Hocam klavye mouse konusunda evet baya sikayet var ama PSU ile alakalı yok ,ki zaten ben kalavye mouse tavsiye etmiyorum ,egerki bütçeniz varsa Frisby de tavsiye etmem daha kalitelisi varken . Ama bütçesi yoktur arkadaşın ,pahali PSU için sisteminden kısacaksa Frisby alsın sorun olmadan kullanır. Fakat Direkt Firsby gördüğünüz yere C4 damgasida ne bileyim? Geçenlerde Sharkoon PSU icin herkesin önerdiği marka * Abdullah abi konu açtı tavsiye etmiyorum diye . Ki servisi de baya ilgili, kumandadan fan hızını açmayı unuttum diye sıfır fan seti göndermişlerdi.
Hocam bana şikayetleri atar misinjz psu*frisbynin fiyat bandında FSP mevcut, frisbynin fiyatları hakmediği bir seviyede. Ağrılıklı olarak klavye ve mouse şikayeti var doğru ama PSU konusunda da bolca şikayetleri var. C4 damgası koymamızın sebebi bileşenleri kalitesiz, şimdi şikayet sayısı az çünkü Frisbyli sistem toplayanların büyük çoğunluğunun sistemi daha 1 yıllık değil. Belli bir süre içerisinde bunlar artıcaktır, tabii alan çokmudur bilemem pek sevilmeyen bir marka sonuçta .
Öncelikle burda sitem ettiğim konu ne sen ne a kişi ne b kişisi, ne de senin rehberin hocam. Ben derdim bu forumdaki samsung hariç her ssd ye kronik sorunlu diyen illa bir kişinin çıkması. Ha incelemen çok güzel. Vallahi ben sıkıldıkça okuyorum. Fakat detaylı değil. Örnek: James Donkey ssd si rehberinde var fakat rehberlik herhangi bir tarafı yok hocam. Çok nadiren sağlığı düşüyor? Bu yüzden SSDyi önermiyorsun? Ha bu arada bütün ssd lerin çok nadiren sağlığı düşebilir ? Biosu bazı zamanlarda okumamasına eyvallah fakat kullanıcı yorumlarında 30-40 kişinin çok memnun olması ? Ha bak şikayet edenler var bu da kanıtı diyerek 10 tane link atabilirsin fakat herhangi bir ssd modeli için şikayet eden 10 kişiyi bulmak çok zor değil.Rehberin en altında not eklemiştim. Bu şuan bilinen kronik sorunlu SSD bunlar diye buldukça ekleyeceğimi belirtmiştim. İstisnalar olabiliyor kronik sorunlu olan bazı modeller'de nadiren de sağlam çıkabiliyor. Rehberin detaylı olduğunu düşünüyorum. Ne tür bilgi ekleyebilirim başka?
Çok nadiren dediğim bazılarında düşüyor bazılarında düşmüyor demek. Onu daha açıklayıcı yazarım.Öncelikle burda sitem ettiğim konu ne sen ne a kişi ne b kişisi, ne de senin rehberin hocam. Ben derdim bu forumdaki samsung hariç her SSD ye kronik sorunlu diyen illa bir kişinin çıkması. Ha incelemen çok güzel. Vallahi ben sıkıldıkça okuyorum. Fakat detaylı değil. Örnek: James Donkey SSD si rehberinde var fakat rehberlik herhangi bir tarafı yok hocam. Çok nadiren sağlığı düşüyor? Bu yüzden SSDyi önermiyorsun? Ha bu arada bütün SSD lerin çok nadiren sağlığı düşebilir ? Biosu bazı zamanlarda okumamasına eyvallah fakat kullanıcı yorumlarında 30-40 kişinin çok memnun olması ? Ha bak şikayet edenler var bu da kanıtı diyerek 10 tane link atabilirsin fakat herhangi bir SSD modeli için şikayet eden 10 kişiyi bulmak çok zor değil.Alıntıyı görüntüle
Kronik sorunlu M2 SSD varsa eklemeyi düşünüyordum birçok M2 SSD'ye baktım ama kronik sorunlu denilebilecek herhangi bir sorun bulamadım. Ayrıca her okuma yazma hızı düşük olan SSD kronik sorunlu değildir. Kullanılan parçalara göre değişiyor. Mesela Hİ-Level ucuz bir SSD yazma ve okuma değerleride diğerleirne göre biraz daha az ama kronik sorunlu değil aynı şekilde WD Green'de bütçe dostu olarak tasarlanmış. Okuma değeri 450 altına pek inmiyor yazma değeri ise 300'ü geçemiyor.(Laptop'ta bu SSD'yi kullanıyorum. Arada bir sapıtıyor). Rehberin altına da not'ta düşmüştüm. Yanlış bir bilgi varsa bana bildirin demiştim. Egosu tavan yapmışlardan değilim. Yeri geri özür dilerim yeri geldi kökten kaldırdım.Ayrıca başta da belirttiğim gibi konu sen değilsin. Fakat kronik sorunlu m.2 SSD yok diyorsun. Öte tarafta arkadaşlar ''bu m.2 SSD nasıldır?'' diyenlere de kronik sorunlu diyor ? Zaten can sıkıcı durum da burda başlıyor. Yukarı bir arkadaşımız senin rehberini atıp bak burada kronik sorunlu SSD ler var demiş. Fakat bu rehberde olmayan bir ton SSD ye de kronik sorunlu diyorlar. Derdim bu. Sen de rehberinde çıkıp Çok nadiren sağlığı düşüyor ve okuma yazma hıız vaat ettiğinin altında dedikten sonra Abdullah abi inceleme videosunda vaad ettiği okuma-yazma hızlarını alınca senin rehberinin de her SSD ye kronik sorunlu diyen insanlardan bir farkı kalmıyor bilgine. İstersen böyle bir şeyin varlığını reddet ister düzelt tamamen sana kalmış. Ayrıca ben her şeyi bilirim triplerindeki bir insan da değilim. Gözden kaçırdığım bir durum da elbette olabilir. Amacımı umarım doğru anlatabilmişsimdir. Fikret orman ve Fikret ormana şampiyonluğun maliyeti 4 milyon borç olmamalı dediği için fikret orman tarafından küfür edilip tokat yiyen beşiktaş kongre üyesi gibi olmaya gerek yok.
Hocam umarım kendimi iyi anlatabilmişimdir. Sükunetiniz için teşekkürler. İkimizin de bahsettiği gibi mevzu biraz da benim her ssd ye kronik sorunlu diyenlere olan sitemim. Ha ben tabi ki şöyle bir rehber olsa, piyasaki popüler ssd leri içerse, iyi kötü özelliklerini yazsa isterim yani. O yüzden detay dan kastım örnek vereyim SU650 serisinde her 1tb için %1 sağlık kaybeder ömrü bu yüzden hızlı tükenir vb. Veya SU630 windows kuruluysa oyunlarda düzenli donma yapar demişsiniz. Hangi oyunlarda? Düzenli donma dan kasıt nedir ? Çünkü dediğim gibi ben bu ssd yi kullanan birisi olarak ne mavi ekran gördüm ne AAA tier oyunlar oynarken düzenli donma gördüm. Sıcaklık değeri de normal. E hal böyleyken siz çıkıp nadiren ''Nadiren, bazı oyunlarda'' dediğinizde inanmakta zorlanıyorum. Ha bütün su630larda olmaz diyebilirsiniz. O zaman her SSDnin her modelinde illa sorunlu bir ssd yi yeterince şanslıysanız alabilirsiniz. Rehberin rehber olma özelliğini böyle durumlar sekteye uğratıyor. Umarım anlatabilmişimdir.Çok nadiren dediğim bazılarında düşüyor bazılarında düşmüyor demek. Onu daha açıklayıcı yazarım.
İnternet'te epey araştırdım ama millet LE serisine mi sahip yoksa normal seriye mi sahip belli değil bu yüzden kesin olmadığını belirttim.
JD'den şikayet eden birçok kişi vardı. Daha NAND türü bile kesin bilinmiyor SLC mi MLC mi TLC mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kronik sorunlu M2 SSD varsa eklemeyi düşünüyordum birçok M2 SSD'ye baktım ama kronik sorunlu denilebilecek herhangi bir sorun bulamadım. Ayrıca her okuma yazma hızı düşük olan SSD kronik sorunlu değildir. Kullanılan parçalara göre değişiyor. Mesela Hİ-Level ucuz bir SSD yazma ve okuma değerleride diğerleirne göre biraz daha az ama kronik sorunlu değil aynı şekilde WD Green'de bütçe dostu olarak tasarlanmış. Okuma değeri 450 altına pek inmiyor yazma değeri ise 300'ü geçemiyor.(Laptop'ta bu SSD'yi kullanıyorum. Arada bir sapıtıyor). Rehberin altına da not'ta düşmüştüm. Yanlış bir bilgi varsa bana bildirin demiştim. Egosu tavan yapmışlardan değilim. Yeri geri özür dilerim yeri geldi kökten kaldırdım.
Ayrıca "Fakat bu rehberde olmayan bir ton SSD ye de kronik sorunlu diyorlar" bu olay beni ilgilendirmiyor. Diyenlerin kendi düşüncesi. JD SSD'leri tekrar araştıracağım ve türkçe sorunları düzelteceğim.
@Pykecan Cımbızoğlu
Şubat ayında bende Adata SU630 SSD almıştım sistem içinde yüklüdü. Bazı oyunlarda SSD'den kaynaklı donma(drop'dan farklı) oluyordu. Biraz araştırdıktan sonra benden başka da yaşayan varmış. Daha sonra SSD'yi değiştirince zaten tüm donma sorunları çözüldü. Biraz açıklayıcı yazamamışım demek ki birkaç gün içinde düzeltirim. " SU650 serisinde her 1tb için %1 sağlık kaybeder ömrü bu yüzden hızlı tükenir vb" bu cümleyi BX500 için yazdım. Detaylı yazabilmek isterim ama o SSD'ler elimde olmadığı için öyle bir lüksüm yok.Hocam umarım kendimi iyi anlatabilmişimdir. Sükunetiniz için teşekkürler. İkimizin de bahsettiği gibi mevzu biraz da benim her SSD ye kronik sorunlu diyenlere olan sitemim. Ha ben tabi ki şöyle bir rehber olsa, piyasaki popüler SSD leri içerse, iyi kötü özelliklerini yazsa isterim yani. O yüzden detay dan kastım örnek vereyim SU650 serisinde her 1tb için %1 sağlık kaybeder ömrü bu yüzden hızlı tükenir vb. Veya SU630 windows kuruluysa oyunlarda düzenli donma yapar demişsiniz. Hangi oyunlarda? Düzenli donma dan kasıt nedir ? Çünkü dediğim gibi ben bu SSD yi kullanan birisi olarak ne mavi ekran gördüm ne AAA tier oyunlar oynarken düzenli donma gördüm. Sıcaklık değeri de normal. E hal böyleyken siz çıkıp nadiren ''Nadiren, bazı oyunlarda'' dediğinizde inanmakta zorlanıyorum. Ha bütün su630larda olmaz diyebilirsiniz. O zaman her SSDnin her modelinde illa sorunlu bir SSD yi yeterince şanslıysanız alabilirsiniz. Rehberin rehber olma özelliğini böyle durumlar sekteye uğratıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Merhaba Hocam 8 Ay Önce Sistem Toplamıştım Kasa Ve Psu Frisby Venom Almışım Sizde Kullanmışsınız Sizde Bir Sıkıntı Oldumu Psu ile Ilgili Benim psu Da sadece acayip sesler Geliyor Onun dışında iyi Sizdede Aynı Sesler Oldumu Yani değistirmem Gerekirmi Psu yu Başka bir psu ya 550₺ vermek zoruma gidiyor sizde bir sıkıntı oldumu Deyistirmemr Gerek Varmı.Dostlar hepinize merhabalar ,
Uzun zamandır aklımda olan konuyu şimdi yazmaya karar verdim.
Bildiğiniz üzere Cougar markası kasalarıyla daha çok ön planda, ve baya tavsiye ediliyor ki fiyatını hak ediyor. Aynı zamanda Cougar markasının psu ları da mevcut , ve bunlar forumda büyük bir çoğunlukla tavsiye ediliyor. Fakat anlamadığım bir nokta var , Frisby güç kaynaklarına C4 denirken , Frisby e ait olan Cougar markasının önerilmesi. Başka anlamadığım bir konuda , Frisby güç kaynakları ve kasaları yok satmasına rağmen son 5 yıl içerisinde max 10 tane açılmış konu şikayeti varken , önerilen markaların son 1 yıl içerisinde 10 dan fazla şikayet konusu açılıyor. Marka diye önerilen psu larda sorun çıkınca , burasına bak , şurasını halletmeye çalış vb. şeyler denirken , marka olmayan ** psu larda sorun çıkınca c4 vs vs . Dostlar ne olur kullanmadan bir şey demeyin .Kimse burada memnun kaldığı ürünün konusunu açmıyor , şuana kadar kim açtı ? Frisby psu larının gerçek 80+ Sertifikası vardır, Comsis Bilişim sitesine girip 80+ sertifikasına sahip ürünlerin ilanlarında sertifika kanıtını bulabilirsiniz. Ortalama olarak ise 4 adet psu korumasınada sahip bunlar ;
Korumalar
Yüksek Voltaj Koruması
+5V / +12V / +3.3V DC çıkışları, yüksek volvoltaja karşı korunmaktadır.
Maksimum değer 5V çıkışında 6.5V’u, 12V çıkışında 15.5V’u ve 3.3V çıkışında 4/3V 'u aşamaz.
Aşırı Güç Koruması
Çıkış gücü 110% ~ 150% aştığında system otomatik olarak kapanır.
Düşük Voltaj Koruması
Bir düşük voltaj hatası meydana geldiğinde, besleme, + 12V, + 5V ve + 3.3V çıkışlarının maksimum
değerinin % 60 altında çıktığı zaman tüm DC çıkışlarını kapatır.
Kısa Devre Koruması
+5V / +12V / +3.3V / -12V çıkışlarında bir kısa devre meydana geldiğinde sistem otomatik olarak kapanır.
Bunların dışında ise bazı arkadaşlardan Psu ile alakalı sorulu konu gösterin forumdan diyorum Donanimarsivi.com forumunda şuana kadar Frisby için konu açılmadı, diğer forumlarda da max toplasanız 5 tane zor bulursunuz. Fakat arkadaşlar bana Everest ,Rampage psuları atıyor. Ben Frisby den bahsediyorum *.
Şimdi asıl sorumuza gelecek olursak ;
Cougar markası , Gamemax markası gibi Firsby de dahil olmak üzere Comsis Bilişim tarafından tedarik edilmektedir. Öncelikle bu konuyu keşfettiğim detaylara gelecek olursak ;
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bunları gördükten sonra Aklıma Bir kaç sene önce aldığım gamemax klavye geldi ,evet markası gamemax fakat altında Firsby Gamemax yazıyordu , yani Apple iPhone gibi.
Bunun üzerine baya bir araştırma yaptım ve baya baya mediamarkt da vs de Firbsy Cougar olarak geçmekte. Yani Cougar diye övüp , Firsby diye gömdüğümüz markalar aynı markaya ait.
Geçen konu açmıştım Frisby teknik servisi ile alaklı , o zaman ki konuşmamızda da geçmişti aynı psu farklı markalar adında satılıyor diye. Bu aklıma takılmıştı. Pazartesi tekrar arayıp detaylı bilgi alıp edit leyip yazacağım .Fakat durum böyle beyler.
******Bu bir kullanıcı tavsiyesidir, bağımsızdır . ***** Bazı arkadaşlar fan boy diyor fakat ben hiç bir markanın fan boyluğunu yapmam ,hangisi iyiyse onu kullanırım.****
****************Evrest , Rampage markalarını asla ve asla önermiyorum , her hafta sorun yaşayan arkadaşlar mevcut , fakat Frisby her yerde yok satmasına rağmen şikayet 5 i geçmemiştir. Net geneli***