Japonya’dan sistem toplamak

Reaksiyon skoru
4
Merhaba arkadaşlar. Bu sistem olaylarından bir hayli uzak kaldım yıllardır laptop kullanıyorum o yüzden bu işi bilen arkadaşlara sorularım var. Demiş olduğum gibi Mayıs ayında turistik amaçlı Japonya’ya gideceğim. Oradan bir sistem toplayacağım ve sistemler hakkında çok bir şey bilmediğim için Gemini aracılığı ile uzun sohbet sonrası şöyle bir liste yaptım. Gemini uyumlu diyor ama sizin şunu ekle bunu çıkar dediğiniz şeyler varsa önerilerinize açığım. ( Gemini ile yaptığım son listeyi kopyala yapıştır yapıyorum)

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 9800x3D (AM5, 8-Core, 3D V-Cache)

• Ekran Kartı (GPU): ASUS ProArt GeForce RTX 5070 Ti (16 GB GDDR7, 2.5 Slot, Minimalist Tasarım)

• Anakart (MB): Gigabyte X870I Aorus Pro ICE (Mini-ITX, Wi-Fi 7, Beyaz PCB/Gümüş Soğutma)

32GB (2x16) DDR5 6000 CL30

• İşlemci Soğutucu: Noctua NH-D15 G2 (Dünyanın en sessiz ve performanslı kule tipi soğutucusu)

• Güç Kaynağı (PSU): Cooler Master V850 SFX Gold (Full Modüler, 850W, SFX Boyut)

🇹🇷 Türkiye'den Tedarik Edilecek Parçalar

Hacim ve garanti/servis önceliği nedeniyle Türkiye'den alınması planlanan parçalar:

• Kasa: Thermaltake The Tower 200 White (Dikey ITX Tasarım, 380mm GPU desteği)

Yurt dışından alacağım parçaların toplamı şu anda ki kurla tax free dahil aşağı yukarı 100-110 bin civarı yapıyor.( ben mayıs'ta gideceğim tekrardan çip krizi vs gibi şeyler patlamazsa o zamana ne olur bilmiyorum.) Şu anda elimde halihazırda laptopta kullandığım SSD, monitör klavye mouse falan var. Evde biraz yer sıkıntısı olduğundan hepsi mini ITX kasa boyutlarında seçildi (ben pek bilmediğimden en azından Gemini öyle söyledi) bu kasa uygun mudur acaba bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bunları önerdiği kasaya sığdırabilir miyim? Eksik kalan bir şey var mı? Her türlü tavsiyenize açığım.

Düşük ihtimal ama yakın zamanda oralara gidip bilgi sahibi birisi varsa çok iyi olur şimdilik herşeyi gemini ve chatgpt’den öğrendim.

Son olarak Bunların çoğunu kutusundan çıkartıp getireceğim hassas olanları sırt çantasına koyarım diye düşünüyorum. Uçak yolculuğunda bu parçalar hasarsız şekilde gelir mi?

Son düzenleme:
dostum noctuaya para falan verme kule tipi thermalright çöz 2-2.5 bin liraya hiçbir farkı yok onun harici mini itx anakart seçme sebebini anlamadım normal anakart neden almıyorsun öyle devasa bir boyut farkı olmuyor ki ayrıca bunları türkiyeye nasıl sokacaksın özellikle psu'yu?

Fyatlar ne hocam
Hocam gemini mağazaları söyledi bende sitelerinden kontrol ettim aşağı yukarı böyle fiyatlar. Tabi oraya gittiğimde kampanyalara denk gelirsen daha düşük fiyat bulabilirsin dedi. Bu sadece ucuz olarak bilinen iki mağazanın fiyatlarının ortalaması.

ParçaTercih Edilen ModelMağazaNet TL Fiyatı
İşlemciAMD Ryzen 7 9800X3DPC-Koubou16.329 TL
Ekran KartıASUS ProArt RTX 5070 TiTSUKUMO46.817 TL
AnakartGigabyte X870I Aorus Pro IceTSUKUMO12.483 TL
RAM32GB (2x16) DDR5 6000 CL30PC-Koubou22.115 TL
Güç Kaynağı850W SFX-L WhitePC-Koubou6.048 TL
SoğutucuNoctua NH-D15 chromax.blackTSUKUMO4.704 TL
TOPLAM108.496 TL
Düzeltme: Ram fiyatları konusunda yanlış yazmış 2x32 çok daha yüksek fiyatlar onu 2x16 yapıp düzelttim. Sistem aslında aşağı yukarı 100-110 arasına toplanmış oluyormuş bu haliyle :) yine de Aslında sitelere baktığımda daha uyguna da bulunabiliyor fiyatlar ama ortalama böyle olacak sanırım.

dostum noctuaya para falan verme kule tipi thermalright çöz 2-2.5 bin liraya hiçbir farkı yok onun harici mini itx anakart seçme sebebini anlamadım normal anakart neden almıyorsun öyle devasa bir boyut farkı olmuyor ki ayrıca bunları türkiyeye nasıl sokacaksın özellikle psu'yu?

Hocam inan noctou markasını gemini sayesinde duydum. Yıllardır masaüstü bilgisayar kullanmıyorum ve araştırmıyorum da :) aralarında ne fark var hiç bilmiyorum ama Japonya fiyatı için söylüyorum 4500 liraya falan geliyor eğer aynıysa ucuz olanı alabilirim. Kutuları açık getireceğim. Yurtdışından çok parça getiren duydum yolcu ile beraber getirildiğinde çok sorun olmuyor diye biliyorum. Peki problem yaşayan var mı acaba bu konuyu çok derinlemesine araştırmamıştım üstün körü bakıp geçmiştim. Psu gümrükte ekstra sıkıntılı mı oluyor acaba?

Minik kasa istemenin sebebi eve misafir falan geldiğinde dolaba atmak hocam o yüzden yıllarca laptop kullandım :)

Son düzenleme:
Geri