Çözüldü✓ Kernel Power Hatası İçin Çözüm Arayışı

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,201
Evet 3 haftadır bu hatayla uğraşıyorum Kernel Power 41-63 Hatası Alıyorum fakat benim sistemimde bu hata şöyle ekranım aniden resim gibi donuyor ve kalıyor yeniden başlatılana kadar asla düzelmiyor ve bu donma olayı eskiden oyunda nadiren yapıyordu artık sadece bilgisayarı kapatırken veya yeniden başlatırken yapıyor sizs yaptıklarımı sayayım çoğu şeyi eledim aslında ekran kartı kaldı bir tek imzamda sistemim yazıyor zaten ayrıca ekranın donduğu kısmı ve aldığım hatanın görselini ekledim

-Yazılımsal Olarak her şey kontrol edildi Bios güncellendi chipset sürücüsü denendi ekran kartı driverı eski sürüm denendi bios sıfırlandı format defalarca atıldı nvidia app yazılımı kaldırılıp denendi Amd Expo açık kapalı olarak yine denendi memtest yapıldı hem expo açık hem de kapalı şekilde hiçbir error vermedi sorunsuzca geçti occt üzerinden gerekli olan tüm testler yapıldı ısı sorunu veya akım dalgalanması yok her şey stabil

-Donanımsal olarak denediğim şeylerse güç kaynağı söküp tekrar taktım sonra nzxt c750 güç kaynağı aldım denedim onda da oldu fan kablolarını kontrol ettim fanları değiştim üçlü prizimi değiştirdim akım korumalı kaliteli bir şey aldım en son olarak da sıfır bir ssd aldım ona temiz format atıp denedim ssd bozuktur diye yine oldu ekran kartını çıkarıp tekrar taktım temiz kurulum yaptım

yani kısacası kafayı sıyırmak üzereyim sorunun kaynağını bulamıyorum bir türlü servise falan vermek de istemiyorum pc yi kasanın çizilmesinden korkuyorum açıkçası hiçbir teknik servise güvenesim yok son çare başka bir tane ekran kartı alıp deneyip iade edicem gibi yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten

Ekler

• ACD16A3B-1060-482D-A179-93E4B0D9164A.jpeg
    ACD16A3B-1060-482D-A179-93E4B0D9164A.jpeg
    1.7 MB · Hit: 75
knka aynı hatayı bende alıyorum birden bire ekranım donup kalıyor hiçbirşey yapılmıyor. power tuşuna uzun basıp yeniden başlatıyorum pc yi anca öyle düzeliyor. bende herşeyi denedim senin gibi senden i farkım yok ama bende ara ara olur sende sürekli oluyor anladığım kadarıyla. umarım çözüm bulunur.

Memtestten geçtiği halde ben de aynı hatayı alıyordum. Oyunlarda veya bazen webde gezerken bile random crash yiyordum mavi ekran veriyordu. Log kayıtlarında kernel power hatası alıyordum. Sorunu xmp kapatıp 6400 mhz den 6200 mhz e düşürürek çözdüm. 6 aydır sistemim tamamen stabil. Hiç mavi ekran veya kilitlenme yaşamıyorum artık. Geçen ay da ekran kartımı da 5070 ti ile güncelledim. Sorunsuz.

İlginçtir bendede nitro16 laptop var bazı oyunlarda yapıyor donup kalıyor güç tuşundan kapatıp açıyorum.Son güncellemelerden sonra başladı(1.5-2 ay önceki güncellemeden). Bendeki sorun dahili gpudan hariciye geçerken sorun yarattığından oluyor.Neden olan sebebler windows grafik ayarlarını değiştirmek(oyun için) Nvidia sürücüsü windows update ile çakışıyor ddu ile silip yükleyip düzeldi birde dls 4.0 ayarı aktif edince oluyordu

Bu sorun kernel 41 63 olmasının sebebi genelde %90 güç kaynağı oluyor.

Hatta bir yerde kişinin akım korumalı prizini değiştirdiğinde çözüm sağladığını da okumuştum. Mecbur deniyceksin güç kaynağı değiştireceksin priz değiştireceksin. Malesef elektrik kalitesi de önemli sistemler için.

bende 1 aydır aynı hatayı alıyorum her yolu denedim çözemedim güç kaynağı değiştim 850w corsair psu aldım işe yaramadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

farklı bir anakart denedinizmi şuan benim denemediğim tek parça anakart kaldı farklı ekran kartı denediğimdede aynı sonucu almıştım

Bu sorun kernel 41 63 olmasının sebebi genelde %90 güç kaynağı oluyor.

Hatta bir yerde kişinin akım korumalı prizini değiştirdiğinde çözüm sağladığını da okumuştum. Mecbur deniyceksin güç kaynağı değiştireceksin priz değiştireceksin. Malesef elektrik kalitesi de önemli sistemler için.
hocam değiştim zaten güç kaynağı sorun devam etti

bende 1 aydır aynı hatayı alıyorum her yolu denedim çözemedim güç kaynağı değiştim 850w corsair psu aldım işe yaramadı

farklı bir anakart denedinizmi şuan benim denemediğim tek parça anakart kaldı farklı ekran kartı denediğimdede aynı sonucu almıştım
anakarttan olacağını sanmıyorum iyice her ayara bakıcam son olarak ekran kartı deniyicem gibi

hocam değiştim zaten güç kaynağı sorun devam etti

anakarttan olacağını sanmıyorum iyice her ayara bakıcam son olarak ekran kartı deniyicem gibi
Hocam işte yeni aldığın güç kaynağında da olabilir kablolarda da olabilir güç ve ekran kartı alakalı bir problem bu. Neyden kaynaklandığını deneyerek bulacaksın burdan bulamazsın

ramdan kaynaklı da olabilir tek ram çalıştırmayı dene bak bakalım kapanıyo mu pc

ekran kartı modelin ne ve işlemci güc yönetimi en düsük 55-60 en fazla 80 yapıp dener misin

sorun çözüldü sadece windows hızlı başlatma ayarı kapatmak gerekiyormuş çok basit bir şey çıktı tabi herkeste böyle olmayabilir bu sorunun bir sürü farklı nedeni var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,857
Üyeler
184,064
Son üye
Swezyx
Geri