Korkudan nasıl kurtulunur

Ben de 10 yaşımda falan Dabbe falan izliyodum çok korkuyordum hani tuvalete giderken tüm ışıkları açar giderdim. Nasıl yendim dersen ışık kapalıyken evin içinde geziyordum. Tuvalete falan giderken hiç ışık açmadan karanlıkta koşarak da değil yavaş yavaş yürüyüp gidiyordum bir süre sonra kalmadı korkum. Takmayarak düşünmeyerek değil de üstüne giderek aşıyorsun en azından benim için öyle oldu.

Onu kastetmedim demek istediğim şu karanlıkta belli bir noktaya veya aynaya bakmak farklı, karanlıkta müzik dinleyip uyumak veya odada dolaşmak farklı. Korkusunu yenmesi için müzik yöntemi mantıklı ama belli bir noktaya odaklanıp bakarsa bu sefer bilinci ona oyun oynayacak sanki nesneler hareket ediyormuş gibi vs. dahada etkilenecek.
Knk o konuda haklısın düşünemedim

Durmadan aynaya bakarsak birşeyler görür müyüz ki?
Birden bu konu hortlayınca noluyo dedim. 😄 Yani şöyle aynada gözüne doğru odaklanıp baktığında şöyle 30-40 sn sanki yüzün hatları kayboluyor böyle değişik değişik şeyler görmeye başlıyorsun. 2 kez deneyimledim değişik bir zihin oyunu.

Birden bu konu hortlayınca noluyo dedim. 😄 Yani şöyle aynada gözüne doğru odaklanıp baktığında şöyle 30-40 sn sanki yüzün hatları kayboluyor böyle değişik değişik şeyler görmeye başlıyorsun. 2 kez deneyimledim değişik bir zihin oyunu.
Korkuyor musun

Arkadaşlar ben çocukluğumdan beri karanlıktan korkmusumdur sebebi ise küçükken korkmama rağmen sürekli korku içerikli videolar izlemeye bayılırdım (hala da devam ediyorum ) bu alışkanlıktan kurtulmak istiyorum nasıl birakabilirim
Korktuğun şeylerle yüzleş

bazı korkuların temelinde kolektif bilinç altı vardır yani önceki atalarımızda aynı korkuları yaşamıştır. korkuyu yenmenin tek yolu yavaş yavaş ve alıştıra alıştıra korkunun üzerine gitmektir. klinik olarak yapılan testlerde %100 başarı verdi (tavşan deneyi)

Arkadaşlar ben çocukluğumdan beri karanlıktan korkmusumdur sebebi ise küçükken korkmama rağmen sürekli korku içerikli videolar izlemeye bayılırdım (hala da devam ediyorum ) bu alışkanlıktan kurtulmak istiyorum nasıl birakabilirim
Bende de çok fazla vardı. Koronadan sonra evde daha çok durmaya başlayınca nasıl oldu bilmiyorum büyük ölçüde geçti. Hâlâ birkaç yıl önce izledim şeyler etkisindeyim ama.

Korku gerçek değilki

Geri