Mavi Ekran Hatası Yardım Lütfen.

kalona07

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba 3ds max kullanırken mavi ekran hatası alıyorum. Bütün driverları kendi sitelerinden kurdum sonrasında hepsini güncelledim. Bütün windows güncellemeleri yapılı. Ram xpm açık. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem bilgileri:
Amd 9950x
Msi rtx 5080
msi x870e edge ti wifi
gskill 2x48 ddr5 6400
Asus tuf gaming 1000G 80+ Gold 1000W
Msi spatium m560 2tb

minidump : https://drive.google.com/file/d/1SFT13_TDAQciu1bTIw0H1a-w8cgfU6Nh/view?usp=drive_link

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Evet son sürümü yükledim.
Ram çalışma frekanslarını 6400 yerine 6000mhz ayarlamayı denediniz mi? Denemediyseniz bir dener misiniz? Ek olarak SSD olarak ne kullanıyorsunuz? SSD için Crystal Diskmark ile benchmark yapabilir misiniz? Psu'nuz nedir? Olay görüntüleyicisinde mavi ekran aldığınız sırada oluşan bir hata kodu var mı? Hata kodu varsa buraya atabilir misiniz?

• Beğen
Ram çalışma frekanslarını 6400 yerine 6000mhz ayarlamayı denediniz mi? Denemediyseniz bir dener misiniz? Ek olarak SSD olarak ne kullanıyorsunuz? SSD için Crystal Diskmark ile benchmark yapabilir misiniz? Psu'nuz nedir? Olay görüntüleyicisinde mavi ekran aldığınız sırada oluşan bir hata kodu var mı? Hata kodu varsa buraya atabilir misiniz?
Msi spatium m560 2tb
memtest86 yaparken 3/4'e kadar sorunsuz gidiyordu fakat bakmadığım bir zamanda ekran gitmiş.
Kasa çalışıyordu ama görüntü vermiyordu uzun süre bekledikten sonra bende kapattım. Tekrar açmaya çalıştığımda açılmadı hata verdi ve sistem geri yüklemek zorunda kaldım. Bu sebepten dolayı olay görüntüleyici göremiyorum. Elimde sadece minidump dosyası kaldı. Crystal disk ile tes yaptım bir sorun çıkmadı.

Msi spatium m560 2tb
memtest86 yaparken 3/4'e kadar sorunsuz gidiyordu fakat bakmadığım bir zamanda ekran gitmiş.
Kasa çalışıyordu ama görüntü vermiyordu uzun süre bekledikten sonra bende kapattım. Tekrar açmaya çalıştığımda açılmadı hata verdi ve sistem geri yüklemek zorunda kaldım. Bu sebepten dolayı olay görüntüleyici göremiyorum. Elimde sadece minidump dosyası kaldı. Crystal disk ile tes yaptım bir sorun çıkmadı.
Bios'a girebiliyorsanız expo/xmp devredışı bırakın sonra da açmayı deneyin, açılırsa olay görüntüleyicisine bir bakın. Hata kodu varsa atıverin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Bios'a girebiliyorsanız expo/xmp devredışı bırakın sonra da açmayı deneyin, açılırsa olay görüntüleyicisine bir bakın. Hata kodu varsa atıverin.
Dün format atmak zorunda kaldım şimdilik bir hata almadım. Sanırım yazılımsal bir hata olmuş. Hata halinde tekrar yazarım teşekkürler yardımınız için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,356
Üyeler
183,104
Son üye
Qwerty10
Geri