Neler Yeni

İnceleme Samsung Odyssey G6 G65B 1ms(GtG) / VA panel (LS27BG652EUXUF) Monitör Ghosting Testi

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam merhaba;
Tavsiyeleriniz üzerine bu monitörü aldım ve gerçekten memnun kaldım. Ölü piksel ve scanline problemi şükür ki çıkmadı. Ancak bir sorum var; ben amd 6700xt ekran kartını kullanıyorum, driverında 10-bit piksel biçimini etkinleştirince hdr ayarı deaktif oluyor. Bu normal midir?
10 biti hem HDMI hem DP üzerinden 240Hz'de destekliyor bu model (Bu fiyatta yaygın olmayan bir şey bu.) ama belki HDMI ile HDR açınca bant genişliği 10 bit için yetersiz geliyor olabilir. DP ile bağladığınıza emin olun.

Bir de HDR'ı autoya ya da kapalıya alıp yalnizca HDR video ve HDR oyunlarda Windows ayarındaki HDR ile birlikte açmayı unutmayın.

Kaelvoker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Cüneyt Çap
10 biti hem HDMI hem DP üzerinden 240Hz'de destekliyor bu model (Bu fiyatta yaygın olmayan bir şey bu.) ama belki HDMI ile HDR açınca bant genişliği 10 bit için yetersiz geliyor olabilir. DP ile bağladığınıza emin olun.

Bir de HDR'ı autoya ya da kapalıya alıp yalnizca HDR video ve HDR oyunlarda Windows ayarındaki HDR ile birlikte açmayı unutmayın.
Teşekkürler hocam bir de monitörün kendi ayar kısmında oyun hdr seçilemiyor bi bilginiz var mıdır?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Teşekkürler hocam bir de monitörün kendi ayar kısmında oyun hdr seçilemiyor bi bilginiz var mıdır?
Bazı şeyler diğer ayarları kısıtlıyor. Free/G-sync olabilir, HDR olabilir, MPRT olabilir VS. Şu an aklıma gelmiyör görmem lazım. Bu monitörde çok ayar var aynı zamanda smart TV olduğu için.

Ayrıca o oyun HDR'ı kullanmayın zaten. O gerçek HDR değil HDR efekti. HDR kullanmak istediğiniz zaman HDR600'ü kullanacaksınız.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Samet Albayrak
Araştırdığımda rakpleri arasından fiyatı ve verdiği özellikler ile sıyrılmayı başarıyor. Merak ettiğim şu anda bundan daha iyi bir seçenek varmı? Oyun ağırlıklı kullanılacak.
Rtings te özelliklere baktığımda mükemmel görünüyor yanına yanaşan İPS panek yok. Rtings te 32 ekran olanı test etmişler aceba 27 olanda aynımıdır.
Bilgi sayibi olan varsa memnun olurum .

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1731923387029.jpeg

@bossman32 Arkadaşımız scanline sorununu yaşamış. Sorun garanti kapsamında olması lazım. Ama daha önce dediğim gibi. Bu tip VA'larda bu sorun bir tik kaçınılmaz gözüküyor. Bu model için oran daha az gibi daha önce dediğim üzere. Sizi rahatsız etmezse ve ilerlemezse (Duymadım böyle bir şey.) belki garantiye göndermenize gerek kalmayabilir bile.

LeFeyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Barış Kızılkoca
@Fantastiktürk merhabalar, maksimum 20K bütçe ile önerebileceğiniz G65B alternatifi var mı? G65B 32 inç sipariş verdim fakat henüz hazırlık aşamasında, yani iptal edebilirim. Bu scanline sorunu bir tık tedirgin etti.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Fantastiktürk merhabalar, maksimum 20K bütçe ile önerebileceğiniz G65B alternatifi var mı? G65B 32 inç sipariş verdim fakat henüz hazırlık aşamasında, yani iptal edebilirim. Bu scanline sorunu bir tık tedirgin etti.
G65B alternatifinden kastınız VA herhalde. 20K da verseniz aynı sorunu yaşayacaksınız bu tip VA'larda.

Onun dışında OLED olabilir. Ya da Mini-LED bakabilirsiniz stok bulursanız. Ama maalesef o tarafa çok hakim değilim. Daha doğrusu modelleri ezbere bilmiyorum. Şimdi oturup komple bir segment monitörleri tek tek araştıracak vaktim yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Egemen
Hocam ben hem cs2 hemde , rdr2 , uncharted, black mhyting tarzı oyunlar oynuyorum renk kalitesi çok iyi . Her hangi bir çizgi sorunu yaşamadım fakat açtığımda ölü piksel gibi bişey vardı sonradan düzeldi.

Gecikme ve ghosting sorunu yaşamadım. Tüm samimiyetimle tavsiye ederim.
Hocam ben de aldim olu piksel ve olu piksel olmayan gozyasi gibi leke vardi iade ettim. Sizinki nasil birseydi gozyasi gibi sag alttamiydi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,996
Üyeler
163,087
Son üye
smertkb
Top Bottom