Neler Yeni

Öneri Kablonet VS Superonline

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kardeşim öyle bir şey yok . bak ben 8 senedir kullandım uydu kablosu dediğin kabloların bakır oranı düşük bu türksatın internet için ürettiği kablolar var %100 bakır ve yalıtımlı o kabloalr 300 mbps upload ve download destekliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten fiberlerde o kutu var evinize sarı kablo geliyorsa fiberdir. Ama süperonline son zamanlarda sapıttı.
Kardeşim öyle bir şey var.Türksat için kablo döşeyen bir yerde staj yapmıştım.Mühendisim.Firmaların interneti nasıl taşıdıklarını falan sorarken.Türksat kullanırken arada internetin neden yavaşladığını sormuştum.Aldığım cevap buydu.Manyetik alan veri taşımasına etki eder fiziki olarak etki etmek zorunda.Bu da benzer bi sorunu yaşayan bir arkadaş.Senin için aradım buldum inanmazsın diye.
Aynı şey bir şantiyemde benimde başıma gelmişti.Müdür odasına giden data kablosundan servere ve internete bağlantı yapılamıyordu günün belli bir saatinden sonra (akşam üzeri) bağlanıyor fakat bağlantının çok yavaş olduğunu söylüyorlardı.Tesisat döşeme altından kablo kanalları vasıtası ile çekilmişti.Aklıma ilk gelen şey manyetik alan etkisi olduğu için döşemeyi kaldırıp (allahtan yükseltilmiş döşeme idi) kablo güzergahına baktım.Normalde herzaman kuvvetli akım ve zayıf akım kablolarını ayrı tava içinden ve birbirine mümkün olduğunca uzak götürmeme rağmen bizim ustalar sağolsun bir kabloyu kuvvetli akım tavasından götürmüşler.Hemen güzergahı değiştirip durumu düzelttik.

Akşam saatlerinde bir nebze durumun düzelmesinin sebebi çalışanların bilgisayarlarını kapatması ve ofisin minimum akım çekmesiydi.Bu tip durumlarla karşılaşmamak için kuvvetli ve zayıf akım kablolarını kesinlikle aynı tavadan götürmeyin hatta mümkünse birbirinden olabildiğince uzak güzergahlar seçin.Özellikle 90 derecelik açılarla birbiri üzerinden geçmesine izin vermeyin çünkü maksimum manyetik alan etkisi yaratmış olursunuz.Gömülü tesisat yapıyorsanız bu duruma daha da dikkat edin sistemi devreye aldıktan sonra böylesi bir arıza ile karşılaşırsanız geri dönüşü zahmetli ve maliyetli olacaktır.Selamlar ,saygılar.

TALHA MURAT

80+ Silver
Kardeşim öyle bir şey var.Türksat için kablo döşeyen bir yerde staj yapmıştım.Mühendisim.Firmaların interneti nasıl taşıdıklarını falan sorarken.Türksat kullanırken arada internetin neden yavaşladığını sormuştum.Aldığım cevap buydu.Manyetik alan veri taşımasına etki eder fiziki olarak etki etmek zorunda.Bu da benzer bi sorunu yaşayan bir arkadaş.Senin için aradım buldum inanmazsın diye.

Bak sana şunu söyliyim eğer ekiplerin gelip taktığı coaksiyel kablo ise çok az etkileniyor ama bir uyucudan elektrikçiden başka marka türksata ait değil ise daha fazla etkilenir bakır oranı azalır ama bu çok büyük kayıp demek değildir. size yaşatacak kayıp max 5 mbps o da maksimum bu çok kafaya takılmamalı bak modemin yanında bir sürü sinyal yayan cihaz var bluetooht bağlantısı ypaıyorum televizyona ve hiç etkilenmiyor gibi bişi.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Beyler trabzona taşındım taahhüt yüzünden hala ttnet kullanıyorum ama binada turkcell fiber var taahhut bittikten sonra geçmelimiyim ? ttnet en fazla 16 mbit veriyor.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bak sana şunu söyliyim eğer ekiplerin gelip taktığı coaksiyel kablo ise çok az etkileniyor ama bir uyucudan elektrikçiden başka marka türksata ait değil ise daha fazla etkilenir bakır oranı azalır ama bu çok büyük kayıp demek değildir. size yaşatacak kayıp max 5 mbps o da maksimum bu çok kafaya takılmamalı bak modemin yanında bir sürü sinyal yayan cihaz var bluetooht bağlantısı ypaıyorum televizyona ve hiç etkilenmiyor gibi bişi.
Bluetooth sinyalinden etkilenmez zaten.Modemin kendisi 2.4ghz yayıyor.Elektrik kabloları daha fazla etkiler.Her zaman olmuyordu.O zamanki paket de 25 mbps olunca hissettiriyordu.Bazen ping yapıyordu.Onun dışında memnundum.Yılda 1 kez 100 mbps hediye ediyordu. Tam 100 veriyordu.

TALHA MURAT

80+ Silver
Bluetooth sinyalinden etkilenmez zaten.Modemin kendisi 2.4ghz yayıyor.Elektrik kabloları daha fazla etkiler.Her zaman olmuyordu.O zamanki paket de 25 mbps olunca hissettiriyordu.Bazen ping yapıyordu.Onun dışında memnundum.Yılda 1 kez 100 mbps hediye ediyordu. Tam 100 veriyordu.
Dediğim gibi önemsenmez senin dediğin çünkü çok olmaz çok nadir.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
120ms gerçekten çok yüksek ama dediğim gibi yorum yapamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Samsun demek yerine bölge söyleyin samsung küçük bir yer mi ?
1.300.000 nüfuslu şehir yapma lütfen.
Dediğim gibi Samsunda kablonet alt yapısı varsa zaten iyidir. Kablonetin kötü olduğu yer yok Samsunda.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz anlamış değilim.
Nerelerde olduğunu ve olan her yerde illaki bir tanıdığım olduğunu söylemem yeterli olacak mıdır bilmiyorum. Kendi alt yapısı olan samsundaki her yerde önerebilirim gözüm kapalı çünkü samsundaki müşteri desteği çok üst düzey. İnternetin sadece iyi olması önemli değil. Akşşam 7 gibi sorun yaşadığımda arıza kaydı oluşturuyorum. 8 gibi müsaitseniz geleceğiz diyorlar. 10 yılda 3 kere ancak yaşamışımdır böyle bir durumu zaten :) İnternetin iyi olmasından ziyade , müşteri destek ve arıza ekibi de önemli. Samsunda yapıyorlar bu işi. Superonline vodafone kullanan tanıdığımda çok ve sorun yaşıyorlar taahhüdün bitmesini bekliyorlar. TTneti zaten biliyorsunuz. Dediğim gibi samsunda kendi alt yapısını kullanan yerlerde gayet iyi her açıdan.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,472
Üyeler
165,360
Son üye
junsei
Top Bottom