Kasma veya takılma hissiyatı

malikoza

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhabalar hayırlı günler , iyi forumlar.

Benim problemim Radeon Geliştirilmiş Senkronizasyonu açtığımda oyunda zıplarken, yürürken, ateş ederken kısacası oynarken sürekli bir kasma veya takılma hissiyatı mevcut bunu kapatınca hiç bir problem olmuyor ama fps 144 hz de sabitliyor kendisini senkronizasyonu açtığımda ise yüksek fps alıyorum 200-300 fps gibi bu seferde takılma problemi başlıyor.
Daha önce böyle bir problem yoktu. Ekran kartı siyah ekrana düşme probleminden ötürü tamire gitti geldi siyah ekran problemi çözüldü lakin bu sefer bu problem peydah oldu daha önceden bu senkronizasyonu aktif bir şekilde oyun oynuyordum.
Ekran kartını oyun oynerken takılma meydana geldiğini ifade ederek tekrardan garantiye gönderdim ama hiç bir arza bulunamadığını fps sıcaklık ve test değerlerinin normal çıktığını söylediler ama benim problemim zaten bunlar değildi.
Bu bir ekran kartı sorunumudur sorunsa garanti kapsamına girer mi giriyorsa bunu nasil karşı tarafa anlayabileceği şekilde anlatabilirim. Ya da kendim çözebileceğim bir şey mi
Yardımcı olabilicek birileri olursa teşekkür ederim. iyi forumlar

1647704002412.png

geliştirmiş senkronizasyonu açtığımda kasmaya başlıyor bu kadar açıyorum
senkronizasyonu kapattığında vsync açık mıydı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tabii ki
zaten senkronizasyonu kapattığında fps i hz e eşitliyorsa vsync acık olabilir diye demiştim ben 😀

Bu arada driver güncel mi?

ekranın 144 hz ve fps i 144 e sabitliyosa daha yüksek fps e gerek yokki zaten :peepo1:
o mantıkta bakarsak okey lakin yarın monitör değiştirdiğimde bu ekran kartını bana istediğim fps vermekte zorlayacaksa peki ya da başka oyunlar oynarken.
Şuan garantisi mevcut bir problem ise çözülmesini istiyorum hepsi bu

o mantıkta bakarsak okey lakin yarın monitör değiştirdiğimde bu ekran kartını bana istediğim fps vermekte zorlayacaksa peki ya da başka oyunlar oynarken.
Şuan garantisi mevcut bir problem ise çözülmesini istiyorum hepsi bu
gecikme önlemeyi kapatmayi dene

bende amd kullanıyorum ve driver konusunda geride o yüzden bir ayar aktifleştirdiğinde oyunda bisey değişmiyorsa onu kapat derim

gecikme önlemeyi kapatmayi dene

bende amd kullanıyorum ve driver konusunda geride o yüzden bir ayar aktifleştirdiğinde oyunda bisey değişmiyorsa onu kapat derim
Anlıyorum doğru olabilir ama dediğim gibi daha önce böyle bir şey söz konusu değildi. belki son güncellemelerden sonra mı bozuldu onu tabi bilemiyorum

Anlıyorum doğru olabilir ama dediğim gibi daha önce böyle bir şey söz konusu değildi. belki son güncellemelerden sonra mı bozuldu onu tabi bilemiyorum
Sistemle alakalı bir sorun olacağını sanmıyorum açıkçası. Bendede önceden olmuyordu birden başlamıştı. Ama sonra kendiliğinden gitti ve biraz araştırdığımda bu soruna "stuttering" diyorlarmış ve youtube da videoları var. Ben pek incelemedim ama senin bakmanı tavsiye ediyorum.

bu arada ekran yırtılması veya drop sorunu yaşıyor musun?

Geri