Neler Yeni

İnceleme Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
-
Arkadaşlar konuyu güncelledim ve en alta yapmanız gereken monitör ayarlarını yazdım.

bkarahis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Bahadır Kara
Konu ve emeğin için teşekkürler. 4 yıldır Msı Optix G271 144hz 27" Ips 1080p monitörü kullanıyordum şimdi buna geçtim piksel testlerini yaptım ölü piksel vs yok ayarları da dediğin gibi yaptım ancak bir şey gözüme çarpıyor. Monitörün ortasına baktığımda sağ ve sol taraf hafif kararıyor gibi oluyor bakış açısına göre örneğin kafamı sağ tarafa yaklaştırıp bakınca karanlık kayboluyor. Anlatabildim mi bilmiyorum ama bu durum normal mi diğer monitörümde hiç yaşamadım.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Konu ve emeğin için teşekkürler. 4 yıldır Msı Optix G271 144hz 27" Ips 1080p monitörü kullanıyordum şimdi buna geçtim piksel testlerini yaptım ölü piksel vs yok ayarları da dediğin gibi yaptım ancak bir şey gözüme çarpıyor. Monitörün ortasına baktığımda sağ ve sol taraf hafif kararıyor gibi oluyor bakış açısına göre örneğin kafamı sağ tarafa yaklaştırıp bakınca karanlık kayboluyor. Anlatabildim mi bilmiyorum ama bu durum normal mi diğer monitörümde hiç yaşamadım.
Hayatımda böyle bir şey duymadım.

Millet indirimde aldı diye çok fazla inceliyor. Değişik değisik şeyler soruyor.

bkarahis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Bahadır Kara
Hayatımda böyle bir şey duymadım.

Millet indirimde aldı diye çok fazla inceliyor. Değişik değisik şeyler soruyor.

Alakası yok. Bu monitör eski monitörüme göre ayakları ve konumlandırması yüzünden oturma pozisyonuma daha yakın olmuş sanırım bu yüzden böyle. Pimpirikli biri değilim beyazlarda özellikle çok fark edildiği için sordum.
İndirim konusunda da yazdığım gibi altı üstü monitör hastalıklı eleman inceler gibi incelemeye gerek yok.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Monitörü gözünüze sokarsanız kenarlar çok açılı olur. Bu durumda kararma olur elbette. Tıpkı monitörü çevirdiğinizde olduğu gibi. Ama farkı hissedebilmeniz için bayağı yakından bakmanız lazım. Bu kadar yakın bakacağınızı düşünemedim sadece.

Bu monitöre özel bir durum değil.
Edit: 27 inç daha büyük olduğu için aynı yerden kenarlara daha açılı olmuş oluyorsunuz onu da unutmayın.

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Nedir hocam sıkıntı? Ölü piksel mi geldi ne oldu?
Kendisi sıkıntılı bir arkadaş phanteksin kasa kalitesine kötü diyor ordan biç işte ne kadar sıkıntılı olduğunu . Lenovoya leşovo demesi pek şaşırtmadı .

mrcbrv

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mrcbrv
Aynı durum bende de var maalesef. Sebebi nedir anlamadım. Başta VA panel mi geldi diye bile düşündüm. Belki mat cam olması bunu yaratıyor olabilir. Tam ortadan bakınca güzel görünen monitör biraz yanlardan bakmaya başlayınca kararmalar vs. oluyor

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aynı durum bende de var maalesef. Sebebi nedir anlamadım. Başta VA panel mi geldi diye bile düşündüm. Belki mat cam olması bunu yaratıyor olabilir. Tam ortadan bakınca güzel görünen monitör biraz yanlardan bakmaya başlayınca kararmalar vs. oluyor
Mat cam ile alakası olmamalı. Tüm bu tarz IPS'ler aynı mat camı kullanıyor.

İzleme mesafenizi uzatıp tekrar deneyin. Değişiklik görüyor musunuz?

Akanzai

80+
Sen incelememişsin ki bir başka inceleme üzerinden yorum yapmışsın.Ürünün elinde olduğuna dair kanıt yok.Herhangi kendi test ettiğin bir sonuç yok.Cihazları takıp ölçümler yapmamışsın.Böyle inceleme yapmakta ne var.Seninkisi kaynak yapmak olmuş.

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Mert Can
Sen incelememişsin ki bir başka inceleme üzerinden yorum yapmışsın.Ürünün elinde olduğuna dair kanıt yok.Herhangi kendi test ettiğin bir sonuç yok.Cihazları takıp ölçümler yapmamışsın.Böyle inceleme yapmakta ne var.Seninkisi kaynak yapmak olmuş.
Hocam adam daha napsın? İnsanların hiç bilmediği şeyleri ya da bilseler bile belki de yabancı dil olduğu için anlamayacağı yazıları çevirip, yorumlarını katmış. Profesyonel bir şekilde cihazları olmasının imkanı olsa zaten video felan hazırlar. Ne bekliyorsunuz anlamadım. Daha iyisini yapabilirseniz buyrun yapın bizler bakalım. İnsanlara teşekkür etmek bu kadar zor olmamalı. Yapıcı eleştiri ve boş eleştiri arasında çok fark var.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Uzun uzadıya ağır bir şeyleri yine açıklayarak yazdım ama... Şimdi bakıyorum da gerek yok. Bunu okuyup anlayabilecek kapasiteye sahip bir insan zaten bu cümleleri kurmazdı.

Cevap yazmama bile tiksiniyorum.

Son düzenleme:

zefeseq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
ZEfesq
Arka aydınlatmaya IPS'lerde standart 30K saat yazıyorlar. Onun dışında bir şey tabii ki de yok. Nasıl bilelim onu 😅

Bi tane al aç bak sen servis değil misin kardeşim 🤪🤣
Lenovo Legion r25i-30 monitörü için daha çok oyun amaçlı olmak üzere hangi ayarları açıp hangi ayarları kapamalıyım biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,504
Üyeler
161,297
Son üye
PCME
Top Bottom