Kredi Kartı İade Prosedürü Hakkında Yardım!

Perfectshot06

Moderatör
Reaksiyon skoru
17,005
@StrangerIX @somoncum
Dostlar kısaca bahsedeyim.
Hb'den getir fibabanka kredi kartımla TV aldım 3 taksitle sonra amazon'dan almak için kargoda iade ettim.
Para bugün kartın bekleyen işlemler kısmına 27 bin ₺ olarak düştü ama limite yansımadi saatlerdir.
Bende bununla alakalı mh'yi aradım ve taksitle aldığınız için ekstreniz kesildikce limitiniz her ay taksit tutarı kadar geri açılacak dedi. Böyle bir şey mi Allah aşkına?
Ben televizyonu 3 ay sonra mı alacabileceğim.
Dün 9 taksitle 3 defa amazon'dan kahve makinesi aldım iade aldım iade ettim.
Her seferinde 9 taksitli olmasına rağmen limit full geldi.
Ek olarak yıllardır kredi karti kullanırım.
Her seferinde limit full geldi.
Acaba MH yanlis bilgilendirmis olabilir mi beni?

@StrangerIX @somoncum
Dostlar kısaca bahsedeyim.
Hb'den getir fibabanka kredi kartımla TV aldım 3 taksitle sonra amazon'dan almak için kargoda iade ettim.
Para bugün kartın bekleyen işlemler kısmına 27 bin ₺ olarak düştü ama limite yansımadi saatlerdir.
Bende bununla alakalı mh'yi aradım ve taksitle aldığınız için ekstreniz kesildikce limitiniz her ay taksit tutarı kadar geri açılacak dedi. Böyle bir şey mi Allah aşkına?
Ben televizyonu 3 ay sonra mı alacabileceğim.
Dün 9 taksitle 3 defa amazon'dan kahve makinesi aldım iade aldım iade ettim.
Her seferinde 9 taksitli olmasına rağmen limit full geldi.
Ek olarak yıllardır kredi karti kullanırım.
Her seferinde limit full geldi.
Acaba MH yanlis bilgilendirmis olabilir mi beni?
Bazı kartlarda o şekilde de olabiliyor hocam. Taksit yansıdığı an atıyorum 3000 taksit , hem +3000 iade hem de -3000 ödeme gözükür. Ekstrene bi şey yansımaz böylece. Bazılarında da ödemen gerekir, ancak ödedikten sonra sana parayı verir.

Ancak bekleyen işlem olmasından zorunlu işlemesi garip. Bir kez daha müşteri hizmetlerini arayıp başkasına sordun mu peki o da mı aynı cevabı verdi sana? Eğer o da öyle söylüyorsa demek ki o banka bu şekilde sisteme işliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer olur da ödemen gerekirse, bankadan talep açtırıyorsun müşteri hizmetlerine, ödemeyi nakit olarak geri veriyorlar.

Genelde ödemen gerekmez ama + - şeklinde yansıtırlar. Limit de borç da öyle güncellenir.

Bazı kartlarda o şekilde de olabiliyor hocam. Taksit yansıdığı an atıyorum 3000 taksit , hem +3000 iade hem de -3000 ödeme gözükür. Ekstrene bi şey yansımaz böylece. Bazılarında da ödemen gerekir, ancak ödedikten sonra sana parayı verir.

Ancak bekleyen işlem olmasından zorunlu işlemesi garip. Bir kez daha müşteri hizmetlerini arayıp başkasına sordun mu peki o da mı aynı cevabı verdi sana? Eğer o da öyle söylüyorsa demek ki o banka bu şekilde sisteme işliyor.
Aramadım hocam. Babamı aradım dedim TV nin stok biter istersen senin kartla alalım benim para gelmedi daha.
(Aslında hiç gelmeyecek)
Olur dedi alalım sjsjsjssjsj.
Sorunu şimdilik çözdüm gibi de provizyonda tam tutar olması garip.

Provizyondan düştüğünde kredinin silinmesi lazım.Benim bir aralar eski kartlarımda oluyordu öyle ama emin konuşmayayım.Arkadaşın dediği gibi bankadan bankaya değişiyor işleyiş.

Hım iade olmasına rağmen hala limiti yiyor mu? Ben garanti ve yapı kredi kullanıyorum. Garanti de - ve + oluyor birbirini nötrleyip bir şey olmuyor. Yapı kredi direk göstermiyor, limit düzeliyor.

Aramadım hocam. Babamı aradım dedim TV nin stok biter istersen senin kartla alalım benim para gelmedi daha.
(Aslında hiç gelmeyecek)
Olur dedi alalım sjsjsjssjsj.
Sorunu şimdilik çözdüm gibi de provizyonda tam tutar olması garip.
Provizyonda ise limit düzelmez daha. Beklemeyi geçince düzelir.

Hım iade olmasına rağmen hala limiti yiyor mu? Ben garanti ve yapı kredi kullanıyorum. Garanti de - ve + oluyor birbirini nötrleyip bir şey olmuyor. Yapı kredi direk göstermiyor, limit düzeliyor.
İş Bankası direkt limiti verip işlemi siliyor. Aynı Yapı Kredi'de olduğu gibi.

Akbank eğer işleme girdiyse ödeme, taksit taksit yansıtıyor + - şeklinde. Eğer işleme girmediyse de direkt iptal ediyor, limiti güncelliyor.

İşleme girmemesi gerekiyor sanırsam çoğunda. İşleme girerse eğer taksitler bölünürse diğer aylara, o zaman mecbur limiti bekliyorsunuz.

Ekstre kesildikten sonra iade edilince öyle oluyor diye biliyorum hocam. Bende aynı sebepten ekran kartı indiriminden yararlanamadım, her ay ekstre kesildiğinde limitimi taksit kadar açtıkları için o gün almaya limit yetmedi. Geçmiş olsun.

Arayınca tamamını yatırıyorlar diye duyuyordum. Başka bir zamanda tekrar ulaşıp konuşabilirsin. Başka temsilci ile görüşmeye çalış.

Provizyonda ise limit düzelmez daha. Beklemeyi geçince düzelir.
Valla provizyondan sonrada limit gelmeyecek dedi MH.

Provizyondan düştüğünde işlem görüyor çoğunlukla işlemler
Evet, provizyondan bahsetmedi, ben iade süreci tamamen bittikten sonra hala limit işgal ediyor sandım.

Edit: bekleyen işlemler demiş sjsjsj

Ekstre kesildikten sonra iade edilince öyle oluyor diye biliyorum hocam. Bende aynı sebepten ekran kartı indiriminden yararlanamadım, her ay ekstre kesildiğinde limitimi taksit kadar açtıkları için o gün almaya limit yetmedi. Geçmiş olsun.
23 ünde kesildi hocam. Ben 9 Kasım'da falan aldım bugünde geldi işte.

Valla provizyondan sonrada limit gelmeyecek dedi MH.
O da anlamamıştır, boşver. Zaten MH'nin iade süreci bankanıza (politikasına) göre değişir demesinden başka bir şey duyman bile mucize.

Geri