Neler Yeni

Korsan Oyun Oynamak Hırsızlık Mıdır?

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Çağrı Ö
Dostum o iş öyle işlemiyor.Korsan indiren adam zaten o oyunun korsanı olmayınca hadi gidip alayım demeyecek.O yaptığın hesap tamamen mantıksız o yüzden iddaana bir kanıt bulamıyorsun
dostum kanıt bulmam için geniş saha çalışması yapmam lazım. ama gel gör ki bunu yapacak ne yetkinlikteyim ne de vaktim var. peki dostum sen korsanın üreticinin cebinden çalmadığını kanıtlayabilir misin?

aynen de öyle işliyor bu arada. adam oyunu hırsızlık yapacak kadar seviyorsa ileride imkanı olunca alacak demektir. yoksa neden çalsın değil mi? herkes her oyunu oynamak zorunda da değil. yapan kişi oraya bir yatırım yapmış ve karşılığını almak istiyor. sen yazılım yapsan belki dert etmezsin ama başkası dert eder? gidip yayıncının rızasına mı başvuracaksın?

r4NG3r

80+ Silver
O zaman grafik tasarımcı dolandırmak da dolandırıcılık değil. Sonuçta yaptığı şey eksilmiyor ?
Başka saçma kendini kandırma tekniği?
Kişiye özel siparişle yapılan tasarımı dolandırıp almakla milyonlari hedefleyen sınırsız kopyası olan oyunu indirmeyi bir tuttun yani .d

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Çağrı Ö
Paran tetmiyorsa oynamıcaksın. Canım çok fazla ferrariye binmek istiyor. Ama ülke çok kötü Ferrari almaya gücüm yetmiyor. Tek çare Ferrari çalmak. O zaman gidip çalmam hırsızlık olmaz. Çünkü parasını vererek almaya gücün yetmiyorsa ve canım çok fazla istiyorsa onu çalmak hırsızlık sayılmaz.
şunu bir türlü anlatamadım.
O zaman grafik tasarımcı dolandırmak da dolandırıcılık değil. Sonuçta yaptığı şey eksilmiyor ?
Başka saçma kendini kandırma tekniği?
çok şükür aklı başında birisi.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
evet, tabii ki.

r4NG3r

80+ Silver
dostum kanıt bulmam için geniş saha çalışması yapmam lazım. ama gel gör ki bunu yapacak ne yetkinlikteyim ne de vaktim var. peki dostum sen korsanın üreticinin cebinden çalmadığını kanıtlayabilir misin?

aynen de öyle işliyor bu arada. adam oyunu hırsızlık yapacak kadar seviyorsa ileride imkanı olunca alacak demektir. yoksa neden çalsın değil mi? herkes her oyunu oynamak zorunda da değil. yapan kişi oraya bir yatırım yapmış ve karşılığını almak istiyor. sen yazılım yapsan belki dert etmezsin ama başkası dert eder? gidip yayıncının rızasına mı başvuracaksın?
Böyle bir iddaa ortaya atan sensen sen kanıtlayacaksın tabi ki. Kanıtlayamıyorsan kendi kafandan sallamış oluyorsun maalesef.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,559
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Tükenebilir bir șey olmadığı için bence değildir ama çok tartıșmaya dayalı bir konu.Parasıyla alanlara saygım sonsuzdur.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Türkiye gibi korsancılık ile büyümüş bir ülkede hırsızlık değildir. Amerika da hırsızlıktır.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Kişiye özel siparişle yapılan tasarımı dolandırıp almakla milyonlari hedefleyen sınırsız kopyası olan oyunu indirmeyi bir tuttun yani .d
Dostum sana sattığı şey bilgisi, emeği ve zamanı. Oyun yapımcısının da, grafik tasarımcının da veya bir avukatın da. Sen üçünde de karşı tarafın bilgisini, emeğini ve zamanını çalıyorsun ( zaten en başında bunun karşılığı olarak para verirsin). Bunu 89 iq üstü herkes anlayabilir.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
hemen ea abimden senelik raporları alıp geliyorum.

şaka bir yana şöyle anlatayım. sen bir yazılım yaptın. 1000 saat verdin. 10 TL'den satışa sürdün. 100 kişi alacaktı ürünü ama crack çıktı 75 kişi aldı. ne oldu 25x10 TL senin karından gitti. cebinden gitti yani.

oyun oynamak temel tüketim değildir. alamıyorsanız oynamayın.

ben de aynı yıl doğumluyum. ilkokulda bilmiyordum korsan olduğunu. ortaokulda öğrendim. param yoksa oynamıyordum. bu kadar basit.

net bir şekilde hırsızlıktır. yapan da hırsızdır. kul hakkıdır.
Ben dizi filmleri de kaçak izliyorum kitapları textbookları çizgi romanları makaleleri de kaçak okuyorum kaçak maç izlemişliğim de var. Bizde hırsızlık kul hakkı hobi olmuş. Cehennemde yandık desene.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Çağrı Ö
Böyle bir iddaa ortaya atan sensen sen kanıtlayacaksın tabi ki. Kanıtlayamıyorsan kendi kafandan sallamış oluyorsun maalesef.

iddia değil ki gerçek. hırsızlık yapıyorsun. adamın karından çalıyorsun.
he sen de bana karşı iddia(!) attığın için sen de anti-tezini savunmalısın o halde. adamın karından çalıyorsun. ürünü almak yerine çalıyorsun. üreticiye para vermek yerine, kaçak yollardan alıyorsun. aslında anlaması çok basit gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben dizi filmleri de kaçak izliyorum kitapları textbookları çizgi romanları makaleleri de kaçak okuyorum kaçak maç izlemişliğim de var. Bizde hırsızlık kul hakkı hobi olmuş. Cehennemde yandık desene.
sizinle tartışacağım bir durum yok. mesele cehennem meselesi de değil. bunun hırsızlık olduğunu anlamak için semavi dine de inanmaya gerek yok. size afiyet olsun. iyi geceler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum sana sattığı şey bilgisi, emeği ve zamanı. Oyun yapımcısının da, grafik tasarımcının da veya bir avukatın da. Sen üçünde de karşı tarafın bilgisini, emeğini ve zamanını çalıyorsun ( zaten en başında bunun karşılığı olarak para verirsin). Bunu 89 iq üstü herkes anlayabilir.
yok hocam. mesela ben doktorum. ama fiziki bir ürün üretmediğim ya da kişiye özel olmadığı için benimkini çalmak da hırsızlık olmuyor.

ya arkadaşlar aslında mesele çok basit. dünyamızda para, zaman verilerek kazanılır. herkesin zamanının belirli bir bedeli vardır. aslında siz birine ücret öderseniz onun zamanını satın almış oluyorsunuz. çünkü siz de parayı zamanınız ile kazanıyorsunuz. siz eğer zaman harcanmış bir şeyi ücretini ödemeden kullanırsanız üreticinin zamanını çalmış olursunuz. ha denkleme emek, ya da o mesleği yapmak için önceden harcanmış zaman ve para da katılmalı aslında. ama bu sefer anlayabileceğinizi umuyorum.

Son düzenleme:

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Ben de ortaokuldayken kaçak sitelerden dizi film vb izledim. Ama o zamanlar bunu algılayacak kadar aklım yoktu. Yeterli olgunluğa ve düşünce becerisine eriştiğimden beri emeğinin karılığını ödemediği hiçbir içeriği tüketmiyorum. Tabi o zamanlar Netflix vb. siteler de yoktu. Filmi sinemada izlemekten başka yasal yok yoktu sanırım.

Flexy_404

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Sefa
Arkadaşlar sizin içinize sinmiyor ve kendizi hırsız gibi hissediyorsanız eyvallah ben hiçde öyle hissetmiyorum ve yaptığım şeyden mutluyum. Senin bunu hırsızlık olarak kabul etmen beni etkilemiyor.Böyle basit olaylarada kulhakkı katmanız mantıksız çok küçük düşünüyorsunuz sanki bir oyunu 100 kişi alcaktı siz almadınız cracklediniz 99 kişi almış gibi konuşuyorsunuz oyunu binler onbinler milyonlar satan var konuyu uzatıp uzatıp milleti hırsız ilan etmeye çalışıyonuz aklım almıyo bazı benzetmeler kullanıyorsunuz işi iyice saçmalatıyonuz yok dükkandan şunu çaldın yok grafik tasarımcı dolandırdın bilmem ne şu basit hayatımızda bi oyunları cracklemek günahmıdır kul hakkmıdır hırsızlıkmıdır diye düşünmek kaldıya cidden bu konuyu açan arkadaş ve bunun üzerine bu kadar düşünen arkadaşlar lütfen gidin bi işle uğraşın ne boş insanlarsınız.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Arkadaşlar sizin içinize sinmiyor ve kendizi hırsız gibi hissediyorsanız eyvallah ben hiçde öyle hissetmiyorum ve yaptığım şeyden mutluyum. Senin bunu hırsızlık olarak kabul etmen beni etkilemiyor.Böyle basit olaylarada kulhakkı katmanız mantıksız çok küçük düşünüyorsunuz sanki bir oyunu 100 kişi alcaktı siz almadınız cracklediniz 99 kişi almış gibi konuşuyorsunuz oyunu binler onbinler milyonlar satan var konuyu uzatıp uzatıp milleti hırsız ilan etmeye çalışıyonuz aklım almıyo bazı benzetmeler kullanıyorsunuz işi iyice saçmalatıyonuz yok dükkandan şunu çaldın yok grafik tasarımcı dolandırdın bilmem ne şu basit hayatımızda bi oyunları cracklemek günahmıdır kul hakkmıdır hırsızlıkmıdır diye düşünmek kaldıya cidden bu konuyu açan arkadaş ve bunun üzerine bu kadar düşünen arkadaşlar lütfen gidin bi işle uğraşın ne boş insanlarsınız.
Dostum bayan aile bireylerine fiziksel olarak yakınlaşmak bana kötü hissettirmiyor. Senin kendini kötü hissetmen de umrumda değil. Ben bunu yaparken çok mutlu oluyorum.
Ek: sonuçta bitmiyorlar değil mi :)

Top Bottom