Neler Yeni

Kanal istanbul nedir ? ne işe yaricak ? neden yapılıyor ?

LahmatsuDcr

80+ Silver
Kanal İstanbul projesi, İstanbul'un tabutuna bir çivi dahadır. Bu projenin gerçek amacını anlamak için kanal kenarındaki arsaları kimlerin satın aldığını araştırınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanal geçiş ücreti bedava olmayacak ya?
Zaten ufacık bir kanal değil mi? Buraya çok yüklenseler burada trafik boğazdan çok çok daha fazla olacak. bekleyip zarara uğrayıp da fazla yakıt harcayıp hemde para verip geçmiş olacaklar.
120 gemi geçiyor
180 geçecek kanal istanbul olunca.
Maaliyetini çıkarması 100 yıl falan sürüyor. Neyse vardır devletin bir bildiği.

Saintes Maries

80+ Bronze
Dar ve yüksek manevra gerektiren virajlara sahip İstanbul boğazından geçen petrol ve kimyasal atık gemilerinin kaza yapma olasılığını büyük ölçüde azaltan bir kanal. Muhalefet tarafından neden bu kadar tepki gösterildi bir fikrim yok. İktidarı karalamak için şaklabana döndüler. Kanalın etrafına yerleşim yerleri inşa edilecek. Ayrıyeten yapım sürecinde binlerce bireye iş verilecek. İstanbul boğazında günlerce beklemek istemeyen gemilere ev sahipliği yapacak.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,991
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Dar ve yüksek manevra gerektiren virajlara sahip İstanbul boğazından geçen petrol ve kimyasal atık gemilerinin kaza yapma olasılığını büyük ölçüde azaltan bir kanal. Muhalefet tarafından neden bu kadar tepki gösterildi bir fikrim yok. İktidarı karalamak için şaklabana döndüler. Ayrıca kanalın etrafına yerleşim yerleri inşa edilecek. Ayrıyeten yapım sürecinde binlerce bireye iş verilecek. İstanbul boğazında günlerce beklemek istemeyen gemilere ev sahipliği yapacak.
Kankam kimse yanında bedava varken o kanalı kullanmaz ayrı olarak tam tamına bir siyasi risktir sen Amerika gemilerini Rusya egemenliği olan yerden mi geçiriyorsun ayrı olarak İstanbul göç olucak İstanbul diyoruz arkadaş İstanbul daha ne kadar göç alacak ayrı olarak araştırın dedikleri gibi bir iş imkanı olamayacak zaten projede yarım kalacak saçmalıktan ibaret tek bir artısı bulunmayan proje

proje demişim ticaret olucaktı

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dar ve yüksek manevra gerektiren virajlara sahip İstanbul boğazından geçen petrol ve kimyasal atık gemilerinin kaza yapma olasılığını büyük ölçüde azaltan bir kanal.
Ayrıca kanalın etrafına yerleşim yerleri inşa edilecek. Ayrıyeten yapım sürecinde binlerce bireye iş verilecek.

@KTimur tepki atmadan adam akıllı yorumunu belirtirsen sevinirim.
Yorum belirtmeme gerek yok.
Türkçe bilen herkes bu tezatlığı anlayabilir.

Saintes Maries

80+ Bronze
Yorum belirtmeme gerek yok.
Türkçe bilen herkes bu tezatlığı anlayabilir.
türkçemi sorgulamak sana düşmez

Kankam kimse yanında bedava varken o kanalı kullanmaz ayrı olarak tam tamına bir siyasi risktir sen Amerika gemilerini Rusya egemenliği olan yerden mi geçiriyorsun ayrı olarak İstanbul göç olucak İstanbul diyoruz arkadaş İstanbul daha ne kadar göç alacak ayrı olarak araştırın dedikleri gibi bir iş imkanı olamayacak zaten projede yarım kalacak saçmalıktan ibaret tek bir artısı bulunmayan proje

Eminim ki boğaz da beklemek istemeyen yüzlerce şirket o kanalı kullanmak isteyecektir.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet

insanlar bekleyip zarara girmektense para verip hem beklemeyerek hemde bekledğinden daha az bir zarar yaparak geçicek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,991
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
insanlar bekleyip zarara girmektense para verip hem beklemeyerek hemde bekledğinden daha az bir zarar yaparak geçicek.
Dostum eğer tek bir kanal olsa mantıklı ama dediğin çok mantıksız bro az git araştır plz. Zaten boğaz kapasitesinin yarisi boş kalıyor adamlar şirketler avel mi dostlar gereksiz para versin yanda belesi dururkan dediğiniz tek kanal olsa mantıklı ama böyle değil binbir bilim adamının adı üstünde bilim adamının araştırmalarını fikirlerini okuyun tam bir çöküntü kanal ticareti. Ölü İstanbul'a bir toprağıda onlar atıyor nice

Excator23cm

80+ Gold
Yanlış düşünüyorsun, kanal 12 saat kuzey 12 saat güney yönlü trafik akışına sahip olacak. Önceki gbi 2-3 gün beklemeden ve bekleyip uğradıkları zarardan daha az masrafla kanaldan geçecekler, nesini anlamadın hâlâ?
Şunu anlamıyorsun bunu düşündün tamam elbet gemici şirketlerde düşünecek mantıklı geliyorsa yapacaklar sonra herkes bunu yüklenirse yeniden bi bekleme süresi olacak o sürenin ardından para verecekler hemde yakıt parası harcanacak şunu anlamıyorsun kanla istanbulda da elbet bekleme süresi olacak

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Açıkcası konuda ki bütün cevapları okudum.Okumadan önce çok bir bilgi sahibi değildim ve çok destekliyesim de yoktu. @Fevkelade1i yazdıklarını okudum ve gayet mantıklı bir şey olduğunu düşündüm.Arkadaş kaynaklarıyla attığı için daha da çok güvendim ve dedikleri de doğru.
AKP tarafı genel de destekliyor ne olduğunu bilse de bilmese de.CHP tarafı ise çoğu kişi desteklemiyor ve yanlış buluyor(çoğunluk olarak konuşuyorum içlerinde bizlerden çok daha fazla bilen kişilerde mevcuttur).Eminim ki iki tarafın da destekleyenlerinin çokta bir bilgisi yok sosyal medya üzerinden duydukları okuduklarını(yanlış doğru onlar için fark etmez) görüyorlar ve ona göre karar veriyorlar.
Yorumun için çok teşekkür ederim. Şu forumda yazdığım her şeyin, kaynağını gösteriyorum. Kafamdan uydurmuyorum. Kaynağa güvenmiyorsam, yine söylemiyorum. Keşke bana cevap verenler de kaynak göstererek karşılık verse. Alışageldikleri gibi, kaynakları olmadan cevap verip duruyorlar.

Kanal İstanbul'u Ecevit bile seçim vaadinde kullandı. Seçimi kazandıktan sonra, yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. 2013'lü yıllarda İlber Ortaylı ve Celâl Sengör gibiler savunuyordu. "Erdoğan'ın çılgın projesi olduğu için değil, ülkenin hayrına olacağı için yapılmalıdır." diyordu her ikisi de. Hatta Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında da Celâl Şengör Kanal İstanbul'a destek verdi. Deprem oluşturmayacağını söyledi. İmamoğlu'da, "Muhatabım değilsin." diyerek çıkıştı adama.

Tarihçi fizik hakkında konuşurken olur gibi
Jeolog kabul eder misin? Şengör'ün yanında dünyaca ünlü hocası da var. Kanal İstanbul'un deprem oluşturmayacağını söylüyorlar.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Yorumun için çok teşekkür ederim. Şu forumda yazdığım her şeyin, kaynağını gösteriyorum. Kafamdan uydurmuyorum. Kaynağa güvenmiyorsam, yine söylemiyorum. Keşke bana cevap verenler de kaynak göstererek karşılık verse. Alışageldikleri gibi, kaynakları olmadan cevap verip duruyorlar.
Çoğu kişi duyduklarını yazıyor ama her hangi bir kanıtlayabileceği şey yok sadece duyuyor ve öyle sanıyor.Onun için bazı kişilerden kaynak istesen de ben öyle duydum ben öyle biliyorum gibi cevaplar veriyorlar.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren

Kanal İstanbul'u Ecevit bile seçim vaadinde kullandı. Seçimi kazandıktan sonra, yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. 2013'lü yıllarda İlber Ortaylı ve Celâl Sengör gibiler savunuyordu. "Erdoğan'ın çılgın projesi olduğu için değil, ülkenin hayrına olacağı için yapılmalıdır." diyordu her ikisi de. Hatta Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında da Celâl Şengör Kanal İstanbul'a destek verdi. Deprem oluşturmayacağını söyledi. İmamoğlu'da, "Muhatabım değilsin." diyerek çıkıştı adama.

Jeolog kabul eder misin? Şengör'ün yanında dünyaca ünlü hocası da var. Kanal İstanbul'un deprem oluşturmayacağını söylüyorlar.

İsmini verir misin yanındakinin bir geçmişini okuyum haberlere bakıyım
Bu kadar çok güveniyorsanız kendinize kanal istanbulu londra mahkemelerine bağladığınız gibi bizim çalışması yasak olan bir sayıştayımızı çağıralım bir tane de londra mahkemelerinden çağıralım
Ayrıca kanal istanbul ile ilgili yazılmış birsürü makale var bir oku istersen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,128
Üyeler
166,891
Son üye
Mehmetcna
Top Bottom