Lenovo Ideapad Gaming 3 Nasıldır?

Bende Ryzen 7 4800H 16 gb ram 1650Ti lı modeli var.

Şuan ki fiyatlarını bilmiyorum ama içinde Windows 10 Home ile birlikte 9300 e aldık Şubat ayında.

Coil whine var boştayken fazla değil oyunlarda duyabiliyorum ama fan sesiyle birlikte aşırı rahatsız edici değil.

Laptopun kendisi güzel kendi masaüstü pc im var bunu ablama ve kardeşim için almıştık. Yani pek oyun oynamadık rocket league falan oynadım onda da fps e bakmadım oyun performansına bakmadım pek ama ekran 120 hz olduğu için akıcı görüntü sunuyor. Renkler canlı değil zaten renk paleti kötü ekranın.

Bu bilgisayarın en kötü özelliği pili. Hızlı şarj oluyor hatta Lenovo Vantage üzerinden bu ayarı açabiliyorsunuz Rapid Charge diye geçiyor. Fakat baya hızlı tükeniyor. Güç tasarrufundayken günlük kullanımda 3 saat bilemedin 4 saat gidiyor. Oyunlarda 1 saat anca götürür ki pildeyken fps i ne yaparsan yap 30 u geçmiyor.

Soğutması iyi yeterli. İşlemcinin sıcaklıkları Intel'deki gibi değil yani daha serin. Ekran kartı yükte 75 derecelerde falandı sanırsam pek hatırlamıyorum. Fan sesi baya var ama normal.

Başka modellere bakabilirsin ama biz bunu oyun için almadık açıkçası.

Edit: 2 tane USB 3.2 Gen 1 veya 2 vardı sanırsam. 1 tane de 3.2 Type-C. 3 tane usb olsaymış iyi olurmuş ama type c to type a dönüştürücü ile çözersin.

monster abra a5 vardı sattım.
8600 TL ye lenovo ideapad 3 R7 4800H yeni aldım 2 hafta oldu onu kullanıyorum
imzadaki sistemi açmayalı 1 hafta oldu
laptopa sardım
@Techno08 @Barış Yalçın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...nabilir-bilgisayar-82ey00chtx-pm-HB000014N0W2 hocam ben bunu 8700 TL ye aldım bunun fiyatı çok artmış atık bunu önermem ama https://www.hepsiburada.com/lenovo-...nabilir-bilgisayar-82ey00d1tx-p-HBV00001BOF14 bunu öneririm.
ama laptopta uzman olan kişilere de soralım.
@Techno08 @Barış Yalçın
yalnız önerdiğin laptopun işlemcisi ekran kartı ve rami daha düşük seviyede. Sadece depolama biriminde bir artısı var. Bende 4800h işlemcili modeli geçen hafta 7100tlye almıştım şuan 10200 tl :D
kutusunda duruyor daha açamadım ama bi kullanıcı coil whine sorununu işlemci kullanım yüzdesini 99a çekerek sorunu çözdüğünü belirtmişti.

i7 li olan versiyonu bende mevcut istediğin soruyu sorabilirsin

Coil whine sorunu yok bende r7 aldım daha yeni oyinlard bir tık ısınıyor ama çokta aşırı ddgil sonuçta laptop bu . Öneririm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Coil whine sorunu yok bende r7 aldım daha yeni oyinlard bir tık ısınıyor ama çokta aşırı ddgil sonuçta laptop bu . Öneririm
Lenovo gaming 3 icin

Geri