Antonio Montana
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 357
Tercih meselesi. Pivot özelliğini adam akıllı kullanmayıp illa arayanlarda var. Benim için büyük bir eksi değil mesela.2K Monitorü pivot kullanan varmıdırki
Tercih meselesi. Pivot özelliğini adam akıllı kullanmayıp illa arayanlarda var. Benim için büyük bir eksi değil mesela.2K Monitorü pivot kullanan varmıdırki
Alan kişi ana monitoru olarak alır dikey kullanacaksa gider 1080p alır anlamında dedim.Çözünürlükle pivot ne alaka la
Ufo testi ve tepki süresi güzel. Kontrast her iki incelemede de 1200:1 civarında çıkıyor. Birinde 290nit diğerinde 400nit çıkıyor parlaklık. Monitör piyangosuna denk gelmiş olabilir. Veya kullanılan hazır modlar farklı olabilir. Renk gamutları DELL ile benzer veya biraz daha iyi çıkıyor. Hareket performansı kıyaslaması yapmamıştım, tepki süresi testlerine bakarak konuşmuştum ama KTC biraz daha iyi gözüküyor ufo testinde. Dell'in kontrastı 1150:1-1400:1 parlaklığı ise 350nit ile 480nit arası incelemelerde değiştiği için kesin yorum yapamıyorum. Ama panel değişmediyse parlaklık konusunda dell bariz daha iyi. Kontrast kısmı monitör piyangosuna göre değişebilir.konuda ktc monitörden çok dell konuşulmuş birazda ktc değerlendirmesi yapabilirse bilgili kişiler sevinirim almaya niyetliyimde eğer iyi bir monitörse
panel üretimi bittiyse başka hangi panelle kullanılıyo bilgisi varmı yoksa benzer daha düşük kalite herhangi bir panel miAUO M270DAN08.8
panelin üretimi bitmiş yani paneli değiştirmiş olabilirler o yüzden incelemlere güvenmeyin
Baktığım incelemeler 29 nisan, 4 mayıs ve 26 nisan tarihlerinde paylaşılmış. Üç incelemede oldukça yeni. Muadil bir panelde kullanılıyor olabilirler.panel üretimi bittiyse başka hangi panelle kullanılıyo bilgisi varmı yoksa benzer daha düşük kalite herhangi bir panel mi
2 farklı inceleme daha buldum özet geçeceğim. İncelemelerde %125-130srgb volume ve %100 srgb coverage değerine sahip. Yani bu gayet iyi değerler. DCI-P3 kısmında da 2 incelemede %85, 1 incelemede %89, 1 incelemede %92 ve 1 incelemede %94 çıkıyor. Monitör piyangosunu saymazsak ortalama %89 falan diyebiliriz. Yani renk gamutu gayet iyi bir model. Parlaklık 2 incelemede 290 nit, 1 incelemde 280nit ve 2 incelemede de 400nit çıkıyor. Kontrast oranı da 1 incelemede 1100:1 ve 3 incelemede 1200:1 civarı çıkıyor. Kullanılan profil falan mı farklı bu kadar parlaklık değişiyor bilmiyorum. 6.5k bandında kontrast ve renk gamutu olarak gayet okey olduğu belli. Parlaklık kısmı biraz değişken, kesin yorum yapamıyorum. Hız konusunda da tüm incelemelerde gayet iyi çıkıyor. En ucuz 2k monitör için 8-10k'ya satılan monitörlere çok yakın bir renk gamutu var. Bazı modellerden daha iyi kontrast oranı var (xg27acs) gibi. Parlaklık kısmı aklımı çok fazla karıştırdı, tutarsız sonuç veriyor. Hız olarak da iyi olduğunu söyleyebilirim.İlk mesajdaki ktc iyi mi değil mi?
G50D hakkında bilgin var mı? Renk değerleri vs. pek iyi değil sanırım ama kontrast değerleri 1250:1 civarı çıkmış.2 farklı inceleme daha buldum özet geçeceğim. İncelemelerde %125-130srgb volume ve %100 srgb coverage değerine sahip. Yani bu gayet iyi değerler. DCI-P3 kısmında da 2 incelemede %85, 1 incelemede %89, 1 incelemede %92 ve 1 incelemede %94 çıkıyor. Monitör piyangosunu saymazsak ortalama %89 falan diyebiliriz. Yani renk gamutu gayet iyi bir model. Parlaklık 2 incelemede 290 nit, 1 incelemde 280nit ve 2 incelemede de 400nit çıkıyor. Kontrast oranı da 1 incelemede 1100:1 ve 3 incelemede 1200:1 civarı çıkıyor. Kullanılan profil falan mı farklı bu kadar parlaklık değişiyor bilmiyorum. 6.5k bandında kontrast ve renk gamutu olarak gayet okey olduğu belli. Parlaklık kısmı biraz değişken, kesin yorum yapamıyorum. Hız konusunda da tüm incelemelerde gayet iyi çıkıyor. En ucuz 2k monitör için 8-10k'ya satılan monitörlere çok yakın bir renk gamutu var. Bazı modellerden daha iyi kontrast oranı var (xg27acs) gibi. Parlaklık kısmı aklımı çok fazla karıştırdı, tutarsız sonuç veriyor. Hız olarak da iyi olduğunu söyleyebilirim.
Özet: En ucuz 2k monitör için (giriş seviye) modeller arasında alınabilir olduğu kanaatindeyim. Zaten 2k monitör piyasası durgun. 27M2N5500 ve G274QPF e2 gibi modeller stokta yok. XG27ACS'nin fiyatı pahalı ve kontrastı zayıf. Dell'in panel revizesi şikayetleri var. R27QE kalite kontrol kısmında zayıf. 6-7k da şu çok iyi hemde sorunsuz diyebileceğim bir model görmedim şu anlık. Bütçesinde bir tek R27QE vardı hem zamlandı hemde kalite kontrol mevzusu var. Dell de işte panel ? olarak akılda kalıyor. Zaten renk ve hız olarak + katmıyordu dell. Parlaklık ve kontrast bakımından öne çıkıyordu. Bu kısımda hala aynı mı belli değil.
Bulduğum 2 farklı inceleme sonuçları KTC:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Renk gamutu olarak ktc'den bir tık zayıf, ki ktc de r27qe gibi modellerden bir tık daha zayıf bir modeldi. Kontrast olarak hem rtings hemde başka bir incelemede 1200:1 civarı sonuç vermiş. Gayet iyi bir değer. Parlaklık olarak birinde 400 nit diğerinde 485nit çıkmış çok iyi bir değer. Hız olarak da fena değil, birazcık ghosting var ama normal kullanımda sorun olmaz.G50D hakkında bilgin var mı? Renk değerleri vs. pek iyi değil sanırım ama kontrast değerleri 1250:1 civarı çıkmış.
Mesajı sonradan düzenledim. 6500TL'ye nasıl bir tercih olur sence? %60 AAA %40 fps oyunları oynayan birini tatmin eder mi?Renk gamutu olarak ktc'den bir tık zayıf, ki ktc de r27qe gibi modellerden bir tık daha zayıf bir modeldi. Kontrast olarak hem rtings hemde başka bir incelemede 1200:1 civarı sonuç vermiş. Gayet iyi bir değer. Parlaklık olarak birinde 400 nit diğerinde 485nit çıkmış çok iyi bir değer. Hız olarak da fena değil, birazcık ghosting var ama normal kullanımda sorun olmaz.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
G5 için gayet iyi fiyat bence. KTC çok ufak farkla renk gamutunda bir tık daha iyi. Parlaklık olarak bariz g5 daha iyi. Kontrast bakımından benzer seviyedeler. Hız olarak da direkt bir kıyaslama yapmadım ama, pek bir fark olacağını zannetmiyorum. Ekstra olarak pivot ve yükseklik ayarı var g5'te.Mesajı sonradan düzenledim. 6500TL'ye nasıl bir tercih olur sence? %60 AAA %40 fps oyunları oynayan birini tatmin eder mi?