Neler Yeni

Öneri Kablonet VS Superonline

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
nerede oturuyorsun mudanya ve manisada var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

eğer kabloent gpon ise kesinlikle alınır.

1ms için sunucu ile olan bağlantısının 1 km geçmemesi lazım .
O zaman GPON olmayabilir oralarda değilim ben. Yine de SOL ile neredeyse aynı kutudan var evde o yüzden GPON olabilir demiştim.

TALHA MURAT

80+ Silver
İkisinin de fiberi iyi.İkisini de kullandım. Kablonet uydu kablosuyla beraber gelebiliyor. Etrafında manyetik alan yayan bir şey olursa hızı bozuyor.Uygun olana yönel derim.
Kardeşim öyle bir şey yok . bak ben 8 senedir kullandım uydu kablosu dediğin kabloların bakır oranı düşük bu türksatın internet için ürettiği kablolar var %100 bakır ve yalıtımlı o kabloalr 300 mbps upload ve download destekliyor.

O zaman GPON olmayabilir oralarda değilim ben. Yine de SOL ile neredeyse aynı kutudan var evde o yüzden GPON olabilir demiştim.
zaten fiberlerde o kutu var evinize sarı kablo geliyorsa fiberdir. Ama süperonline son zamanlarda sapıttı.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Kardeşim öyle bir şey yok . bak ben 8 senedir kullandım uydu kablosu dediğin kabloların bakır oranı düşük bu türksatın internet için ürettiği kablolar var %100 bakır ve yalıtımlı o kabloalr 300 mbps upload ve download destekliyor.

zaten fiberlerde o kutu var evinize sarı kablo geliyorsa fiberdir. Ama süperonline son zamanlarda sapıttı.
Sizin bölgenizde sapıtmış olmas sapıttığı anlamına gelmiyor firmaları bölgenizden yorumlamayın.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Eve kablo gelmiyor hiç bağlatmadım kabloneti kurulum yok yani evde. SOL dan cam kablo geliyor eve boşta şuan.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Enes Bahadır
130 liraya 100/10 internet ve TV+ veriyor bana Superonline. Değer mi sizce?
Bütçe max ayda 120TL (TV+ varsa 130TL) o da maksimum. Superonline veya Kablonet almayı düşünüyorum TT altyapısı burada çöp olduğu için.

Sizce hangisi ve hangi paketi? (Taahhüt 12 ay olsun 24 aylık taahhüt yapmak istemiyorum.)
Samsunda isen kablonet al kafan rahat olsun. Ben taşındığım toki ye full alt yağı çektirdim. Sadece ttnet vardı. Kablonet çekince superonline ve Vodafone geldi. Ttnetin değilde kablonetin alt yapısını kullanıyolar yüksek ihtimal. Sen 24 ay taahhüt ver daha ucuza gelsin. Samsunda isen kablonette pişman olmazsın. Ben 10 yıldan fazladır kullanıyorum müşteri servisi de çok iyi. ( Samsunda )

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Samsunda isen kablonet al kafan rahat olsun. Ben taşındığım toki ye full alt yağı çektirdim. Sadece ttnet vardı. Kablonet çekince superonline ve Vodafone geldi. Ttnetin değilde kablonetin alt yapısını kullanıyolar yüksek ihtimal. Sen 24 ay taahhüt ver daha ucuza gelsin. Samsunda isen kablonette pişman olmazsın. Ben 10 yıldan fazladır kullanıyorum müşteri servisi de çok iyi. ( Samsunda )
Türknet hariç çoğu firmanın müşteri servisi iyi düzeyde sadece hiç kullanmayan birine anlatır gibi anlatıyorlar can sıkan o.
Samsun üzerinden değil de oturduğunuz mahalleden değerlendirmek daha doğru.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
12 aya taşınacağız o yüzden 12 ay sözleşme. Kablonet geleli 2-3 yıl oldu daha SOL 7 yıldır TT ise 8 yıldır var evde. Kablonetin hızı daha yavaş ama altyapısı daha mı iyidir yeni olduğu için bilemedim.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
12 aya taşınacağız o yüzden 12 ay sözleşme. Kablonet geleli 2-3 yıl oldu daha SOL 7 yıldır TT ise 8 yıldır var evde. Kablonetin hızı daha yavaş ama altyapısı daha mı iyidir yeni olduğu için bilemedim.
Bu kablolar zaman geçtikçe hız limitleri azalmıyor veya artmıyor değişiklik göstermez.Yine söylüyorum içinize sinen firmayı ve tarifeyi seçin.Şu saatten sonra herkes kendi kullandığı firmayı savunacak çünkü.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Enes Bahadır
Taşındığın yere nakil yapılıyor. Taşındığın yerde kablonet altyapısı yoksa eğer cezasız iptal edebiliyosun

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bu kablolar zaman geçtikçe hız limitleri azalmıyor veya artmıyor değişiklik göstermez.Yine söylüyorum içinize sinen firmayı ve tarifeyi seçin.Şu saatten sonra herkes kendi kullandığı firmayı savunacak çünkü.
Superonline alayım olmazsa garantici olmak için çok sorunum yoktu onla sadece arada sapıtıyordu internet. Kabloneti denesem mi dedim de 12 ay taahhüt vereceğim riskli biraz.

Upload kaç Mbps bu arada kablonette? Bana upload önemli çünkü upload yüksekse risk alabilirim 😀

Taşındığın yere nakil yapılıyor. Taşındığın yerde kablonet altyapısı yoksa eğer cezasız iptal edebiliyosun
Arkadaş sorun yaşadı ya fiber olan yerden adsl olan yere taşınınca 24Mbps fiberi 8mbps adsl olarak devam ettirmiş firma taahhüdü bozmamış. Hiç risk almayım ben 😀

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Superonline alayım olmazsa garantici olmak için çok sorunum yoktu onla sadece arada sapıtıyordu internet. Kabloneti denesem mi dedim de 12 ay taahhüt vereceğim riskli biraz.

Upload kaç Mbps bu arada kablonette? Bana upload önemli çünkü upload yüksekse risk alabilirim 😀

Arkadaş sorun yaşadı ya fiber olan yerden adsl olan yere taşınınca 24Mbps fiberi 8mbps adsl olarak devam ettirmiş firma taahhüdü bozmamış. Hiç risk almayım ben 😀
Süperonline geçerseniz yine taahhüt vereceksin :D
Fiber kullanıp arada ping giriyor diyen ilk defa sizi gördüm eğer 24mbps felan kullanıyorsanız aileniz video dizi film gibi şeyler izliyorsa bu normal.
Kimse kullanmıyorken sadece siz kullanıyorken bir sorun yoksa o zaman altyapın çok iyidir.
Bilmiyorum bir arkadaş kablonette 5mbps Turkcellde 10mbps diyordu detaylarını araştırın.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Enes Bahadır

Kablonetin altyapısının olduğu her yerde 100 mbps vardır. Çoğu yerde yok zaten altyapısı. 8mbps diye bişey yok kablonetin adsl i yok zaten bildiğim kadarıyla. Kendi alt yapısının olduğu yerde fiber veriyor oda 100 mbps. Upload 6 mbps. Samsunda çok iyi değil Superonline. Hiç sevmediğim bir firma ama kullanacak olan sensin ben tecrübelerimi aktardım sana :)

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Ayrıca bölgesel yorum yapacak arkadaşlar için bende TTneti savunayım o zaman TTnet altyapısında Turkcell süperonline kullanıyorum çoğu kişinin aldığı değerlerden daha iyi değerler alıyorum.
Fiber değil vdsl

Top Bottom