Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör Sepette 6.799TL

Ciddi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Umut Özdemir
Resimde farklı gözle görülen farklı sadece sol altta ışık sızması biraz var
MSI aldım böyle gözüküyor kamerada
gözle görülür kısım sağ alttaki kırmızıya yakın olan renk değişimi

bunu iade edip lenovo mu alsam
odamı böyle olur diye resim istedim
WhatsApp Image 2024-10-09 at 12.46.51.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet
Bende de birebir aynı sorun var ama bende diğer renlerde 1 tane ölü piksel var senin aksine. Ben iade ettim yarın falan kargo şubesine götürücem. Alıntıya bakabilirsin bendeki soruna bakmak için.
Evet gördüm teşekkür ederim ilk 2 gün fark etmedim çünkü ölü piksel renklilerde görünmüyordu ta ki arkadaşım monitörün dibine gir bak öyle görürsün anca varsa çünkü 2k ekran pikseller çok olduğu için küçük oluyor dedi bakınca aman Allahım dedim bir sürü var beyaz beyaz siyahta parlayan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Lenovo şans işi ölü piksel yoksa ışık sızması çokta önemli değil

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1728470633693.png

Sonunda ilk vaka. Şu OSD'nizi atsanız inanın çözeceğiz de... Önceki mesajımda dediğim gibi bu b.klayan arkadaşlarınki de çözüldü muhtemelen o yüzden yazamıyorlar.

Hocam merhabalar ilk zamanlar fark etmedim ama arkadaşta aynı cihazı alınca onda da böyle siyah ekranda bir sürü böyle beyaz beyaz pikseller çıkıyor ama diğer renklerde hiçbir sıkıntı yok sizce iade etmeli miyim ?
Hocam bunların sıkışık piksel olduğundan emin misiniz? Telefon kamerasında makro modunu açıp ekrana pikselleri net seçebilene kadar yaklaştırın. Bakın gerçekten piksel beyaz mı.
Bu adamlar 4300 liraya satarken hatalı fiyat falan demiştik ama ederi o kadarmış. Sanırım tüm sorunlu ürünlerini tr pazarına göndermişler.
Boş yorum. 4300'e FHD bile alamazsın. En dandik markasız merdivenaltı Çin ürününü 2K 180Hz yapsan o bile ondan fazla eder.

Alıntıyı görüntüle
Evet hocam IPS'ler resimde böyle gözükür. Önemli olan gözle nasıl gördüğünüz.
Evet gördüm teşekkür ederim ilk 2 gün fark etmedim çünkü ölü piksel renklilerde görünmüyordu ta ki arkadaşım monitörün dibine gir bak öyle görürsün anca varsa çünkü 2k ekran pikseller çok olduğu için küçük oluyor dedi bakınca aman Allahım dedim bir sürü var beyaz beyaz siyahta parlayan

Lenovo şans işi ölü piksel yoksa ışık sızması çokta önemli değil
Ölü piksel çok değilse ve göze batmıyorsa önemli değil. Işık sızması da gözünüzle seçiyorsanız kesin problem. Çünkü zaten IPS'lerin kötü olan kontrastını yerlere çekiyor. Görüntüyü mahvediyor.

asiwe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Tarık Kömürcü
Alıntıyı görüntüle

Sonunda ilk vaka. Şu OSD'nizi atsanız inanın çözeceğiz de... Önceki mesajımda dediğim gibi bu b.klayan arkadaşlarınki de çözüldü muhtemelen o yüzden yazamıyorlar.

Hocam bunların sıkışık piksel olduğundan emin misiniz? Telefon kamerasında makro modunu açıp ekrana pikselleri net seçebilene kadar yaklaştırın. Bakın gerçekten piksel beyaz mı.

Boş yorum. 4300'e FHD bile alamazsın. En dandik markasız merdivenaltı Çin ürününü 2K 180Hz yapsan o bile ondan fazla eder.

Ölü piksel çok değilse ve göze batmıyorsa önemli değil. Işık sızması da gözünüzle seçiyorsanız kesin problem. Çünkü zaten IPS'lerin kötü olan kontrastını yerlere çekiyor. Görüntüyü mahvediyor.
@deepinhell i bilmiyorum ama benim monitörde hem beyaz hem de kırmızı yeşil mavi noktalar var. Onlar kesin ölü pikseldir demi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kerem Gökcek
Bu monitörü ben de aldım kurdum, hiç ölü piksel falan sorunu yok ama 180 Hz modunda kullanırken 20-30 saniyede bir ekranda rastgele konumda yatay çizgi çıkıyor saliselik. Özellikle siyah ekranda daha çok belli oluyor öyle açık koyunca. Aynı sorun 144/165 Hz modlarında olmadı veya oluyorsa da ben fark edemedim. Bu sorunu yaşayan var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet
Alıntıyı görüntüle

Evet hocam eminim şöyle beyaz ışık olduğuna bir görselde Atayım size bunu da çekmiştim pikseller beyaz beyaz hep sadece siyah ekranda görünüyor bunlar renkli görsellerde denedim kırmızı yeşil mavi vs. de görünmüyor ama siyahta bildiğin gökyüzündeki yıldızlara bakıyorum sanki 😂

Ekler

• 20241007_202833.jpg
    20241007_202833.jpg
    1.5 MB · Hit: 58

btu66aa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
osman g

Evet hocam eminim şöyle beyaz ışık olduğuna bir görselde Atayım size bunu da çekmiştim pikseller beyaz beyaz hep sadece siyah ekranda görünüyor bunlar renkli görsellerde denedim kırmızı yeşil mavi vs. de görünmüyor ama siyahta bildiğin gökyüzündeki yıldızlara bakıyorum sanki 😂
bunlar stuck pixel diye biliyorum

Top Bottom