Neler Yeni

KOSGEB desteği ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
projesahibi123
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, sırf bu konu hakkında fikirlerinizi alabilmek ve soru sorabilmek için hesap açtım (projesahibi123 🙃).

Biz bir grup arkadaş globalde eşine rastlamadığımız (yaklaşık 3 haftadır bakınıyoruz, dolu dolu bir 3 hafta) bir proje fikrine sahibiz. Bu projede yoğun bir şekilde AI kullanmayı planlıyor ayrıca AR teknolojisinden de faydalanmak istiyoruz ( Projenin tek zorluğu API integrasyonu ve güzel bir server kiralayıp database kurmakta, inanın kolay bir iş, en azından kırık programlama bilgimle neyin nasıl yapılacağını aklımda canlandırabiliyorum. ). Kısacası AI destekli bir web sitesi yaparak kullanıcılara gerçekten inanılmaz bir zaman tasarrufu sağlamayı planlıyoruz. ( Proje içeriğinden şu an için detaylı bir şekilde bahsedemiyorum ama yakın çevremden de insanlar projeye gayet olumlu yaklaştı. ( Zor beğeniyor kendileri. )). Ayrıca bu proje, başlıktaki hibe programının şu kıstaslarını da karşılıyor:

• Yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi,
  • Üretim süreçlerinin optimize edilmesi ve verimliliğin artırılması,
  • Tedarik zinciri yönetiminin güçlendirilmesi,
  • Yeni teknolojileri etkin kullanmalarının sağlanması,
  • Küresel iş birlikleri ile küresel pazarlar içerisinde yer almaları (muhtemelen ileride).
Ama bizim gerçekten iyi bir hibeye ihtiyacımız var, öncesinde de bu KOSGEB desteklerini duymuştum ancak çok kulak asmamıştım. Bilen birileri, tecrübesi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim:

• Hibe mi veriyorlar kredi mi? Kredi ise faizli bir şekilde mi geri ödemesini yapıyoruz? (Ödeyemediğimiz durumda ne oluyor?)
  • Bazı forumlarda destekten faydalanabilmek için bir şirket açılması gerektiği hatta bu şirketin iş yapması gerektiğini okudum. Bu gerekli mi? (Gerçekten belli bir yatırım olmadan böyle bir işe giremeyiz.)
  • Projenin kabul edilmesi için belirli bir aracı şart mı?
  • Projenin sunumunda ne gibi kıstaslar önemli, kesinlike şunu yapın dediğiniz bir şey var mı?
  • Bu destek programında "Keşke şu kısmı böyle yapsaydım." dediğiniz bir durum yaşandı mı? Dikkat etmemiz gereken unsurlar nedir?
  • Önerebileceğiniz farklı destek programları var mı? Sadece maddi bir destek olmasına gerek yok, yazılımsal ve donanımsal destekler de aynı şekilde çok yardımcı olur.
  • Kısacası beni bilgilendirin 😁.
NOT: Kendim de bu destek programı hakkında 3 haftadır araştırma yapıyorum, bazı bilgi kirlilikleri mevcut ve bu da bizim aksiyon almamızı engelliyor, "Kervan yolda düzülür." mantığıyla yola çıkmak istemiyoruz bu yüzden hiçbir bilgiye sahip değilmişiz gibi tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

NOT: NLP ve web development hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bana ulaşırsa sevinirim.

Top Bottom