzun süredir çoğu işlemciyi yüksek hız ve voltajla piyasaya sürüyor. Forumlarda da bozulan AMD işlemci konusu İntelden çok daha fazladır.
Anladım Teşekkür ederim hocam.

Sıcaklık çipi değilde en çok çipin bağlantısını sağlayan lehimleri eritiyor. Sonra bga işlemi gerekiyor.
Bga işlemi nedir hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence hocamın anlatmak istediği AMD nin yeni nesil işlemcilerin böyle durumda olduğu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,515
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri