Matematik sorusu hakkında yardım?

Reaksiyon skoru
55
resim_2023-06-12_233602322.png
şimdi dostlar bazılarınız için belkide çok kolay bi sorudur bu ama benim kafam çok karıştı. Cevap anahtarında cevabın A olduğunu gösteriyor. Birkaç kere kontrol ettim ama gerçekten A. Soruda mı hata var benmi birşeyi anlamıyorum.

A direkt yanlış mesela
a = 1 - b = 2 desek a + b 3 olur doğru olur
ama a=2 - b =4 ise a + b 6 olur
soruda da daima dediği için a yanlış olur 1 gider
III de aynı olaydan gider, cevap B

A direkt yanlış mesela
a = 1 - b = 2 desek a + b 3 olur doğru olur
ama a=2 - b =4 ise a + b 6 olur
soruda da daima dediği için a yanlış olur 1 gider
III de aynı olaydan gider, cevap B
yani banada o mantıklı geliyo sanırım cevap anahtarında sıkıntı var

Alıntıyı görüntüleşimdi dostlar bazılarınız için belkide çok kolay bi sorudur bu ama benim kafam çok karıştı. Cevap anahtarında cevabın A olduğunu gösteriyor. Birkaç kere kontrol ettim ama gerçekten A. Soruda mı hata var benmi birşeyi anlamıyorum.
bu nasıl soru bütün şıklar yanlış

Soruda hata var kesin doğru yerine kesin yanlışı sorsaydı cevap B olurdu.
Aynen. a üzeri -3 = 1/a üzeri 3 yani negatif olmaz dolayısıyla 3 ü de hatalı ve soru yanlış. iyi geceler

Alıntıyı görüntüleşimdi dostlar bazılarınız için belkide çok kolay bi sorudur bu ama benim kafam çok karıştı. Cevap anahtarında cevabın A olduğunu gösteriyor. Birkaç kere kontrol ettim ama gerçekten A. Soruda mı hata var benmi birşeyi anlamıyorum.
Cevap A doğal sayılar demiş. 2 ve 3'ü ver.
1) 2+3=5 Şık doğru.
2) A'ya 3 verince 1/27 çıkıyor. A'ya 2 verince 1/8 çıkıyor. Pozitif olacak, negatif değil.
3) A ve B'ye verdiğin sayıların yerlerini değiştir. 2-3= - 1 ve 3-2=1 oluyor. Her zaman doğru değil.

3 ü de yanlış.

Geri