Kanka sana şöyle söyliyim normalde hemşireler şu şekilde yapıyor: İlk önce dezenfektan dökülmüş pamuk ile siliyor sonra orada belli olursa direk buluyorlar ama belli olmazsa ve eğer profesyonel değil ise (ama arada profesyonel olanlarda yapamıyor)seni bi kaç kez delecektir. Ama profesyonel ise direk bulabilir eliyle hissederek, stajyere denk geldiysen ya şansa direk bulur (oda düşük ihtimal)yada seni bi kaç kez deler sonra hemşireden yardım ister yada arkadaşlarından ister o yüzden bunlara dikkat edin eğer direk alınsın kurtulayım yada korkuyorum vs diyorsanız.
Kanka sana şöyle söyliyim normalde hemşireler şu şekilde yapıyor: İlk önce dezenfektan dökülmüş pamuk ile siliyor sonra orada belli olursa direk buluyorlar ama belli olmazsa ve eğer profesyonel değil ise (ama arada profesyonel olanlarda yapamıyor)seni bi kaç kez delecektir. Ama profesyonel ise direk bulabilir eliyle hissederek, stajyere denk geldiysen ya şansa direk bulur (oda düşük ihtimal)yada seni bi kaç kez deler sonra Hemşireden yardım ister yada arkadaşlarından ister o yüzden bunlara dikkat edin eğer direk alınsın kurtulayım yada korkuyorum vs diyorsanız.
İşte dediğim profesyonel emektara denk gelmişin sen oda eliyle hissederek bulup çekmiştir. Ama yinede stajyerler yapacaksa bu işi , tatlı dille 'İlk defa bende mi yapacaksın ?' Diye sorun ki hem o kötü karşılamasın hemde siz bilgi almış olursunuz.
Damarın belirleşmesi kolun üst kısmından turnike bağlanır parmaklar aç kapa yapılır damar en belirgin kolun bükülen kısmında olur ve damarı görmen önemli değildir hissetmek önemlidir bazen hissetmek için damarın olduğu yere bi kaç kez diğer el ile vurulur abartmadan
Herkese merhabalar ben grip oldum fakat hastaneye gitmem gerek ailem götürecek korktuğum için de şuan gidemiyorum hastaneye girdiğimde korkuyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim saygılar
Elinde sonunda alışıyorsun, iğneden kaçamazsın. Bugün kan tahlili yaptırmak için sağlık ocağına gittim. Damarlarım küçüklükten beri ince olduğundan dolayı tam 9 yerimi deldiler ama yine de damarı bulamadılar. En sonunda bebek enjektörüyle elden az bir şey alabildiler.
Yapacak bir şey yok tahlillerini yaptırman lazım sıkıntılı bir şey varsa doktorlar nerden anlasın müneccim değiller sonuçta. Benden kan alacakları zaman huylanıyorum baya baya gülüyorum çekiyorlar kanı zaten.