Neler Yeni

Lise ortamı nasıl bir yer

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Coğrafya falan var. Iyyy

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,094
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
nasıl bir arkadaş ortamın olduguna baglı arkadaşlarıını dogru seç

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
artık lise zorbalarıyla uğraşıyorum :D
Al eline bi bandıl kas çalış mesela her ders başına 10 tane tenefüste 5 böyle böyle gelişirsin şap diye geçirirsin bir tane ama tabi ilk önce öğretmenlere müdüre şikayet et

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
ortaokulda yakın arkadaş edinememişssen burada kesin edinirsin.

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben bu sene liseye geçeceğim büyük ihtimalle endüstri meslek lisesi veya anadolu lisesi olacak ama hiç lise ortamı görmedim biri bana tavsiye verebilirmi
Ben istesem Anadolu lisesine giderdim ama bilişim okumak için meslek lisesine gittim. Öncelikle arkadaşlarının kötü alışkanlıklarına asla uyma gerekirse hiç arkadaşın kalmasın ama onların yaptığı kötü şeyleri yapma. Meslek lisesine gidersen kendini bişey sanan çocuklar daha fazla olacaktır. Bazı kişiler vardır notları kötüdür ama efendi olurlar öyle kişilerle arkadaşlık kur. Hoca kısmı okuldan okula değişir bizim burdaki hocalar güzel. Meslek lisesine istediğin bir bölüm var ise git yoksa Anadolu lisesine git.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Al eline bi bandıl kas çalış mesela her ders başına 10 tane tenefüste 5 böyle böyle gelişirsin şap diye geçirirsin bir tane ama tabi ilk önce öğretmenlere müdüre şikayet et
hayır senin sözünün devamı olarak dedim biz hazırlıpğız 4 hafta filan oldu bir çocuğa gıcığım var böyle napim tiplerinden 1 tane geçirir amel defterini kapatırım çocuğun benden biraz uzun ama çocuk urfalı çıktı :D ben de yavaş yavaş uzadım

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,095
İsim
Lydranx
Ben bu sene liseye geçeceğim büyük ihtimalle endüstri meslek lisesi veya anadolu lisesi olacak ama hiç lise ortamı görmedim biri bana tavsiye verebilirmi
1.si Sakın Kimseye Sırrını Verme
2.si Sakın Kimseye Kanma
3.sü Arkadaşlarını Çok iyi seç , sahte arkadaşlara dikkat et , yüzüne güler arkandan vururlar
4.sü ilk seneden sevgili olaylarına girme , notların yerlere düşer
5.si kimseye kendini kullandırtma

Birde oldukça fazla hata yapıcaksın ergenliğin etkisiyle , kimseye bunları koz olarak verme. Eğer delikanlı arkadaşların olursa hatalarını görmezden gelir , güler geçersiniz. Ama arkadaşların yüzüne gülüp arkandan vuran tiplerse , bil ki hatalarını hep yüzüne vurur , seni ezmeye çalışırlar
Hiç bir zaman hiç kimseye sınırlarını aştırtma , önünü alamazsın. Mesela benim kırmızı çizgim aileme küfürdür , heybetli bir yapım olduğu için kimse aileme küfür edemez. Tersimin pis olduğunu bilirler. Zaten düzgün arkadaşların senin hep arkanda olur , sende gül gibi geçinir gidersin

Sakın kavga olaylarına bulaşma. Her zaman efendi ol. Ama yukarda belirttiğim hususlar bir kere aşılırsa , ne kimse sana saygı duyar , ne kimse sana itimat edip adam yerine koyar. İnsanları çok iyi tanı
Gözün açık olsun. Her Yüzüne gülüp , mavi boncuk dağıtanı dost zannetme
Eğer adam gibi arkadaşların olursa , 4 yılın mükemmel geçer

Ha birde 11.Sınıfta Sayısal , Eşit Ağırlık , Sözel , Dil olarak 4 farklı bölüm seçeceksiniz
Herkes bölümüne göre ayrılacak
Sakın arkadaşların bir bölümü seçiyor diye , bir bölümü seçme
Kendi gönlün nasıl bir meslek yapmak istiyorsa ona göre bir bölüm seç

Unutma Yüksek insanlar seni yükseklere , düşük insanlar seni yerlere çeker
Bu Mottoyla insanları tanı , ona göre arkadaşlık kur

Bunu 10.Sınıfa Giden bir kardeşin olarak söylüyorum
Lise Kurtlar Vadisi Gibi , Kalleşi de çoktur kardeşi de
Kardeşi kalleşten ayırt et , hayatının en iyi yıllarını geçirirsin

Son düzenleme:
Top Bottom