Ben bu sene liseye geçeceğim büyük ihtimalle endüstri meslek lisesi veya anadolu lisesi olacak ama hiç lise ortamı görmedim biri bana tavsiye verebilirmi
1.si Sakın Kimseye Sırrını Verme
2.si Sakın Kimseye Kanma
3.sü Arkadaşlarını Çok iyi seç , sahte arkadaşlara dikkat et , yüzüne güler arkandan vururlar
4.sü ilk seneden sevgili olaylarına girme , notların yerlere düşer
5.si kimseye kendini kullandırtma
Birde oldukça fazla hata yapıcaksın ergenliğin etkisiyle , kimseye bunları koz olarak verme. Eğer delikanlı arkadaşların olursa hatalarını görmezden gelir , güler geçersiniz. Ama arkadaşların yüzüne gülüp arkandan vuran tiplerse , bil ki hatalarını hep yüzüne vurur , seni ezmeye çalışırlar
Hiç bir zaman hiç kimseye sınırlarını aştırtma , önünü alamazsın. Mesela benim kırmızı çizgim aileme küfürdür , heybetli bir yapım olduğu için kimse aileme küfür edemez. Tersimin pis olduğunu bilirler. Zaten düzgün arkadaşların senin hep arkanda olur , sende gül gibi geçinir gidersin
Sakın kavga olaylarına bulaşma. Her zaman efendi ol. Ama yukarda belirttiğim hususlar bir kere aşılırsa , ne kimse sana saygı duyar , ne kimse sana itimat edip adam yerine koyar. İnsanları çok iyi tanı
Gözün açık olsun. Her Yüzüne gülüp , mavi boncuk dağıtanı dost zannetme
Eğer adam gibi arkadaşların olursa , 4 yılın mükemmel geçer
Ha birde 11.Sınıfta Sayısal , Eşit Ağırlık , Sözel , Dil olarak 4 farklı bölüm seçeceksiniz
Herkes bölümüne göre ayrılacak
Sakın arkadaşların bir bölümü seçiyor diye , bir bölümü seçme
Kendi gönlün nasıl bir meslek yapmak istiyorsa ona göre bir bölüm seç
Unutma Yüksek insanlar seni yükseklere , düşük insanlar seni yerlere çeker
Bu Mottoyla insanları tanı , ona göre arkadaşlık kur
Bunu 10.Sınıfa Giden bir kardeşin olarak söylüyorum
Lise Kurtlar Vadisi Gibi , Kalleşi de çoktur kardeşi de
Kardeşi kalleşten ayırt et , hayatının en iyi yıllarını geçirirsin