Neler Yeni

Kendi 3D Oyun Motorumu Yaptım

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Hayırlı olsun. Başarılarının devamını dilerim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.
oyun motorunun ilk kodlarını yazarken kaydettiğim timelapse video:
videonun benim olduğunu terminalde yazan yusuf isminden kanıtlayabilirim :)
oyun motorundan geliştirdiğim demo: https://drive.google.com/file/d/1SWidOPiO3aaYk2SUeOvde6O-VK20iuFV/view?usp=sharing
oyun motorundan geliştirdiğim demonun videosu:
oyun motorunun kaynak kodu şuanlık açık değil geliştirmeyi bitirdiğimde ücretsiz şekilde herkes erişebilecek ayrıca açık kaynak kodlu olacak şuanlık arayüz yok ama tam versiyonda oda olacak :)
not: demo çalışmayabilir isterseniz deneyin başka bilgisayarda denemedim bazı şeyler indirmek gerekiyor olabilir yada bilgisayarınız opengl 3.3 yada 4.6 sürümünü desteklemiyor olabilir
maşallah.png

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Niye hali hazırda pazarda bulunan araçları kullanmak yerine kendin yapıyorsun? Belli bir hedefin var mı yoksa öğrenmek, eğlenmek amaçlı mı?

Bi de bunun şuanlık durumuna oyun motorundan daha çok grafik motoru demek doğru olur.

Sagittarius

80+ Silver
oyun motorunun ilk kodlarını yazarken kaydettiğim timelapse video:
videonun benim olduğunu terminalde yazan yusuf isminden kanıtlayabilirim :)
oyun motorundan geliştirdiğim demo: https://drive.google.com/file/d/1SWidOPiO3aaYk2SUeOvde6O-VK20iuFV/view?usp=sharing
oyun motorundan geliştirdiğim demonun videosu:
oyun motorunun kaynak kodu şuanlık açık değil geliştirmeyi bitirdiğimde ücretsiz şekilde herkes erişebilecek ayrıca açık kaynak kodlu olacak şuanlık arayüz yok ama tam versiyonda oda olacak :)
not: demo çalışmayabilir isterseniz deneyin başka bilgisayarda denemedim bazı şeyler indirmek gerekiyor olabilir yada bilgisayarınız opengl 3.3 yada 4.6 sürümünü desteklemiyor olabilir
Hocam sistem gereksinimleri nedir kendim için demiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani yaptığın gerçekten ta*aklı bir iş. Bravo.
Sen iyice bana döndün ha

Taş*saniza beton değil taş yetmez hocam

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,352
İsim
Hacı
Elinize sağlık.

abcdef

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Niye hali hazırda pazarda bulunan araçları kullanmak yerine kendin yapıyorsun? Belli bir hedefin var mı yoksa öğrenmek, eğlenmek amaçlı mı?

Bi de bunun şuanlık durumuna oyun motorundan daha çok grafik motoru demek doğru olur.
kendimi geliştirmek için oyun motorları geliştiriyorum buda onlardan biri. birde şuanki durumuna göre oyun motoruna daha yakın lua ve c# scripting ve arayüz ekledim hala daha geliştiriyorum

unreal a falan rakip gösterilecek birşeyi tek başıma yapmam imkansız ama yerli bir alternatif sunmak isterim kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum

Halsiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,550
İsim
Efe Demir
İlgilendiği Kategoriler
Bende Bilm....

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
kendimi geliştirmek için oyun motorları geliştiriyorum buda onlardan biri. birde şuanki durumuna göre oyun motoruna daha yakın lua ve c# scripting ve arayüz ekledim hala daha geliştiriyorum

unreal a falan rakip gösterilecek birşeyi tek başıma yapmam imkansız ama yerli bir alternatif sunmak isterim kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum
Tabi ki UE'e rakip çıkarman imkansız ama hali hazırda Raylib ve benzeri bir sürü kütüphane var, onlar senin şuanki gösterdiğinden çok daha dolu paketler ve yapımcıları "oyun motoru" dese de kitle ise "kütüphane" diyor. Yani anlatmak istediğim şey yaptığın şey baya iyi bi olay ama buna daha şimdiden oyun motoru demek yerine "3D grafik motoru" demek daha doğru olur çünkü oyun motoru diyince insan daha yüksek beklenti altına giriyor. Neyse çok da önemli değil ne dendiği, umarım kendini geliştirmeye devam edersin.

Top Bottom