5 aydır haftada 3 gün full body antrenmanı yapıyorum son 2 haftada ise diyet + kardiyo yapmaya da başladım antreman günü 45 boş gün 70-90 dakika orta tempoda yürüyorum 1900-2200 kalori arası alıyorum ve sadece 1 kilo verdim bu süreçte oda giden sudur tahminimce neden kilo veremiyorum?
Kaloriyi doğru hesaplıyor ve gerçekten ortala 2000 kalori alıyorsanız bir yerde hata var demektir.
Ağırlık antrenmanında birden fazla kas grubunu çalışan hareketlere odaklanmalısınız daha fazla kalori harcamak için,
Kardiyo konusunda ise ortalama 5-6 km hızda yüksek eğimde kardiyo 45-60dk veya kendinize uygun bir HIIT programını 20dk civarında yapabilirsiniz fakat gün sonuna yakın antrenman yapıyorsanız HIIT önermiyorum. Erken saatlerde antrenman yapıyorsanız kesinlikle kardiyo HIIT olmalı, gün boyu kalp ritminizi ve kan dolaşımını yüksek tutarak yağ yakımına ciddi fayda gösterir.
Ek olarak imkanınız varsa uygun fiyatlı bir kondisyon bisikleti alın, sabah kardiyosu 15dakika günlük programınıza ekleyin, muhteşem bir etkidir.