Neler Yeni

İşte benim Müslümanlık inancım.

SnareEcho

80+ Silver
Araştırdığımda bu sonucu buldum;

Halbuki ayette vurgulanan mana, dağların depremlere sebep olacağı değil, dağların bulunduğu yerde meydana gelen depremlerin şiddetini, dağın kendi üstüne çekerek sarsıntıyı absorbe etmesi şeklindedir.
Zaten bende bu anlamı anlamıştım ama bana pek doğru gelmedi.

Sgolca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Şefkat Golca
Dostum Kur'an değiştirildi diyosun neye dayanarak diyosun?;
İnsanın topraktan yaratılmasına inanmıyosun topraktan yaratıldıysa nasıl sperm hücresi oluşabilyor diye sormuşsun şöyle cevap vereyim bütün ağaçları ve bitkileri düşün hepsi dünyadaki toprakta yetişiyor ve su ile gelişiyolar peki nasıl hepsinin farklı farklı özellikleri oluyor.
mandalinanın zarını açıp baktığında içine binlerce su damlacığını güzel bir düzen içinde koyan Allah İnsanı topraktan yaratamaz mı? Evreni baştan yaratmış olan Allah koca evrende nokta bile olmayan biz insanı istediği her şeyden yaratamaz mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela Kur-an da dağlar depremi engeller diyor ama öyle bir şey yok.
peki bunu nerden biliyorsun buna dayanağın kaynağın nedir

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,095
İsim
Hakan
ağaçları ve bitkileri düşün hepsi dünyadaki toprakta yetişiyor ve su ile gelişiyolar peki nasıl hepsinin farklı farklı özellikleri oluyor.
mandalinanın zarını açıp baktığında içine binlerce su damlacığını güzel bir düzen içinde koyan Allah İnsanı topraktan yaratamaz mı? Evreni baştan yaratmış olan Allah koca evrende nokta bile olmayan biz insanı istediği her şeyden yaratamaz mı?
Kanki sizin başka bir tez yok mu ya hep düzen düzen kusursuzluk, kurumadı mı bunlar artık?

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,095
İsim
Hakan
Farklı yollarda olmalı, he kalıplaşmış aynı tez her zaman her yerde mükemmellik olmuyor, İnsan vücüdunda bile bir sürü körelmiş organ var.

Sgolca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Şefkat Golca
Farklı yollarda olmalı, he kalıplaşmış aynı tez her zaman her yerde mükemmellik olmuyor, İnsan vücüdunda bile bir sürü körelmiş organ var.
Bu yaratıcının veya bir dinin noksanlığını göstermez ki.
Allah her şeyi sebeb sonuç iliişkisi içinde yaratmış bu körelmenin de illaki bir sebebi vardır bu yine Allah'ın varlığını ve düzeninin kusursuz işlediğinin delilidir.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,095
İsim
Hakan
Bu yaratıcının veya bir dinin noksanlığını göstermez ki.
Allah her şeyi sebeb sonuç iliişkisi içinde yaratmış bu körelmenin de illaki bir sebebi vardır bu yine Allah'ın varlığını ve düzeninin kusursuz işlediğinin delilidir.
Kanki ben geldim Tanrıya,Allaha mı noksan dedim yoksa savunma yada deyişinizle tez'e mi? :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,015,421
Üyeler
160,846
Son üye
Yigit42