Neler Yeni

Kahve Makinesi Önerisi

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,988
İsim
Oğuz Oğuz
Bütçe
2500
Dostlar yaklaşık 4 yıldır bir kahve makinesi alma niyetim var. Ama ya indirim zamanı param olmadı ya da almaya kıyamadım. Ama artık dışarıda bir kahvenin 40tl olduğu dönemde o kadar para vermek istemiyorum. Kahveyi sütlü ve şekerli severim. Yani latte/ mocha/ cappucino gibi.
2-3k arası ikinci el veya sıfır farketmeksizin önerdiğiniz bir makine var mı?
Birde kapsül kahve makineleri varmış galiba. Ondan da öneri olur. Benim bulduğum bazı makineler.
Ekstra kahve yapmaktan hiç anlamam. Tek bildiğim 3 1 arada yapmak. Çok uğraşmak istemediğim için bir makine istiyorum.

@Gri Caner

Son düzenleme:

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
O paraya uğraşmak istemiyorum dersen nespresso makineleri mantıklı ama kahve kapsülleri bir tık pahalı

WhoCares

80+ Gold
ben de'longhi markasını çok beğeniyorum ama tabi makineden ziyade kahvenin daha çok önemi var :kekw:

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Nespresso alma hocam. Kimyasal... Zararlı.
Onun dışında makine bilmiyorum. Gaggia marka olarak güzeldir ama. İtalyan markası.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,988
İsim
Oğuz Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nespresso alma hocam. Kimyasal... Zararlı.
Onun dışında makine bilmiyorum. Gaggia marka olarak güzeldir ama. İtalyan markası.
Neden zararlı? Bende zamanında duymuştum ama nedenini bilmiyorum.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,988
İsim
Oğuz Oğuz
Plastik içeriyor. Geçen haftalarda haberde duydum.
Allah Allah çok enteresan. Acaba yüksek sıcaklarda paketliyorlar da etkileşime mi giriyor. Yoksa kahvenin içinde ne alaka.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya da kapsül kahve makineden çıkarken.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Allah Allah çok enteresan. Acaba yüksek sıcaklarda paketliyorlar da etkileşime mi giriyor. Yoksa kahvenin içinde ne alaka.
Yani ben de bilmiyorum. Ama şöyle bir şey var. Kahve daha uzun süreler muhafaza edilebiliyor. Bir şeyin ömrü doğal ömründen uzunsa mutlaka bir şeyler eklenmiştir içine.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,988
İsim
Oğuz Oğuz
Yani ben de bilmiyorum. Ama şöyle bir şey var. Kahve daha uzun süreler muhafaza edilebiliyor. Bir şeyin ömrü doğal ömründen uzunsa mutlaka bir şeyler eklenmiştir içine.

Kapsül Kahve Zararlı Mı?

Kapsül kahveler, diğer kahvelere göre daha fazla furan içerir. Furan, kanserojen bileşikleri içeren zararlı bir maddedir. Ancak yapılan araştırmalara göre kapsül kahvedeki zararlı maddeler, insan sağlığını tehdit edecek boyutta değildir. Fakat günde 4 fincan ve üzeri kapsül kahve tüketimi, sağlık açısından çok zararlıdır.

Ayrıca, kapsül kahve tek kullanımlık olduğu için, binlerce atığın oluşmasına sebep olur. Doğada çözülemeyen bu atıklar, çevre kirliliğine yol açabilir. Bu yüzden özellikle doğaseverler, çekirdekten kahveye daha fazla ilgi gösterir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Top Bottom