ışıkcan26
80+
- Reaksiyon skoru
- 55
1 doğal sayı üssü negatif olsa bile negatif olmaz B nasıl doğru ?A direkt yanlış mesela
a = 1 - b = 2 desek a + b 3 olur doğru olur
ama a=2 - b =4 ise a + b 6 olur
soruda da daima dediği için a yanlış olur 1 gider
III de aynı olaydan gider, cevap B
yani banada o mantıklı geliyo sanırım cevap anahtarında sıkıntı varA direkt yanlış mesela
a = 1 - b = 2 desek a + b 3 olur doğru olur
ama a=2 - b =4 ise a + b 6 olur
soruda da daima dediği için a yanlış olur 1 gider
III de aynı olaydan gider, cevap B
Öncüllerin hiçbiri kesin doğru değil ancak 2. öncül kesin yanlış.Alıntıyı görüntüleşimdi dostlar bazılarınız için belkide çok kolay bi sorudur bu ama benim kafam çok karıştı. Cevap anahtarında cevabın A olduğunu gösteriyor. Birkaç kere kontrol ettim ama gerçekten A. Soruda mı hata var benmi birşeyi anlamıyorum.
o zaman hepsi yanlış .d1 doğal sayı üssü negatif olsa bile negatif olmaz B nasıl doğru ?
Cevap hiçbiri.Alıntıyı görüntüleşimdi dostlar bazılarınız için belkide çok kolay bi sorudur bu ama benim kafam çok karıştı. Cevap anahtarında cevabın A olduğunu gösteriyor. Birkaç kere kontrol ettim ama gerçekten A. Soruda mı hata var benmi birşeyi anlamıyorum.
bu nasıl soru bütün şıklar yanlışAlıntıyı görüntüleşimdi dostlar bazılarınız için belkide çok kolay bi sorudur bu ama benim kafam çok karıştı. Cevap anahtarında cevabın A olduğunu gösteriyor. Birkaç kere kontrol ettim ama gerçekten A. Soruda mı hata var benmi birşeyi anlamıyorum.
Soruda hata var kesin doğru yerine kesin yanlışı sorsaydı cevap B olurdu.büyük ihtimal sorun cevap anahtarında öğretmeninize whatsapp'tan atmalısn
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
o zaman hepsi yanlış .d
Aynen. a üzeri -3 = 1/a üzeri 3 yani negatif olmaz dolayısıyla 3 ü de hatalı ve soru yanlış. iyi gecelerSoruda hata var kesin doğru yerine kesin yanlışı sorsaydı cevap B olurdu.
Cevap A doğal sayılar demiş. 2 ve 3'ü ver.Alıntıyı görüntüleşimdi dostlar bazılarınız için belkide çok kolay bi sorudur bu ama benim kafam çok karıştı. Cevap anahtarında cevabın A olduğunu gösteriyor. Birkaç kere kontrol ettim ama gerçekten A. Soruda mı hata var benmi birşeyi anlamıyorum.