levon
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 217
- İsim
- Levon Turaç
Ben 10 saniye içinde kasayı td500 mesh yapıp sepete ekledim tam adres seçimine git dedim Sepetten silindi.hocam 15 sn içinde 2 kere spete ekledim hata aldım bunu nasıl açıklıyorsun
Haydi gelde sen açıkla
Bir arkadaşa uzun uzun yazmıştım. Bu tür satış sitelerinde sepete kim daha hızlı ekler ve ödeme ekranına ulaşırsa stok o an -1 atar.
Yani rezerve stok 100 adet dolduğu an sepetinde olan ve hatta ödeme ekranına ulaşmış bilr olsan ödeme yapmadan site hemen sepetini sıfırlar.
Bu her satış sitesinde aynıdır. Bunun düzgün bir yapıya oturması son 1-2 yılda sağlandı.
Sebebi ise şu.
Bazen site altyapıdan veya yazılımdan kaynaklı stok var olarak algılayıp müşteriye satışı yapar ama dönüp bakıldığı zaman stokta olmayan veya fazladan yapılan bir satış olduğunda yasal olarak satıcı suçlu duruma düşer.
Bu olay yıllarca çoğu sitenin başına geldi.
O an stok bitiyor ama birileri sepete eklediği için ödeme yapmasa bile sepet stok algılaması yapmıyor ve müşteriye ödeme ekranı sunuluyordu.
Satıcılar bu durumda kişiye ulaşıp ürün yok dediği an müşteriler hemen yok tüketici hakem heyeti ine giderim yok bilmem ne yok ben bu fiyattan almak istiyorum gibi şeylere başvuruyordu. Yalansa yalan diyin
Mantıklı düşününce Ben Sepete ekledim Ödemeyi de yaptım göndereceksiniz kardeşim dediğin anda mahkeme bile müşteriyi haklı bulurdu.
Aynısını hepsiburada sitesinde başıma geldi oradan biliyorum.
Neyse Satış siteleri buna çözümü bu şekilde sonunda buldu. Yani biri sepete ekledi satış ekranına geldiği an stok tak diye -1 düşüyor son 1 tane stok kaldı diyelim başkası ödeme ekranına ulaştı ama sen ulaşamadıysan (ki bu milisaniyeler kadar hızlı olabiliyor) hemen ürünü senin sepetinden veya ödeme ekranından siliyor ve stoğunda biten ürünün satılmasının önüne geçiyor.
Bu sayede satıcı kendini korumaya almış oluyor. Ki sistemi 3-5 dakika sonra satın alan bir kaç şanslı daha olmuş. Satın alma ekranı tamamlanmayan ve Sepette boşa düşen ürün otomatik olarak 1-3 dakika arasında tekrar stokta görünür. Her site farklı bir süre belirler bunun için. Mesela normal kampanya olmayan dönemlerde ürün Sepette 1 gün bile kalır ama kampanya dönemi Sepette ürün bekletme süresi çok azdır 1 veya bilemedin 10 dakikaya düşürüyorlar. Hepsiburada bile bunu yapıyor.
Umarım anlatabilmişimdir ve Umarım bu herkes için aydınlatıcı olur.