Laptop için pump out yapmayan termal macun önerisi

Osm_01

80+
Reaksiyon skoru
0
merhaba arkadaşlar ben 3 hafta önce bilgisayarı ısındığı için teknik servise yolladım sağ olsunlar güzelce temizleyip göndermişler ilk bilgisayar geldiğinde oyunlarda sıcaklığım gayet iyidi 80 dereceyi geçmiyordu ama 2 hafta sonra sıcaklıklar 90-85 derecelere dayandı bence termal macun pump out oldu lütfen yardımcı olursanız sevinirim aklımda cooler master mastergel pro v2 var ama oda pump out olur diye çekiniyorum

merhaba arkadaşlar ben 3 hafta önce bilgisayarı ısındığı için teknik servise yolladım sağ olsunlar güzelce temizleyip göndermişler ilk bilgisayar geldiğinde oyunlarda sıcaklığım gayet iyidi 80 dereceyi geçmiyordu ama 2 hafta sonra sıcaklıklar 90-85 derecelere dayandı bence termal macun pump out oldu lütfen yardımcı olursanız sevinirim aklımda cooler master mastergel pro v2 var ama oda pump out olur diye çekiniyorum
Neredeyse bütün termal macunların pump out riski var bu yüzden ptm7950 gibi bir termal ped çok daha mantıklı oluyor günümüzde

Pumpout yapmayan macun diye bir şey yok faz degisimli pad al

Pumpout yapmayan macun diye bir şey yok faz degisimli pad al
hocam 3 bilgisayarcı aradım 3 de bilmıyo benımde malzemem yok bilgisayarı sökecek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

thermalright heilos pad tercih edebilirmiyim peki

hocam 3 bilgisayarcı aradım 3 de bilmıyo benımde malzemem yok bilgisayarı sökecek

thermalright heilos pad tercih edebilirmiyim peki
O da olur

Kanka ben bunu baya bir araştırmıştım, özellikle laptoplarda termal macun yerine termal ped koyarsa ve eğer soğutucu blok o kalınlık için dar gelirse bükülmeler hatta vida atası gibi durumlar olabiliyor diye okumuştum. Viskozitesi yüksek termal macunlar almasını tavsiye edyorum, mx6 bunun için idealdir, ama en az pump out yapanı diyorsan uzun araştırmalar sonrası bunu bulmuştum.

Arkadaşın dediği gibi hepsi yapar ama bu olan bir şey, zaman meselesi. Dediğim gibi mx6 iyiymiş, baktığım testlerde sıkıntı yoktu.
baktığım site:
: https://www.igorslab.de/en/thermal-paste-comparison/?ids[]=92&ids[]=2

Kanka ben bunu baya bir araştırmıştım, özellikle laptoplarda termal macun yerine termal ped koyarsa ve eğer soğutucu blok o kalınlık için dar gelirse bükülmeler hatta vida atası gibi durumlar olabiliyor diye okumuştum. Viskozitesi yüksek termal macunlar almasını tavsiye edyorum, mx6 bunun için idealdir, ama en az pump out yapanı diyorsan uzun araştırmalar sonrası bunu bulmuştum.

Arkadaşın dediği gibi hepsi yapar ama bu olan bir şey, zaman meselesi. Dediğim gibi mx6 iyiymiş, baktığım testlerde sıkıntı yoktu.
baktığım site:
: https://www.igorslab.de/en/thermal-paste-comparison/?ids[]=92&ids[]=2
Evet öyle şeylerin ihtimali var ama daha sorun yaşayanı görmedim açıkcası. Bence riski almaya değer.

Evet öyle şeylerin ihtimali var ama daha sorun yaşayanı görmedim açıkcası. Bence riski almaya değer.
Kanka termal macunun dşarı çıkması ve tekrar sürmek zorunda olma riskini göze alamıyorsun ama soğutma bloğunun bükülmesi/soğutmayı hiç takamayıp laptobun çöp olma riskini göze alabiliyormusun şimdi yanlış mı anladım? Ortada risk falan yok, şemasından gidip bakacak ka mm sonra ona uygun bir termal ped alacak, laptoplarda %90 ihtimalle o incelite termal ped olmadığı için laptoplarda termal ped kulanılmaz işlemci ve ekran kartı için.

Kanka termal macunun dşarı çıkması ve tekrar sürmek zorunda olma riskini göze alamıyorsun ama soğutma bloğunun bükülmesi/soğutmayı hiç takamayıp laptobun çöp olma riskini göze alabiliyormusun şimdi yanlış mı anladım? Ortada risk falan yok, şemasından gidip bakacak ka mm sonra ona uygun bir termal ped alacak, laptoplarda %90 ihtimalle o incelite termal ped olmadığı için laptoplarda termal ped kulanılmaz işlemci ve ekran kartı için.
Termal macun sürdüğünde risk falan almıyorsun teknik olarak sadece kısa zamanda yine termal macun sürmek ile uğraşacaksın olay o. Bu riski almak bence mantıklı çünkü bir şey olacağını sanmıyorum.

Termal macun sürdüğünde risk falan almıyorsun teknik olarak sadece kısa zamanda yine termal macun sürmek ile uğraşacaksın olay o. Bu riski almak bence mantıklı çünkü bir şey olacağını sanmıyorum.
Bu nasıl cevap kanka bir şey olacağını sanmıyorum ne :kekw: , ekran kartlarında bile 1.7 mm, 1.5 mm gibi değerler veriliyor teker teker, bunlara uyulmadığı vakit yamulan çok ekran kartı var. Dediğin gibi ortada risk falan yokken neden risk alasın ki? Dediğin saçma geldi bana kanka. Birinin emeği var ortada bu kadar kolay risk alınmamalı bence.

böyle saçma bir riski göze almak yok :D tek bir cihazın var ve gidip saçma bir risk alıyorsun bu riski almaya deymez macun taşırmaya yada ekran kartına 2 3mm kalın pad koymaya benzemez pump out yaşama ihtimali var diye tüm blok çöp olur saçma sapan ucundan başından sapından deymeyecek bir risk

kardeşim sen pad mad diyenleri takma he de geç saçma sapan işlere girip riske atma cihazını koskoca mühendis düşünememiş gelmiş bunlar mı düşünmüş pad koy diyor o macun o arada mikronluk bir boşlukta duruyor sen oraya ped koyarsan içine edersin cihazın bloğunun. tavsiyem thermal grizly hydronaut yada kyronaut denemen olur mx4 kendim deneyimledim nitro 5 cihazımda zamanla ısılarım yükseldi (1 2 hafta ) ısınınca pumpout yapıyor mx6 da olur ama buda bir süre sonra vefat en iyi verimi ben kyronaut ile aldım tekrar yineliyorum her cihaza termal pad olmaz, mesela bazı cihazlarda termal putty kullanılır bunun yerine pad kullan diyene de bir tarafınla gül geç ve her cihaza sıvı metalde olmaz cpu çipinin üstüne de hele hele termal pad fabrikasyon konulmamışsa hiç mi hiç olmaz oldurmaya kalkarsan da saçma sapan bir risk almış olursun cihazın bloğun içe edersin saygılar iyi forumlar. OLMAYANI ve OLMAYACAĞI OLDURMAYA ÇALIŞMADIĞINIZ NİCE GÜNLER DİLERİM...

ve şu ürünü önermiş kahkaha attım bunu alırsan kalınlıktan veda edersin cihazın bloğa masaüstü sistemler için bu

Son düzenleme:
Bu nasıl cevap kanka bir şey olacağını sanmıyorum ne :kekw: , ekran kartlarında bile 1.7 mm, 1.5 mm gibi değerler veriliyor teker teker, bunlara uyulmadığı vakit yamulan çok ekran kartı var. Dediğin gibi ortada risk falan yokken neden risk alasın ki? Dediğin saçma geldi bana kanka. Birinin emeği var ortada bu kadar kolay risk alınmamalı bence.
konuşmak için konuşuyorlar agam salla geç, gül geç takma :D dediği risk sanki mantıklı bir riskte risk al pad kullan diyor.

Geri