Neler Yeni

🚨 Memurların 2024 ve 2025 yeni maaş zamları açıklandı!

RTX5090

80+

Keyfen

80+ Bronze
ulan taşeronlarda bayramlarda çalışma + düşük maaş + ikramiye vb hak getire hiç bişi vermiyolar. memur oldumu ülkenin %90 ından iyi kazanıyorlar hala beğenmiyorlar tamam şuanki ekonomik şartta geçinmek için en az 30 bin ( + lar hariç ) maaş almaları lazım ama asgari ücretin o zaman 20 bin olması lazım minimum

yusuftheayay

80+ Bronze
siz böyle sölemeye devam edin size zam yapacakları zaman onlarda size aynısını yapsın sonra devletin elinde oyuncak olun, bi akıllanmadınız gitti.
şuraya bi fıkra bırakıyorum belki bi ders çıkarırsınız.

bir ermeni, bir kürt ve bir türk, erik bahçesine erik araklamaya girerler ama, pat diye bahçenin sahibi gelir.

bahçe sahibi önce "türk ve kürt benim din kardeşim, sen ne hakla eriklerimi yersin?" deyip ermeni'yi döver.

sonra kürt'e döner "bu adamla ben aynı milletteniz, sen ne hakla eriklerimi yersin" der, onu da bir güzel döver.

en son ise türk'e "bahçe benim, ben yaptım, sen ne hakla eriklerimi yersin?" diyerek, onu da döver.

üç arkadaş, dayağı yemiş otururlarken türk'ün kafası dank eder: "biz başta ermeni'yi dövdürmeyecektik"
Ne anlatıyon beooluuum, sende memursun heralde

Esca

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Can ŞİMŞEK
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Yunus Emre Çifcioğlu
Aynen kanka haftada 15 saat
öğretmenler haftada 15 saat derse girip minimum öğretmen maaşı olan 26000tlyi alabiliyor sence bunu hakediyorlar mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haftada 15? Yaz kış tatil?? Sen öğretmen görmemişsin haftada 30 saat ders yapılmayan atamalar her gün toplam 3 saat sadece yol yol yemek ücreti yok
ee bu 15 saat derse girip 26000 tlyi alan öğretmen oluyor zamanla ve hiçbir öğretmende 15 saat ders üzerinden ücretlendirilmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
926
İsim
Talha Açıkgöz
Polis asker ve sağlıkçı dışında bizden fazla aldıkları 1 kuruşta hakkım varsa helal etmiyorum hele bu ağlayanlar öğretmen veya masa başı iş yapanlar ise

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Abi öğretmenliği küçümseyenler gibi olmayacağım meselai slayt okutup telefona bakıp temiz maaş alan ''vatan haini'' desek isabetsiz olmayacak kişiler var ama zar zor bu mesleği yapıp, bu mesleği severek yapıp zor geçinen de var. Ben burada bu asgari ücretin bu kadar artmasının ne zaman yararı olduğunu düşünüyorum. E madem artdırınca sorun çözülecek o zaman gsyih imiz fena değil herkese 1m yapalım. Şurada örnek şöyle bir matematik var kafamda.
Asgari ücret artsa olacak senaryo:

sen 5 tl ye 4 tane işçi çalıştırıyorsun. 20 tl ödüyorsun işçilere. reis 10 yaptı artık dördüne 40 tl ödeyeceksin. İşçilere ödediğin miktar yüzde yüz artmış. bir de işin kar etme gereği var. burada bu para artdığı için ya işçiyi işinden çıkaracaksın ki bu işsizliği tetikler. Ya da satdığın şeylerin fiyatını artdıracaksın bu da alım gücüne enflasyona yansar. Yaptığım hesabın yanlışı var mıdır samimice soruyorum?

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
Polis asker ve sağlıkçı dışında bizden fazla aldıkları 1 kuruşta hakkım varsa helal etmiyorum hele bu ağlayanlar öğretmen veya masa başı iş yapanlar ise
Abi öğretmenliği küçümseyenler gibi olmayacağım meselai slayt okutup telefona bakıp temiz maaş alan ''vatan haini'' desek isabetsiz olmayacak kişiler var ama zar zor bu mesleği yapıp, bu mesleği severek yapıp zor geçinen de var. Ben burada bu asgari ücretin bu kadar artmasının ne zaman yararı olduğunu düşünüyorum. E madem artdırınca sorun çözülecek o zaman gsyih imiz fena değil herkese 1m yapalım. Şurada örnek şöyle bir matematik var kafamda.
Asgari ücret artsa olacak senaryo:

sen 5 TL ye 4 tane işçi çalıştırıyorsun. 20 TL ödüyorsun işçilere. reis 10 yaptı artık dördüne 40 TL ödeyeceksin. İşçilere ödediğin miktar yüzde yüz artmış. bir de işin kar etme gereği var. burada bu para artdığı için ya işçiyi işinden çıkaracaksın ki bu işsizliği tetikler. Ya da satdığın şeylerin fiyatını artdıracaksın bu da alım gücüne enflasyona yansar. Yaptığım hesabın yanlışı var mıdır samimice soruyorum?

öğretmen akraban var mı? benim annem öğretmen ve düşündüğün kadar kolay bir şey değil. Ha deli gibi fiyat artmasını da istiyorum ama her öğretmene şu gözle bakmayın.
aybars mesajı yazan bu arkadaş alıntını yanlış yaptın

Top Bottom