Neler Yeni

LAPTOP ÖNERİSİNE İHTİYACIM VAR

NoyanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre topal
Bütçe
50000
Selamlar Herkese,
Hem iş, hem de oyun için bir laptop'a ihtiyacım var. Taşınabilir olması gerekiyor bu sebeple maalesef masaüstü bir cihaz tercih edemiyorum.
İş için aktif olarak Zbrush, blender, after effects ve bir takım grafik tasarım programlarını kullanıyorum. 3d programlar için ekran kartının en az 4060 olması benim için daha uygun olacak. İşlemci tarafında ise intel olması dışında bir kriterim yok. Kullandığım programlar render bölümünde ekran kartına daha çok yük bindiriyor.
Bütçe olarak açıkçası 40k-50k bandındayım. Ne kadar yeterli olur bilemiyorum. Sizlerden bu aralıkta bir öneri rica edeceğim. Acer ın helios modellerine çok sıcak bakıyordum. Fakat şuan stokları yok sanırım. Nitro modelleri nasıldır? Kronik sorunları var mıdır? Yanıtlayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Emir
I7 13650hx li rog strixten acer nitro 16 ya gectim sahsen tavsiye ederim amd li nitro 16 modellerini 52k ya su an 4070 li model vardi

NoyanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
I7 13650hx li rog strixten acer nitro 16 ya gectim sahsen tavsiye ederim amd li nitro 16 modellerini 52k ya su an 4070 li model vardi
laptop da amd işlemcide ısınma sorunu oluyor mu peki? Beni düşündüren kısmı o aslında. Birde kullandığım programlar nvidia ve intelle daha stabil çalışıyor sanki ama çok kararsız kaldım

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Emir
laptop da amd işlemcide ısınma sorunu oluyor mu peki? Beni düşündüren kısmı o aslında. Birde kullandığım programlar nvidia ve intelle daha stabil çalışıyor sanki ama çok kararsız kaldım
Soyle soyleyim. Rog strix piyasanin en iyi cihazi. En premium cihazi sogutmada rakibi yok. I7 13650hx vardi acilista 36 38 derece 45-55 derece arasi gunluk islerde calisirken geziniyordu. Fan 2200 rpm ve duyulmuyordu bu sekilde 3 tane fan var cihazda bu arada.
Gectigim nitro 16 yi actim nitrosense yukledim. Baktim islemci sicakligi 26 derece. Bozuldu sandim meger normalmis. Su an gunluk isleri yaparken 35-40 derecede calisiyor fan calistirmadan. Cok serin ve sarj konusunda intel sizi uzer hem tasiyacagim diyorsunuz hem intel olsun diyorsunuz nitro 16 80 sarjda 6 8 saat arasi goturuyor

NoyanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soyle soyleyim. Rog strix piyasanin en iyi cihazi. En premium cihazi sogutmada rakibi yok. I7 13650hx vardi acilista 36 38 derece 45-55 derece arasi gunluk islerde calisirken geziniyordu. Fan 2200 rpm ve duyulmuyordu bu sekilde 3 tane fan var cihazda bu arada.
Gectigim nitro 16 yi actim nitrosense yukledim. Baktim islemci sicakligi 26 derece. Bozuldu sandim meger normalmis. Su an gunluk isleri yaparken 35-40 derecede calisiyor fan calistirmadan. Cok serin ve sarj konusunda intel sizi uzer hem tasiyacagim diyorsunuz hem intel olsun diyorsunuz nitro 16 80 sarjda 6 8 saat arasi goturuyor
Çok teşekkür ederim. O halde ryzen işlemcilerle ilgili iyi bir soğutma varsa ısınma çok problem olmayacak sanırım. Bunu da göz önünde bulundurarak araştırmaya devam edeceğim.

Top Bottom