Neler Yeni

Linux nereden kurabilirim?

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Kali'nin yasal olmadığını duydum. Hack işlemleri için kullanılıyor. diğeri için bilmiyorum nereden kuracağını.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Sanal makineye kuracaksanız kendi sitesine girip VirtualBox Images bölümüne geleceksiniz, ardından hangi sanallaştırma yazılımı kullanıyorsanız onu seçip kuracaksınız. Ana makineye kurmak içinse Installer'ı indireceksiniz, ve USB belleğe yazdırıp BIOS'dan USB'yi boot edip kuracaksınız. Şahsen ben istediğim zaman Kali kurabilirim, bunun için hazırda beklettiğim bir USB belleğim var.

Windows 11

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanal makineye kuracaksanız kendi sitesine girip VirtualBox Images bölümüne geleceksiniz, ardından hangi sanallaştırma yazılımı kullanıyorsanız onu seçip kuracaksınız. Ana makineye kurmak içinse Installer'ı indireceksiniz, ve USB belleğe yazdırıp BIOS'dan USB'yi boot edip kuracaksınız. Şahsen ben istediğim zaman Kali kurabilirim, bunun için hazırda beklettiğim bir USB belleğim var.
Bir riski var mı üstteki arkadaş yazmışya? Ryzen sanallaştırmayı açayım mı?

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Virtual olarak kullanacaksanız BIOS'dan CPU Configuration'a gelip SVM Mode'u açmanız gerecek. Kali Linux kullanmak yasaldır, bir sorun teşkil etmez. Lakin illegal bir iş yapacaksanız sanal makinede daha kolay yırtarsınız. :)

Windows 11

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Virtual olarak kullanacaksanız BIOS'dan CPU Configuration'a gelip SVM Mode'u açmanız gerecek. Kali Linux kullanmak yasaldır, bir sorun teşkil etmez. Lakin illegal bir iş yapacaksanız sanal makinede daha kolay yırtarsınız. :)
Amaç sadece kendimi bilgisayar ve elektronik alanında geliştirmek.

Son düzenleme:

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Yalnız Kali'de hata çoktur. Parrot OS Security'de kurabilirsiniz, Kali'ye göre daha stabil ve hatasızdır. İkiside Debian tabanlı olduğunu için pek farkı yoktur. Parrot OS hem günlük kullanımada uygundur, Kali'ye göre içinde daha çok tool barındırır.

Top Bottom