Matematiği Nasıl Düzeltmeliyim ?

CptnAktaş

80+ Silver
Reaksiyon skoru
987
Merhabalar, diğer derslerimin hepsi 4ün üzerindeyken matematiğim 2, bu sebepten dolayı matematiğimi geliştirmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? rehber matematik, hocalara geldik vs bu hocaları mı izlemeliyim? hangi kitapları almalıyım?
11.sınıfım

youtube'dan her zaman faydalanırsın veya kaynak kitaplardan. fakat kendi kendine geliştirmen gerek, matematik mantık ister (bence) özünde matematik aslında zor değil. diğer derslere göre kolay bir ders olarak görüyorum. ama aynı senin gibi ben de yapamıyorum, benim hevesim olmadığından hiçbir zaman yapamadım. ama ilkokul zamanında gittiğim kursta matematik yapabiliyordum. sevmiştim az bile olsa ama annem o kursta beni aldıktan sonra öğrendiklerimi de unutmuştum. uzun lafın kısası kendin çabalamaya çalış, gayret göster. okulda o gün ne işlediyseniz onları evde tekrar et her zaman tekrar etmek her zaman iyidir. tekrar yapmazsan aklında kalmaz o günki dersin konuları, formülleri. inşallah yardımcı olabilmişimdir. yazım hatalarım varsa affola.

Eğer kendini biraz zorlamak istersen Apoteminin matematik kitabı vardı onu alabilirsin.Önceki sene kullandım gayet güzel sorular vardı

Eğer kendini biraz zorlamak istersen Apoteminin matematik kitabı vardı onu alabilirsin.Önceki sene kullandım gayet güzel sorular vardı
bana başta kolay lazım ki çözdükçe hevesim artsın

Merhabalar, diğer derslerimin hepsi 4ün üzerindeyken matematiğim 2, bu sebepten dolayı matematiğimi geliştirmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? rehber matematik, hocalara geldik vs bu hocaları mı izlemeliyim? hangi kitapları almalıyım?
11.sınıfım
Ben ortaokuldan 11. sınıfa kadar ne sınava çalıştım ne dersi dinledim, matematiğim hep 40 - 50 arasındaydı. Bu sene YKS hazırlanmam gerektiği için matematiğe antrenmanlarla matematik serisini bitirerek başladım. Daha doğrusu şuan 3. kitabın sonlarındayım bitmedi yani. İlk defa hayatımda matematikten zevk alınabileceğini gördüm. Bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum bu zamana kadar. Antrenmanlarla matematik gerçekten sıfırdan (toplama çıkarmadan) başlıyor, onlarıda yapmanı istiyor hızlanman için. Önerim Antrenmanlarla matematik serisini al.

Özel öğretmen tutmanı öneririm. Onunla birlikte çalışıp onun verdiği ödevleri düzenli şekilde yaparsan çok iyi yol kat ediyorsun.

Okulda anlatılanı iyi dinle, tekrarını yap ve o konu için belirli miktarda soru çöz. Bu üçleme zaten bir konuyu yapabilmen aşağı yukarı yeterli olacaktır.

hepinize teşekkür ederim bunları deneyeceğim

Bir sürü z-kitap var internette. Bir kısmı video çözümlü hatta. Antrenmanlarla matematik okyanus arı vs. Hepsinin var ve interaktif. Onları kullanmanızı tavsiye ederim abiniz olarak ben inceledim ve beğendim çoğunu. Ama binanın temelini sağlamlaştırmadan üst kata çıkamazsınız. Teoriyi iyi öğrenip bol çeşit soru çözün. Geometride de temel bağıntıları öğrenip iki üç boyutta hayal gücünüzü kullanın. Yardımcı çizgiler çizmeyi unutmayın soru çözerken. Çıkmış sınav sorularını mutlaka çözün. 3-4-5 üçgeni, 30-60-90, pisagor, kosinüs vs çok temel basit kavramlar size birçok soruda yardımcı olur. (Sınav sistemleri sürekli değişiyor ve güncel soruları takip etmedim belki de değişmiştir)

kesinlikle matematikte o kanalların kitabını alma matematiğe öğrenmeye o kitap ile başlanmaz Karekök sıfır veya antrenmanlarla matematik var ikisini kitapçıda incele hangisi hoşuna giderse onu alabilirsin

11.sınıfım
bence matematik dersine giren hocanla bir konuş bende 11. sınıfım konu çalışmaktan daha çok iyi olduğum konular üzerine çalışıyorum ve tabii bolca soru çözmen gerekiyor ki nerden hata yaptığını bulabilmek için ayrıca arkadaşlarınla beraber anlamadığın soruları çözebilirsin bu arada yanlış yaptığın soruları kesinlikle sor birilerine bunun dışında matematikle ilgili yazılan makalelere göz atabilirsin aslında benim matematiğe olan ilgim bir kitapla başladı dilersen onu sana atabilirim

Geri