Laptop sarjda kullanılır mı?

moringa

80+
Reaksiyon skoru
10
Selamlar huawei matebook 14 laptopum var bazen uzun süreler boyunca işim oluyor ve şarjım bitiyor, daha dün aldığım için sarjda kullanmak istemiyorum ama kullanırsam ne gibi sorunlar olur? cevaplarınızı bekliyorum.

Selamlar huawei matebook 14 laptopum var bazen uzun süreler boyunca işim oluyor ve şarjım bitiyor, daha dün aldığım için sarjda kullanmak istemiyorum ama kullanırsam ne gibi sorunlar olur? cevaplarınızı bekliyorum.
Batarya bitebilir(ciddi zaman aralığından bahsediyorum)ama onun içinde önlemler var

Birçok laptop günümüzde batarya ile tam performans veremiyor. Tabii şarjda kullanılır. Şirket bilgisayarımı çok uzun süreler kapatmadan ve şarjda kullandığım oldu.

Birçok laptop günümüzde batarya ile tam performans veremiyor. Tabii şarjda kullanılır. Şirket bilgisayarımı çok uzun süreler kapatmadan ve şarjda kullandığım oldu.
huawei laptopları tam performans veriyor pildeyken. Harici ekran kartı yok çünkü.

Benim laptopu full prizde kullanıyorum 2 yıldır pilde azalma yok. Pil şarj olmuyor zaten. Bi ayar var %60 altına inmeden şarj etmiyor. Prize bağlıyken gücü prizden aldığı içinde pil düşmüyor. Gücü prizden alma işlevi varsa fişe takılı kullanman daha faydalı olacaktır

Laptopu sürekli pilde kullanmak ve sürekli doldurup boşaltmak pil döngü sayısını ortalama 2 sene içinde doldurmanıza neden olacağından önerilmez. Ancak sürekli %100 şarjda kullanmak da batarya sağlığı açısından da kesin olarak önerilmemektedir. Bu yüzden huawei nin kendi pc yazılımı içinde şarjı %70 le sınırlama imkanı size zaten sunulmuş bir özellik. huawei pc manager'da ayarlar bölümüne tıklayarak pil bölümünden şarjı yüzde 70'le sınırlamayı açarak sürekli şarjda kullanmak pil sağlığı açısından en doğrusu olur. ayda bir kere yüzde 20 ye indirip 90 a geri şarj ederek bu kullanım tarzını sürdürmeniz kabul edilen en uzun batarya performansı sağlamanıza yardımcı olabilir.
H4sIAAAAAAAAAD2QzU7DMBCE38Xngtb2-o9T4zRRuSAO5Vw5sRsstWnlOiBAvDtOFLGnHe2nndH8kOke0uHrFsgToWRD_PVzXCUv8hTP4cVdZpnTQ07HeHFDOMIylFLFGYKAx9s4rPSry--F7npDHZx67pXHoDpjtFfC6b7sHeOm0F38fvYF3Vfb5TcVSigDUE59Ci7H63iIszWVYJADAi2mG3KPw-jylOZQWClQuDNatygUykqblrfSKiZ53eysFQxZZcvXWnLkTcM0BWGYlRZsbbB4fbhz9G__LeQ0hSXb2sK-Ir9_DFTn2iYBAAA%3D.png

Geri