İşlemciye UV Yapma .

mustafak0

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
680
Ryzen 5 3600 işlemcim var. FurMark ve Prime95 testlerini yaparken işlemcimin 95 dereceye çıktığını gördüm forumdaki dostlar UV yapman lazım dediler ve bu konuyu da belki başkasıda bu işlemleri yapmak ister ve forumda arattığında bulsun diye açıyorum . Bu işlemciye nasıl UV yaparım 2 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

Öncelikle Ryzen Master indireceksin. Daha sonra Ryzen Master içerisinden voltaj ve frekans ayarlaması yapacaksın. Ryzen 5 3600 için önce 4.2 GHz 1.15 V gir, daha sonra yavaş yavaş voltajı düşürerek stabil voltajı bulmaya çalışacaksın. Her voltaj ayarladıktan sonra Prime95, OCCT gibi stress testleri yaparak sistemin stabilitesini ölçeceksin. Stress testi yaparken sistem yeniden başlarsa korkma, sınıra gelmişsin demektir. Yeniden başladıktan sonra son girdiğin değerden bir önceki değeri BIOS'a gireceksin. BIOS ayarlarını kaydet, bitti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlamadığın bir kısım varsa sorabilirsin.

Ryzen 5 3600 işlemcim var. FurMark ve Prime95 testlerini yaparken işlemcimin 95 dereceye çıktığını gördüm forumdaki dostlar UV yapman lazım dediler ve bu konuyu da belki başkasıda bu işlemleri yapmak ister ve forumda arattığında bulsun diye açıyorum . Bu işlemciye nasıl UV yaparım 2 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
Ryzen master indireceksin ordav voltaj ayar yerini autodan manuele getireceksin sonra ilk başta 4.1ghz 1.15v dene sonra test ve kaydet diye seçenek olacak ona bas pc kapanmazsa 5dk prime95 testi yap kapanmazsa occt den cpu testi yap 10dk falan yine mavi ekran yemezsen 4.1ghz 1.1v dene dediklerimin aynisini yap ama 1.1v deneyince occt yi 20dk prime95 ide 10 dk falan yap böyle 1gün falan oyunlarda test et 1.1v 4.1ghz yi sonra biosa gir eğer mavi ekran yemezsen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,521
Üyeler
187,694
Son üye
recep433
Geri