Öneri Kasa - PSU Önerisi/Tavsiyesi

Hayır XPG de iyi markadır sorunsuz.. Corsair 480T psu dahil kasalarında genelinde en düşük model psu'larını koyar. Ve bunlar modüler olmayan ( Yani bütün kabloları sabit çıkarılmayan ) modellerdir. Psu ile gelen kabloların hepsini kullanmayacağımdan gereksiz olan kabloların yer kaplamaması için mümkünse modüler veya yarı modüler psu bak. PSU ve kasa çok uzun süre upgrade yapmayacağın iki parça olduğu için bence iyi kalite, PCI 5.1, ATX 3.1 uyumlu en az 850W Gold sertifikalı bir psu al. Kasa içinse kalite markaların en az 3 adet fanlı, Atx formunda bir kasa al. Mesela geçen de tavsiye ettiğim Enermax'ın 1350W modüler atx 3.1 uyumlu 5000 TL civarında. Bu psu şuan tam fiyat performans ürünü. Sistemin için şimdilik biraz fazla bir model ama al diğer parçalarını upgrade yaptığında hiç değiştirmeden 10-15 sene rahat kullanırsın. İşlemciden arttıracağın parayı bu ikisine yatır. Samsung ssd çok gereksiz ve pahalı ama değiştirmeyi düşünmüyorsan sen bilirsin. WD'nin yeşil ssd'sini sakın alma. Berbat bir model.
Hocam öncelikle tekrar teşekkür ederim. Baya bir şey öğrendim bütçeye yedirebilirsem PSU işini dediğniz şekilde yapacağım. Anakartı yükseltmişken 7800x3d den vazgeçip 5 7500f almak mantıklı gelmiyor ama onuda söyleyeyim.

Hocam öncelikle tekrar teşekkür ederim. Baya bir şey öğrendim bütçeye yedirebilirsem PSU işini dediğniz şekilde yapacağım. Anakartı yükseltmişken 7800x3d den vazgeçip 5 7500f almak mantıklı gelmiyor ama onuda söyleyeyim.
Rica ederim. (y)

Hocam B 850 bi anakart için bütçem yeterli değil maalesef

Msi B650M Gaming Plus WiFi AMD B650 bu modelin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum​

Samsung ssdler bu anakarta olmuyor mu şimdi olmazsa iade edeyim direkt WD var orada miss gibi.
Hocam kasa konusunda attığınız linke girdim yorumlarda tek birisi yazmış zaten ama kabloların yönleri yanlış üretilmiş diyor anlamadım pek.
Üretim hatasından fanı yanmış binde bir bile değil bu şans belki kendi yanlış bağladı suçu kasaya atmaya çalışıyor belli olmaz...

Pcie 5.0 yani gen 5 ssd slotları geriye dönüktür yani pcie 3 (gen3 - gen5 yazıcam bundan sonra) slotlu bir ana karta bile tadabilirsin elinde ssdileri sorunsuz çalışır fakat gen3 ün destekledi maks hızda çalışır. B650 anakart gen 4 ssdlerden biri gen5 yani gen5 ssdin gen4 hızında çalışacak demek sen gen5 slotuna taksan bile...

Ekran kartın gen5, işlemcin de destekliyor, bence b850 ye zorlamkta fayda var çünkü ileriye dönük olur ve onu da uzun süre değitirmezsin. Tatlı tatlı ileri teknoloji kullanırsın 6k psu ve kasaya verecektin 5k ya @Mitra hocamız tavsiye etmiş ordan 1k kısarsın ssdilerden birini iade edersin b650 den b850 ye rahat yükseltirsin. İkisinin arasında çok fiyat farkı yok.

Üretim hatasından fanı yanmış binde bir bile değil bu şans belki kendi yanlış bağladı suçu kasaya atmaya çalışıyor belli olmaz...

Pcie 5.0 yani gen 5 ssd slotları geriye dönüktür yani pcie 3 (gen3 - gen5 yazıcam bundan sonra) slotlu bir ana karta bile tadabilirsin elinde ssdileri sorunsuz çalışır fakat gen3 ün destekledi maks hızda çalışır. B650 anakart gen 4 ssdlerden biri gen5 yani gen5 ssdin gen4 hızında çalışacak demek sen gen5 slotuna taksan bile...

Ekran kartın gen5, işlemcin de destekliyor, bence b850 ye zorlamkta fayda var çünkü ileriye dönük olur ve onu da uzun süre değitirmezsin. Tatlı tatlı ileri teknoloji kullanırsın 6k psu ve kasaya verecektin 5k ya @Mitra hocamız tavsiye etmiş ordan 1k kısarsın ssdilerden birini iade edersin b650 den b850 ye rahat yükseltirsin. İkisinin arasında çok fiyat farkı yok.
Hocam https://www.n11.com/urun/msi-b850-g...medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel#unf-inst b650 de alacağım anakartın b850 versiyonu 1500 TL daha pahalı ama zaten 4600 den 7400 e çıktım 9000 e çıkarsam Sırf PCI 5.0 Slot için mi yani Samsungu iade talebi oluşturdum yarın geri göndericem bu arada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Mitra hocamın dediği gibi yapmayıp eğer XPG nin 750w lı kasasını alırsam baya iyi oluyor bu arada psu ya baktım 8 tane koruma sertifikası var bide 80+ gold yani sağlam duruyor. Kasa da orta halli bir kasa fakat ekran kartı alırken düşündürtecek çünkü 305mm ye kadar destekliyor.

Hocam https://www.n11.com/urun/msi-b850-g...medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel#unf-inst b650 de alacağım anakartın b850 versiyonu 1500 TL daha pahalı ama zaten 4600 den 7400 e çıktım 9000 e çıkarsam Sırf PCI 5.0 Slot için mi yani Samsungu iade talebi oluşturdum yarın geri göndericem bu arada

@Mitra hocamın dediği gibi yapmayıp eğer XPG nin 750w lı kasasını alırsam baya iyi oluyor bu arada psu ya baktım 8 tane koruma sertifikası var bide 80+ gold yani sağlam duruyor. Kasa da orta halli bir kasa fakat ekran kartı alırken düşündürtecek çünkü 305mm ye kadar destekliyor.
En doğru tercihi yaptığını söyleyebilirim o zaman. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden :)

Anakart'da 7000 TL çıkıyorsan bunu alman çok daha mantıklı. B650 serisinde 3 adet M2 slotu var. B650'de 3 adet M2 üst seviye kartlar dışında pek görülmez. Gigabyte B650 GAMING X AX V2 Wi-Fi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,400
Üyeler
184,620
Son üye
luciferina
Geri