Neler Yeni

İnceleme Samsung Odyssey G6 G65B 1ms(GtG) / VA panel (LS27BG652EUXUF) Monitör Ghosting Testi

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Mert Can
Hocam ben hem cs2 hemde , rdr2 , uncharted, black mhyting tarzı oyunlar oynuyorum renk kalitesi çok iyi . Her hangi bir çizgi sorunu yaşamadım fakat açtığımda ölü piksel gibi bişey vardı sonradan düzeldi.

Gecikme ve ghosting sorunu yaşamadım. Tüm samimiyetimle tavsiye ederim.
Bir iki görüntü atabilir misin buraya

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
MURAT GÜLLÜ
image.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir iki görüntü atabilir misin buraya
Ekledim ama resimde çok bişey belli olmuyor

Fantastiktürk

80+ Bronze
Hocam G6 incelemesi olarak yukarıdaki videoyu izledim, 32" incelemesi ama işkillendirdiği için 27" olanı almadım. G7 2020 mevzusunu Reddit'te gördüm. İki tanesini örnek olarak aşağıya ekledim. İkinci linkteki kullanıcı 2020 G7'nin isim değişikliği ile çıkmış ve bazı problemleri giderilmiş hali olduğunu söylemiş ama memnun monitörden.

Siz ürünü gördüğünüz için sormak istedim. Zaten hali hazırda Hepsiburada'dan Lenovo R27QE'yi de sipariş ettim dün.
Okuduğum forumlarda bir çizgi çıkmasından felan bahsediyorlardı, scan line gibi şeylerden felan bahsediyorlardı. O yüzden emin olamadım. Siz yaşadınız mı böyle bir durum? Renk kalitesi nasıl? , gecikme, ghosting gibi şeyleri?
Araştırdım.
Amazon'dan aldığınızdan emin olun. Bu yeni nesil süper hızlı VA'larda ekranda çizgi sorunu olabiliyormuş. Samsung'a özel değil. Örneğin Asus XG27WCS de aynı şekilde. Ancak bizde olmadı, bu modelde çok fazla olmuyormuş ve son güncellemelerle büyük oranda çözülmüş olmalı ama ne olur ne olmaz diye Amazon'dan alın. Sıkıntı olursa da garanti kapsamında bir sorun.
Örneğin şu incelemedeki kişide olmuş:

Bir de bu monitör telefon gibi güncelleme alıyor. Firmware'sini güncel tutmak önemli.
Samsung monitörlerin build kalitesi gerçekten süper sadece besleme devrelerini sevmiyorum onun dışında kalite konusunda kaliteli monitorleri .Dış malzeme kalitesi fiyat bandına göre değişiklik gösterir iç kalitesi yerinde . @Fantastiktürk hocam begenmis alınabilir bir monitör .

Rehber için ellerine sağlık .
Hocam dediğim gibi Samsung'la alakalı değil ama bu süper hızlı VA'larda scanline problemi oluyormuş.

Onun dışında fiyatına göre fantastik bir ürün ya. Hayranıyım. Elimdekini satabilsem ve param olsa direk geçeceğim. Ama yok :/

Fantastiktürk

80+ Bronze
-
Bakınız bu da diğer bazı IPS'lerle kıyaslaması:

1728600503255.png

Şu resimdeki AOC'dan sonra en hızlı monitörün Samsung VA olması çok müthiş bir şey :ROFLMAO:
Not: Netlik farkı Samsung'un 240Hz, diğerlerinin 180 olmasından kaynaklı. Ona takılmayın.

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Araştırdım.
Amazon'dan aldığınızdan emin olun. Bu yeni nesil süper hızlı VA'larda ekranda çizgi sorunu olabiliyormuş. Samsung'a özel değil. Örneğin Asus XG27WCS de aynı şekilde. Ancak bizde olmadı, bu modelde çok fazla olmuyormuş ve son güncellemelerle büyük oranda çözülmüş olmalı ama ne olur ne olmaz diye Amazon'dan alın. Sıkıntı olursa da garanti kapsamında bir sorun.
Örneğin şu incelemedeki kişide olmuş:

Bir de bu monitör telefon gibi güncelleme alıyor. Firmware'sini güncel tutmak önemli.

Hocam dediğim gibi Samsung'la alakalı değil ama bu süper hızlı VA'larda scanline problemi oluyormuş.

Onun dışında fiyatına göre fantastik bir ürün ya. Hayranıyım. Elimdekini satabilsem ve param olsa direk geçeceğim. Ama yok :/
75 Hz ben para bulsam gececem ama senin hiç mecburiyetin yok 😃 .

Fantastiktürk

80+ Bronze
75 Hz ben para bulsam gececem ama senin hiç mecburiyetin yok 😃 .
Hocam benim monitörün yegane sıkıntısı glow fazla genelde bunlarda bir de glow sarı renkli. Sağdan soldan bakınca komole sapsarı ekran. Sağ sol sıkıntı değil de karşıdan da fazla belli oluyor. Bir de kontrast 1000:1. Samsung çok iyi ya.

Aykut D.

80+ Gold
Hocam benim monitörün yegane sıkıntısı glow fazla genelde bunlarda bir de glow sarı renkli. Sağdan soldan bakınca komole sapsarı ekran. Sağ sol sıkıntı değil de karşıdan da fazla belli oluyor. Bir de kontrast 1000:1. Samsung çok iyi ya.
Hadiya 😩
1000005359.jpg

Fantastiktürk

80+ Bronze

Aykut D.

80+ Gold
Sen alışmışsın güneşli günlere ...

Ben gecenin dördü beşiyim
1000005360.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Latif
Dostlar selamlar,
Bende bu monitör’ün 32inç olanını satın aldım birkaç gün önce. Ps5’ime bağlayıp heyecanla fc25 oynamaya başladım ancak gözüme, tarif edemediğim(terimlere çok hakim değilim) fotoğrafını ileteceğim durum çarpmaya başladı. Emektar eski monitörde yaşamadığım şeyi bu son teknoloji(?) arkadaşta, grafik anlamında böyle basit bir oyunda yaşayınca canım sıkıldı başladım araştırmaya. Tabi konuyada çok hakim olmayınca araştırmalarımdan ve denemelerimden bir sonuç alamadım.
Araştırırken bu konuyada denk gelip kullanıcılarına sorabilirim diye düşünüp kayıt oldum.
Umuyorum cihazla ilgili bir problem değilde yapmam gereken bir ayar ile alakalıdır. Bu arada bu olay her hareketlilikte gözlemlenen bir durum değil, ani görüntü geçişlerinde oluyor.

IMG_7705.jpeg

Fantastiktürk

80+ Bronze
Dostlar selamlar,
Bende bu monitör’ün 32inç olanını satın aldım birkaç gün önce. Ps5’ime bağlayıp heyecanla fc25 oynamaya başladım ancak gözüme, tarif edemediğim(terimlere çok hakim değilim) fotoğrafını ileteceğim durum çarpmaya başladı. Emektar eski monitörde yaşamadığım şeyi bu son teknoloji(?) arkadaşta, grafik anlamında böyle basit bir oyunda yaşayınca canım sıkıldı başladım araştırmaya. Tabi konuyada çok hakim olmayınca araştırmalarımdan ve denemelerimden bir sonuç alamadım.
Araştırırken bu konuyada denk gelip kullanıcılarına sorabilirim diye düşünüp kayıt oldum.
Umuyorum cihazla ilgili bir problem değilde yapmam gereken bir ayar ile alakalıdır. Bu arada bu olay her hareketlilikte gözlemlenen bir durum değil, ani görüntü geçişlerinde oluyor.

Alıntıyı görüntüle
Tepki süresi normal, oyun modu açıık, MPRT kapalı yapın. Cevabınızı bekliyorum.

Top Bottom