Kardeşim öncelikle kafana takılan soruyu cevaplayayım. Hz. Havva ve Hz. Adem 2şer 2 şer çocuk doğururdu ve aynı anda doğanlar birbiriyle cinsel ilişkiye girmezlerdi, giremezlerdi. Aynı anda doğmayanlar ile birlikte çocuk yapıp çoğalmışlardır. Olayı sana bayağı kısa bir şekilde anlattım.Tanrı var. Evet hissedemeyiz. Müslümanım ama müslümanlıkta inanmadığım şeyler var. Örneğin Adem ve Havva. Çünkü Adem ve Havva ilk insan olsa;
Adem ve Havva cinsel ilişkiye girdi ve çocukları oldu
Sonra çoğalmaya devam etmek için kardeşlerim beraber cinsel ilişkiye girmesi gerek.
Şimdi Allah Adem ve Havva yı ilk dünyaya göndersiyse kardeşlerim birbirleri ile cinsel ilişkiye gireceğini bilir. Ama dinde bu yasak zaten biliyorsunuz. Yani bence Adem ve Havva olmadı. İnsanlar mikroorganizmalar ile dünyaya geldi. Örneğin. Biz en başta mikroskobik bir canlı olduk. Sonra biz evrimleştik ve bir balık olduk. Tekrardan evrimleştik ve başka bir hayvan olduk. Ve en sonda da evrimleştik ve maymun olduk. Maymunlar da evrimleşerek biz insanlar olduk. (Hayvanları rastgele salladım ama maymun olduğumuza eminim önceden.
bak herkes neye inanmak istiyorsa inansın ama toplumun çoğunluk kısmının inandığı din sahte ve tek doğru siz gibi düşünüp yorum yapman çok saçma ben Müslümanım benim görevim dinimi hakkıyla yaşamak ve güzel dille dinimi yaymak bu gösteriş olsun diye Müslüman olanlar gibi değil eğer inanmıyorsan saygı duyarım ama benim inancıma gerçek değil yada sahte tarzı cümleler kurarsan bizdende düşüncene saygı bekleme saygı karşılıklı olur sen saygı duyarsın bizde sansa saygı duyarızTanrı var. Evet hissedemeyiz. Müslümanım ama müslümanlıkta inanmadığım şeyler var. Örneğin Adem ve Havva. Çünkü Adem ve Havva ilk insan olsa;
Adem ve Havva cinsel ilişkiye girdi ve çocukları oldu
Sonra çoğalmaya devam etmek için kardeşlerim beraber cinsel ilişkiye girmesi gerek.
Şimdi Allah Adem ve Havva yı ilk dünyaya göndersiyse kardeşlerim birbirleri ile cinsel ilişkiye gireceğini bilir. Ama dinde bu yasak zaten biliyorsunuz. Yani bence Adem ve Havva olmadı. İnsanlar mikroorganizmalar ile dünyaya geldi. Örneğin. Biz en başta mikroskobik bir canlı olduk. Sonra biz evrimleştik ve bir balık olduk. Tekrardan evrimleştik ve başka bir hayvan olduk. Ve en sonda da evrimleştik ve maymun olduk. Maymunlar da evrimleşerek biz insanlar olduk. (Hayvanları rastgele salladım ama maymun olduğumuza eminim önceden.
sen bu dine nasıl gerçek diyorsan onun da o kadar gerçek değil deme hakkı var, ona bakılırsa sen bu dine gerçek diyerek tüm diğer inançlara sahte demiş oluyorsun ama bu saygısızlık değildirbak herkes neye inanmak istiyorsa inansın ama toplumun çoğunluk kısmının inandığı din sahte ve tek doğru siz gibi düşünüp yorum yapman çok saçma ben Müslümanım benim görevim dinimi hakkıyla yaşamak ve güzel dille dinimi yaymak bu gösteriş olsun diye Müslüman olanlar gibi değil eğer inanmıyorsan saygı duyarım ama benim inancıma gerçek değil yada sahte tarzı cümleler kurarsan bizdende düşüncene saygı bekleme saygı karşılıklı olur sen saygı duyarsın bizde sansa saygı duyarız
bu yazdığımdan bunu anladıysan bir şey demiyorumsen bu dine nasıl gerçek diyorsan onun da o kadar gerçek değil deme hakkı var, ona bakılırsa sen bu dine gerçek diyerek tüm diğer inançlara sahte demiş oluyorsun ama bu saygısızlık değildir
Diyene bak 6. sınıf manitan vardı senin got onla ilgilen.Böyle pis bir toplumda sizden başka ilgi çekmek isteyen yok.
onu anladım dostum başka ne anlayacağım?bu yazdığımdan bunu anladıysan bir şey demiyorum
gerçek değil ya da sahte tarzı cümleleri saygısızlık olarak nitelendiriyorsun ben de neden saygısızlık olmadığını anlatıyorumama benim inancıma gerçek değil yada sahte tarzı cümleler kurarsan bizdende düşüncene saygı bekleme saygı karşılıklı olur sen saygı duyarsın bizde sansa saygı duyarız
bak söyle düşün ben çıkıp oraya tek din Müslümanlık başkalarının inancı umurumda değil deseydim doğru diyorsun ama ne diyorum sen dinini yaşa ben dinimi yaşamaya devam edeyim ama benim dinime dil uzatma her insanın kutsalı vardır benim kutsalımda bu ve ben bu inancıma laf edenlere saygı duymamonu anladım dostum başka ne anlayacağım?
gerçek değil ya da sahte tarzı cümleleri saygısızlık olarak nitelendiriyorsun ben de neden saygısızlık olmadığını anlatıyorum
Laf eden yok ki?bak söyle düşün ben çıkıp oraya tek din Müslümanlık başkalarının inancı umurumda değil deseydim doğru diyorsun ama ne diyorum sen dinini yaşa ben dinimi yaşamaya devam edeyim ama benim dinime dil uzatma her insanın kutsalı vardır benim kutsalımda bu ve ben bu inancıma laf edenlere saygı duymam