Neler Yeni

İşte benim Müslümanlık inancım.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,316
İsim
Semih Boran
Arkadaşlarla bizde tartışıyoruz bu meseleleri. Ayetlerden yaptığımız çıkarımlara göre Adem ve Havva'nın cennetteki ilk insanlar olduğunu düşündük. Hadislere vs. bakmıyorum, benim için İslam'ın tek kaynağı Kuran. Ayrıca evrimi biraz daha araştırmalısın.
Onu diyen kâfir olur işte. Mütevatir hadisi inkâr etmek kişiyi kâfir eder.

Son düzenleme:

Bura.K

80+ Silver
Hicr 9: Şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik ve şüphe yok ki, O'nu her türlü bozulmadan da biz koruyup muhafaza edeceğiz.

Ne diyorsun?
Adam kitabın değiştirildiğini iddia ediyor, sen ayet atıyorsun. Bu, İslam’a inanmayan bir insana “inanmazsan cehenneme gidersin, bak ayet var” demeye benziyor.

Din böyle kanıtlanmaz. Kanıtlanamaz da zaten orası ayrı.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Eee sen bildiğin deistsin. :D

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Arkadaşlarla bizde tartışıyoruz bu meseleleri. Ayetlerden yaptığımız çıkarımlara göre Adem ve Havva'nın cennetteki ilk insanlar olduğunu düşündük. Hadislere vs. bakmıyorum, benim için İslam'ın tek kaynağı Kuran. Ayrıca evrimi biraz daha araştırmalısın.
Havva isminin kaynağı ne kuran olmadigi belli çünkü böyle bir karakter, isim falan yazmıyor. tevratı mi baz alıyorsunuz?

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Konu harika, kurduğun anolojiler muhteşem. Gelen yorumlar ise ayrı mükemmel. Dinsizin yobazı dinler Sümerden geldi diyor, Müslümanın yobazı sahih hadis inkar eden kâfirdir diyor. Herkes bir şey diyor ama kim ne diyor, işte onu kimse bilmiyor.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Konu harika, kurduğun anolojiler muhteşem. Gelen yorumlar ise ayrı mükemmel. Dinsizin yobazı dinler Sümerden geldi diyor, Müslümanın yobazı sahih hadis inkar eden kâfirdir diyor. Herkes bir şey diyor ama kim ne diyor, işte onu kimse bilmiyor.
Hocam gerçekten haklısınız herkes birbirini kafasına göre dinsiz ilan ediyor çok garip bir durum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam gerçekten haklısınız herkes birbirini kafasına göre dinsiz ilan ediyor çok garip bir durum.
İnternet böyle, önüne gelen fikrini belirtiyor. Torba da değil ki milletin ağzı. Maksimum kahvehane muhabbeti yapması gereken tipler gelip çeşit mecralarda din, felsefe tartışıyor. Otorite sanıyorlar kendilerini, halbuki çoğu hissi ve ideolojik yaklaşıyor mevzulara. Tüm sırrın künhüne vardıklarını falan sanıyorlar, patolojik kitle.

SnareEcho

80+ Silver
Kardeşim 12 yaşındasın. Niye 12 yaşındakilerle olmuyorsun dediğimizde yaşıtlarım olgun değil diyorsun.
Ama kendin de olgun değilsin.
Tamam he
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eee sen bildiğin deistsin. :D
Yoo

deist sin hcm sen
Değilim hcm ben

celal şengör mü izliyorsun sen?kanka takılma kuran bilm kitabı değil.
Yoo izlemiyorum. Bilim kitabı olmadığını biliyorum.
Dostum senin inancından bize ne? Gerçekten boş konular açan birisin.
Sana ne ise engel at konularıma bakma
Yanlış biliyorsun. Evet ilk insan Adem ve Havva ama Allah başka insanlar da yarattık diye bir ayet var. İsmini unuttum ama kardeş kardeşe cinsel ilişki diye bir şey yok.
Kanka ama işte şu anda bize öğretilen tek insan Adem ve Havva.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
ahmet doğan
Tanrı var. Evet hissedemeyiz. Müslümanım ama müslümanlıkta inanmadığım şeyler var. Örneğin Adem ve Havva. Çünkü Adem ve Havva ilk insan olsa;
Adem ve Havva cinsel ilişkiye girdi ve çocukları oldu
Sonra çoğalmaya devam etmek için kardeşlerim beraber cinsel ilişkiye girmesi gerek.
Şimdi Allah Adem ve Havva yı ilk dünyaya göndersiyse kardeşlerim birbirleri ile cinsel ilişkiye gireceğini bilir. Ama dinde bu yasak zaten biliyorsunuz. Yani bence Adem ve Havva olmadı. İnsanlar mikroorganizmalar ile dünyaya geldi. Örneğin. Biz en başta mikroskobik bir canlı olduk. Sonra biz evrimleştik ve bir balık olduk. Tekrardan evrimleştik ve başka bir hayvan olduk. Ve en sonda da evrimleştik ve maymun olduk. Maymunlar da evrimleşerek biz insanlar olduk. (Hayvanları rastgele salladım ama maymun olduğumuza eminim önceden.
yaş kaç aslanım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,136
Üyeler
161,225
Son üye
Maviş Alkan
Top Bottom