Lewis nokta yapısı 9. Sınıf kimya yardım

Reaksiyon skoru
50
Lewis nokta yapısı sadece iyonik bağlı bileşikler de mi gösterilir yoksa kovalent ve metalik bağlarda damı gösterilir video da anlatıyor ama sadece çizip geçiyor tam anlamadım

bende şuan kimyaya çalışıyomda hiç bir şey anlamadım hazırladığın not falan varsa atar mısın knk

Lewis nokta yapısı sadece iyonik bağlı bileşikler de mi gösterilir yoksa kovalent ve metalik bağlarda damı gösterilir video da anlatıyor ama sadece çizip geçiyor tam anlamadım
Tüm bileşiklerde. Hatta tek bir elementte bile oluyor. Mesela O 8. Elektron dağılımı 2 , 8, 8,.... diye gidiyor. Oksijeni de 2 6 diye ayırıyoruz. Bizim için son katmandaki elektron sayısı önemli. Oksijenin sembolünü yani O'yu yazıp etrafına 6 nokta çiziyoruz.

Knk atarım ama nasıl atacam ve daha bitmedi bide okuyabilirmisin
Üstüme mouse u getir konuşma başlat de sonra at işte
1653818891456.png

Tüm bileşiklerde. Hatta tek bir elementte bile oluyor. Mesela O 8. Elektron dağılımı 2 , 8, 8,.... diye gidiyor. Oksijeni de 2 6 diye ayırıyoruz. Bizim için son katmandaki elektron sayısı önemli. Oksijenin sembolünü yani O'yu yazıp etrafına 6 nokta çiziyoruz.
Onu biliyorum ama iyonik de oluyor ama kovalent bağlarında oluyormu ametal+ametal de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üstüme mouse u getir konuşma başlat de sonra at işte Alıntıyı görüntüle
Knk anladım şuan 2 sayfa not var ben sana 3 4 saate hepsi bitince atarım ama okuyamaya bilirisn

Herhangi bir atomun Lewis yapısı gösterilebilir. İyonik bağlı bileşiklerde daha çok kullanılır, değerlik elektronları (-1,+2 vb.) göstermede yardımcı olur

Onu biliyorum ama iyonik de oluyor ama kovalent bağlarında oluyormu ametal+ametal de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Knk anladım şuan 2 sayfa not var ben sana 3 4 saate hepsi bitince atarım ama okuyamaya bilirisn
okurum ya 3 4 saate unutmazsın inş knk bir yere not al istersen

Geri