Mining Yapımı Haram mıdır?

Soru başlıkta ayrıntılı bir şekilde ciddi cevap veriniz lütfen. Ayrıntılı cevap istiyorum.
ailene söyle yaptıkları çoğu şey haram kredi çekmekten tut başkasının arkasından söylenmeye kadar 1 haram daha eklenirse pek bir şey olmaz bu arada haram değil ama caiz de değil yine de ben olsam böyle söylerdim umarım ikna edebilirsin aileni

Niye haram olsun? Havadan para gelmiyor sonuçta. Ailene söyle kredi çekerken yediğiniz faiz de haram de bu neden haram olsun ki de. Kitlenir kalırlar. Haram değil çünkü ortada bir bilgi işlem var, kripto para işlemlerinin tamamlanması için donanım gücüne ihtiyaç var ben bu kartı kullanarak başkalarının transferlerini tamamlamasını sağlayarak bana ödül veriyorlar. Aslında bu olay tam öyle değil transfer işlemi yapılır işlem yapılan blok bulunur ve bu bloğu bulanlar arasında paylar bölüştürülür, işçiler kendi paylarını alır, havuz kendi payını alır bu bir döngüdür.

Bence haram alın teri yok ama ne olduğu tam belli değil belkide haramdır Bana göre haramdır hiç yapmadım yapamiyacağım
Alın teri yok?????:D Senin bilgisayarın veri işliyor orda ödül kazanıyorsun iş yaptığın için ayrıca giderin oluyor elektrik faturası vs neden haram olsun o zaman maden olan tüm her şey haram altın vs

ailene söyle yaptıkları çoğu şey haram kredi çekmekten tut başkasının arkasından söylenmeye kadar 1 haram daha eklenirse pek bir şey olmaz bu arada haram değil ama caiz de değil yine de ben olsam böyle söylerdim umarım ikna edebilirsin aileni
Kredi çekmek haram değil, faiz haram.

Geri