Fantastiktürk
80+ Bronze
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Düzeldi mi? Düzeldiyse aramanıza gerek yok.Teşekkürler üstad, mprt kapatma olayını bulamadım hangi menüden yapılıyor
Düzeldi mi? Düzeldiyse aramanıza gerek yok.Teşekkürler üstad, mprt kapatma olayını bulamadım hangi menüden yapılıyor
Hocam inceleme için ellerinize sağlık. Ne zaman sizin mesajınızı görsem bilgilenmek için girip okuyorum. Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için de teşekkürler. İnşallah daha iyi monitörler sizin olur <3 Bu arada monitörün vesa desteği mevcut mudur? North Bayou H180 ile kullanmayı düşünüyorum.Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim.
Sonuç olarka Samsung çok iyi bir iş çıkarmış. Lenovo'da yazdığımdan bile iyi bir incelemesini yazıyorum çünkü insanların bilmeyi hak ettiği, sonunda LCD'ler de ileri gitmiş diyeceğimiz müthiş bir monitör, güzel fiyat. Yarısını yazdım ama vaktim kısıtlı olduğu için tamamlayamadım. Kısa sürede paylaşacağım!
100x100 mevcut hocam.Evet dün gece birkaç maç denedim, düzeldi ancak sonradan gözüm mü alıştı acaba düşüncesi belirdi. Bu akşam video/foto çekerek kontrol edeceğim ve kesin durumu bildireceğim. Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için.
Hayır hocam yanlış yapıyorsunuz. Kamera ile çekerseniz birden fazla görüntü olur mutlaka.Evet dün gece birkaç maç denedim, düzeldi ancak sonradan gözüm mü alıştı acaba düşüncesi belirdi. Bu akşam video/foto çekerek kontrol edeceğim ve kesin durumu bildireceğim. Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için.
Evet hocam. Şu renk=IPS>VA>TN, hız=VA>IPS>TN saçmalığı 2015'ten kalma. Kafanızdan silin.@Fantastiktürk hocam ben gigabyte g24f-2'dan 2k'ya geçmeyi düşünüyordum. Mag 274qpf-qD E2 satın aldım ama ölü piksel çıktı ve iade ettim. Şimdi bu g65b kafama yattı ama ips' den buna geçsem mi bilemedim va olmasına rağmen renklerin çok güzel olduğundan bahsetmişsin hem 1.2 k daha ucuz.
Kavisli monitörüm ilk kez olacak CS ve hikaye tipi oyunlar için ideal midir? Normal kullanım video izlemek için falan da*Evet hocam. Şu renk=IPS>VA>TN, hız=VA>IPS>TN saçmalığı 2015'ten kalma. Kafanızdan silin.
Eskiden VA panellerin genel olarak daha düşük gamuta (renk canlılığına) sahip olduğu doğru ancak günümüzde geçerli değil. QD=Quantum Dot IPS (Örneğin iade ettiğiniz MAG274QRF-QD) dışında herhangi bir iyi geniş gamut IPS ile aynı canlılığı elde edersiniz. QD'lere kıyasla ise %98 SDR içerik tüketeceğiniz için yine pek bir fark göremeyeceksiniz. Fark ancak Rec.2020'nin kullanıldığı HDR içeriklerde çok belli olur. Onu da kullanmayacaksınız.
Samsung'un ek olarak kontrastı IPS'lerden çok daha iyi olduğu ve glow sorunu olmadığı için görüntü tam tersine çok daha güzel olacaktır. Özellikle gece siyah ekrana, karanlık içeriklere baktığınızda IPS'im (MSI da buna dahil) ekran değilmiş dedirtir. Tabii asla bir OLED seviyesi siyah değil.
Eğer üst seviyede veya sadece CS/rekabetçi oynuyorsanız böyle bir monitör ideal değildir hocam. Bu modelle alakalı değil. 2K değil FHD, 27 inç değil 24 inç, curved değil düz olmalı. Çoğu profesyonel böyle kullanıyor. Ama tryhard amacım yok, sıradan oynuyorum diyorsanız niye sıkıntı edesiniz ki?Kavisli monitörüm ilk kez olacak CS ve hikaye tipi oyunlar için ideal midir? Normal kullanım video izlemek için falan da*
En ufak bir fikrim yokVe hocam hiç cevabını alamadığım bir soru CS2 1280x1024 te oynuyorum 2k monitörde bu çözünürlükte çok fazla kötü gözükür mü?
Anladım hocam curvedi beğenirsem devam ederim beğenmezsen flat a geçerim. Bir arkadaş amazondan aldım revize tn panel çıkmış demiş ne demek bu ? Ben istedim öylesine soruyorumEğer üst seviyede veya sadece CS/rekabetçi oynuyorsanız böyle bir monitör ideal değildir hocam. Bu modelle alakalı değil. 2K değil FHD, 27 inç değil 24 inç, curved değil düz olmalı. Çoğu profesyonel böyle kullanıyor. Ama tryhard amacım yok, sıradan oynuyorum diyorsanız niye sıkıntı edesiniz ki?
Kalanlar tamamen kişisel. Bazıları curved diye ölüyor, kimi de beğenmiyor. Denemeden bilmenize imkan yok. Eğer beğenirseniz muhtemele çok zevk alırsınız çünkü kıvrımın belli olması için yeterli boyut ve bayağı keskin bir eğimi var:
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
En ufak bir fikrim yok
Daha neler göreceğim ya? Millet bu monitör olayına sihir, büyü, asla bilinemeyen tahmin edilemeyen bir şey gibi bakıyor. Ağzı olan mabadından uyduruyor işte.Bir arkadaş amazondan aldım revize tn panel çıkmış demiş ne demek bu ? Ben istedim öylesine soruyorum
Hocam sakin xD biri yazmış işte kimse artık bilemiyorum.Daha neler göreceğim ya? Millet bu monitör olayına sihir, büyü, asla bilinemeyen tahmin edilemeyen bir şey gibi bakıyor. Bu nasıl bir uydurma? Arabalar uçar demek kadar kadar a-talca bir şey bu. Ağzı olan mabadından uyduruyor işte.
Evet gizlice panel değişmi yaygın bir şey ama benzer özellikle aynı tür panel konulur. Genelde panelde stok sorunu yaşanma VB. durumlarda olur. Hangi TN ile bu değerleri elde edecekler? Yasal değil bir defa bu.
Hocam size kızmıyorum yanlış anlaşılmasın. Ama aynı şeyleri sormanın bir manası yok@Fantastiktürk hocam her şey için teşekkürler bu arada size bir şey soracağım kızmazsanız XD İPS panel kullanıyordum eskiden fark edilebilir bir doygunluk ve ya parlaklık olur mu aralarında, geldiğinde sizinle testlerinide yapacağım bu arada.