Piyasadaki en iyi shader bu olabilir.fabric indirin sonra sodium+iris indirin sonrada şu shaderi kurun:
![]()
r5.4 - Complementary Shaders - Unbound
Download Complementary Shaders - Unbound r5.4 on Modrinth. Supports 1.8.9–1.21.4 Iris & Optifine. Published on Jan 21, 2025. 271527 downloads.modrinth.com
sodium+iris yapınca fps çok daha yüksek veriyor. 4060 kartımla optifine da shaderla beraber maksimum 150-160 fps alırken sodium+iris e shader kurunca fps im en az 140 a falan düştü.
fps im en az 140 a düştü demişimde yanlış anlaşılmasın detaylı bilgileri vereyim, 16 chunk, 12 de o diğer chunk ayarı (adını unuttum) en yüksek 240 a kadar gördüm (240 da fps limiti var)sodium+iris e shader kurunca fps im en az 140 a falan düştü.
Şuan sildurs vibrant kullanıyorum arasında ne kadar fark varfabric indirin sonra sodium+iris indirin sonrada şu shaderi kurun:
![]()
Download Complementary Shaders - Unbound r5.4 on Modrinth. Supports 1.8.9–1.21.4 Iris & Optifine. Published on Jan 21, 2025. 271527 downloads.modrinth.com
sodium+iris yapınca fps çok daha yüksek veriyor. 4060 kartımla optifine da shaderla beraber maksimum 150-160 fps alırken sodium+iris e shader kurunca fps im en az 140 a falan düştü.
ve kullanmak için sadece dosyayı indirip klasöre atmam yeterli demi çok fazla fpse ihtaycım yok çünküŞuan sildurs vibrant kullanıyorum arasında ne kadar fark var
ben bsl kullanıyorum arkadaş önermişti bumu güzel olur o mufabric indirin sonra sodium+iris indirin sonrada şu shaderi kurun:
![]()
Arkadaşlar bu shaderlar zaten ücretsiz, indirin deneyin. Sistemleriniz de sağlam belliki bir şey olmaz. Bende kurulu 6 7 kadar shader var mooduma göre değiştiriyorum, herkesin zevki farklı.ben bsl kullanıyorum arkadaş önermişti bumu güzel olur o mu
Evet modlu launcherlarda oynayacaksan (forge, fabric gibi) iris gibi modları kurman gerek sadece kullanabilmek için.Şuan sildurs vibrant kullanıyorum arasında ne kadar fark var
Mesaj otomatik birleştirildi:
ve kullanmak için sadece dosyayı indirip klasöre atmam yeterli demi çok fazla fpse ihtaycım yok çünkü
Fabric+Sodium+Litium+İris+Terralith modlarını indir bunlar Vanillayı daha iyi hale getiriyor, ondan sonra Complemantary Unbound Shaders indir.RX 7900 GRE ve R5 7500F ikilisini kullanıyorum 165FPS alabileceğim en kaliteli shaderleri önerirseniz sevinirim
ben bsl kullanıyorum arkadaş önermişti bumu güzel olur o mu
ben tam ne indirmem gerektiğini anlamadım hocam sodium+iris demiş biri ne olduklarını bile bilmiyorum galiba ekstra kurulum yapmam lazım başka bir şey kurmadan denedim şimdi fakat mesela arkadaşların söylediği şeyleri kurmasam kayıp yaşar mıyım?Arkadaşlar bu shaderlar zaten ücretsiz, indirin deneyin. Sistemleriniz de sağlam belliki bir şey olmaz. Bende kurulu 6 7 kadar shader var mooduma göre değiştiriyorum, herkesin zevki farklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet modlu launcherlarda oynayacaksan (forge, fabric gibi) iris gibi modları kurman gerek sadece kullanabilmek için.
simulasyon uzaklığıfps im en az 140 a düştü demişimde yanlış anlaşılmasın detaylı bilgileri vereyim, 16 chunk, 12 de o diğer chunk ayarı (adını unuttum) en yüksek 240 a kadar gördüm (240 da fps limiti var)
Dostum sodium FPS yi ikiye katlıyor en önemli mod bunlar MC deki.ben tam ne indirmem gerektiğini anlamadım hocam sodium+iris demiş biri ne olduklarını bile bilmiyorum galiba ekstra kurulum yapmam lazım başka bir şey kurmadan denedim şimdi fakat mesela arkadaşların söylediği şeyleri kurmasam kayıp yaşar mıyım?
Sodium dediğimiz optifine gibi ama ondan çok daha iyi bir fps arttırma modu. Bunu kurunca shader kullanabilmek için iris kurman gerekiyor. Optifine kendisi shader kullanabilmene olanak sağlarken sodium tarzı modlarda ise iris kurman gerekiyor. Optifine'dan daha fazla fps verdiği için genelde bu şekilde kullanıyoruz.ben tam ne indirmem gerektiğini anlamadım hocam sodium+iris demiş biri ne olduklarını bile bilmiyorum galiba ekstra kurulum yapmam lazım başka bir şey kurmadan denedim şimdi fakat mesela arkadaşların söylediği şeyleri kurmasam kayıp yaşar mıyım?