Mini-ITX Performans Kasa önerisi (SFF)

edayye10

80+
Reaksiyon skoru
27
Merhaba DA Formu,

ben bir bilgisayar topluyorum. Küçük SFF Kasa bir sistem olucak.

İyi bir bütçem var, 2000-2500€ (97k-120k TL) aralığında (yurt dışında toplayacam), performansı yüksek bir bilgisayar olmasını hedefliyorum. Mini-ITX Anakart, Ryzen 9 9950X3D, RTX 6000 serisinden bir ekran kartı gibi parçalar olucak (6000 serisi çıkınca alıcam).

karşıma bazı modeller çıkıyor, SSUPD Meshlicious, Cooler Master NR200P gibi. Fakat hangisi beklentilerimi karşılayacak emin olamıyorum. Beklentilerim şöyle:
- performans odaklı
- iyi bir Airflow, ısı problemi mümkün oldukça düşük olacak
- en az iki 140mm veya üç 120mm fanlı sıvı soğutma takılabilecek
- 3 fanlı ekran kartı sığabilecek

onun dışında görünüşü çok ta önemli değil, ama SSUPD Meshlicious gibi de çok düz durmazsa iyi olabilir. RGB mecbur değil ve cam güzel olabilir ama o da olmazsa olur.

Kasa önerilerinizi beklerim.

CH160.

Merhaba DA Formu,

ben bir bilgisayar topluyorum. Küçük SFF Kasa bir sistem olucak.

İyi bir bütçem var, 2000-2500€ (97k-120k TL) aralığında (yurt dışında toplayacam), performansı yüksek bir bilgisayar olmasını hedefliyorum. Mini-ITX Anakart, Ryzen 9 9950X3D, RTX 6000 serisinden bir ekran kartı gibi parçalar olucak (6000 serisi çıkınca alıcam).

karşıma bazı modeller çıkıyor, SSUPD Meshlicious, Cooler Master NR200P gibi. Fakat hangisi beklentilerimi karşılayacak emin olamıyorum. Beklentilerim şöyle:
- performans odaklı
- iyi bir Airflow, ısı problemi mümkün oldukça düşük olacak
- en az iki 140mm veya üç 120mm fanlı sıvı soğutma takılabilecek
- 3 fanlı ekran kartı sığabilecek

onun dışında görünüşü çok ta önemli değil, ama SSUPD Meshlicious gibi de çok düz durmazsa iyi olabilir. RGB mecbur değil ve cam güzel olabilir ama o da olmazsa olur.

Kasa önerilerinizi beklerim.
Bir kaç kez konuyu yükselttiğinizi görüyorum fakat tr de pek fazla ilginen veya varolan modeli olmadığı için pek yardımcı olunamıyorum. Microatx sistem ve kasa olsa yardımcı olabiliriz fakat mini ıtx yapan çok çok az kitle var. Belki youtube ta görebilirsin.

Zamanında şöyle bir sistem toplamıştım hacim olarak playstationlardan bile küçüktü çok güzel ama Türkiye'de bunlar çok zor.

Kasada böyle bişeydi şuan kenarda boşta duruyor bidaha toplamaya bile uğraşmadım öyle söyliyeyim.

kasa-01.webp
1761329391085.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim favori mini itx kasam bu, siz beğenir misiniz bilmem.

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13095
Hocam bunun neresi itx :D

+1 şuan yedek alsam bi ara içine bi sistem toplarım diye düşünüyorum

Valla bende kocaman kocaman kasalar kullandım artık Mini-ITX bir şey kurmak istiyorum. Masraflı olur diye üşeniyordum ama kasa fiyatı çok iyiymiş.

Valla bende kocaman kocaman kasalar kullandım artık Mini-ITX bir şey kurmak istiyorum. Masraflı olur diye üşeniyordum ama kasa fiyatı çok iyiymiş.
Normalde anakart, PSU ve Riser kablo masrafı olur ama bu kasada sadece anakart masrafı oluyor sanırım güzelmiş.

Aslında anakart masraflı değil de yaygın olmadığı için uygun fiyatlı seçenekler yok, SFX psu zaten ülkede yok. Bu modelde standart psu var baya okey bence.

Normal PSU'lar oluyorsa buna iyi o zaman. Ama onların da kablo uzunluğu derdi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,733
Üyeler
184,049
Son üye
Zeynddnn
Geri