Neler Yeni

Karışık olarak vücut geliştirilir mi?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Arkadaşlar sorunun başlığını tam yazamadım da şimdi daha iyi açıklayacağım. :D
Demek istediğim şey, bir gün kol kası bir gün karın işte bir gün omuz değilde düzenli olarak her gün karışık olarak evde (dumbell ve barfiks çubuğu var) vücut geliştirebilirmiyim?
Yoksa her gün düzenli olarak farklı farklı bölgeleri mi çalışayım?

FİTNIĞSCILAR bekleniyorsunuz. :D

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Demek istediğim şey, bir gün kol kası bir gün karın işte bir gün omuz değilde düzenli olarak her gün karışık olarak evde (dumbell ve barfiks çubuğu var) vücut geliştirebilirmiyim?

Çoğu tanıdığım her gün farklı bölgeleri çalıştırıyor. Kendine program yap ve o programa uyarak her gün farklı bölgede çalışmanı sürdür.

Burqk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Burak mert
Hocam ben Antep'liyim yiyip içer PC nin başına geçerim. ve karın kası ve kasla ilgili playstorede uygulamalar var.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
yani genelde tek taraflı geliştirme önerilmiyor agırlık verilsede belirli bölgeye ihtiyaca göre genelde tüm bölgelerin birlikte geliştirilmesi önerilir

bunun için haftalık program olusturup bugün bacak yarın kol yarın karın diye gideblirsin yada biraz alıştıkca performansın arttıkca 2 aynı bölgeye
calısablrsin günlük ama yıpratma kendini kas yırtıkları sancılıdır

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yani genelde tek taraflı geliştirme önerilmiyor agırlık verilsede belirli bölgeye ihtiyaca göre genelde tüm bölgelerin birlikte geliştirilmesi önerilir
Bunun türkçe meali karışık olarak çalış mı hocam :D?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
ulan ben 182'yim diye övünüyordum okulda ölçmüşlerdi evde kendim ölçtü 177 imişim :(
bu konuyu görünce yazasım geldi üzüldüm şimdi nasıl boyumu uzatabilirim diye konu açıcam :(

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Yanlış bilmiyorsam ekipmanına göre değişir. Şahsen ben evde sadece karın yapıyorum 3 aydır (aşırı göbekli bir insandı) ondan sonra bacaklara geçip ekipmana geçmeyi düşünüyorum. Yani böyle bir sıralamayla sorun olacağını sanmıyorum. Tabii bilen birine sormak da lazım.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Bunun türkçe meali karışık olarak çalış mı hocam :D?
kolların cok inceyse ön kol mesela ona 1 tık daha fazla yer ver calısmalarına karın cevren şişmansa ip atlama gibi cardio calısmalarına agırlık ver bacakların inceyse bacak egzersizlerine agırlık ver 2 gün yap mesela haftada ama hergün bacak gitme hergün calıstıktan sonra o bölgeyi en az 2 gün dinlendir

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
kolların cok inceyse ön kol mesela ona 1 tık daha fazla yer ver calısmalarına karın cevren şişmansa ip atlama gibi cardio calısmalarına agırlık ver bacakların inceyse bacak egzersizlerine agırlık ver 2 gün yap mesela haftada ama hergün bacak gitme hergün calıstıktan sonra o bölgeyi en az 2 gün dinlendir
Aksine zayıf biriyim bileklerim biraz ince hatta, karın, göğüs ve kol kası yapmayı istiyorum o zaman yarından itibaren karışık çalışmaya başlayacağım.

Excator23cm

80+ Gold

Evet hatta spor salonlarında alışmak için ilk 2-3 hafta civarı öyle yapılıyor ama her bir bölgeye gün aayırman çok daha faydalı olur.

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Hakan Can Yıldırım
Mesela bir günü bacak günü olarak belirlediysen 5 farklı bacak hareketi yapmalisin. Sonraki günü kol günü sonraki günü göğüs günü vs olarak planlamalisin. En azından benim listem böyleydi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,572
Üyeler
161,092
Son üye
hsnmmt
Top Bottom