Neler Yeni

Yardım Modem Lazım yardımcı olur musunuz?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Wifi 6 çekim gücü olarak daha mı güçlü yani 5 ile 6 aradında çekim gücü gibi fark var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

En iyisini al derken hocam anlamadım. Sizin attığınız modemi mi daha iyisini mi anlamadım :)

Yayın kalitesi olarak var, bununla birlikte daha stabil ve performanslı. Ek olarak ağa fazla cihaz bağlıyorsanız yine aynı şekilde daha verimli bir ağ kalitesi sunacaktır.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Çağatay
Bende türktelekom modem var. ZTE H298A modemi. Modem ilk zamanlarda iyiydi odama kadar sıkıntısız kullanıyordum. Son zamanlarda internet hızını vermemeye başladı sürekli bir şey izlerken donuyor v.s bu yüzden modem arayışına girdim. Max 2000 bütçe ile modem lazım. Şuan internet fiber ama 25 mbps paketi kullanıyorum ama ilerde 100 gibi bir hıza geçebilirim veya 1000 belki. Menzili güzel olan ve hızı stabil verecek modem önerisi lazım. Bütçe 2000 ama saha uyguna olursa iyi olur
Evinizde fiber hattın doğrudan modeme mi bağlanıyor yoksa arada gpon var mı ?

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Furkan
Evinizde fiber hattın doğrudan modeme mi bağlanıyor yoksa arada gpon var mı ?
Direk modeme değil hocam modem gibi bir cihaz daha var

Yayın kalitesi olarak var, bununla birlikte daha stabil ve performanslı. Ek olarak ağa fazla cihaz bağlıyorsanız yine aynı şekilde daha verimli bir ağ kalitesi sunacaktır.
Anladım hocam wifi 6 daha mantıklı yani. Keeneticin wifi 6 destekleyen 3000 TL'ye kadar 3 4 çeşit modemi var birde geçen asus gördüydüm hangisi iyi bilemedim

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Çağatay
Direk modeme değil hocam modem gibi bir cihaz daha var
Evet o modem gibi küçük cihaz gpon oluyor. Router alabilirsiniz. Ben asus router kullanıyorum ve ping sorunumu çözdü. Fiyat olarak yüksek oluyorlar 4k bandında

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Furkan
Evet o modem gibi küçük cihaz gpon oluyor. Router alabilirsiniz. Ben asus router kullanıyorum ve ping sorunumu çözdü. Fiyat olarak yüksek oluyorlar 4k bandında
Normalde küçük oluyormuş ama bendeki büyük 4 portluk

Routet ile bu bana önerdikleri modem arasında ne farkı oluyor. Bu bana önerdikleri modemlerin router özelliğide varmış.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
25 mbps görünce ben diğer konu ile karıştırdım. Doğrudan fiber yapıda kullanıyorsanız Router yönelmeniz daha doğru olur, ileride VDSL bir hatta geçme durumunuz kesinlikle yoksa. (router aldığınızda vdsl/adsl yapıda doğrudan kullanamazsınız)

Keenetic cihazların hepsi aynı zamanda router'dir, dsl ibaresi olduğu zaman dsl desteği oluyor ek olarak.

Bu bağlamda; doğrudan router olarak düşünecek olursak hopper'in bu modeline göz atabilirsiniz. Üsteki hopper ile tek farkı bunun xdsl desteği yok.
Bununla birlikte benzer özellikleri sunan sprinter modeli var ondada usb gibi özellikler yok ve fiyat olarak çok yakınlar bu bağlamda o modele gerek yok.

brsokcu

80+ Bronze
25 mbps görünce ben diğer konu ile karıştırdım. Doğrudan fiber yapıda kullanıyorsanız Router yönelmeniz daha doğru olur, ileride VDSL bir hatta geçme durumunuz kesinlikle yoksa. (router aldığınızda vdsl/adsl yapıda doğrudan kullanamazsınız)

Keenetic cihazların hepsi aynı zamanda router'dir, dsl ibaresi olduğu zaman dsl desteği oluyor ek olarak.

Bu bağlamda; doğrudan router olarak düşünecek olursak hopper'in bu modeline göz atabilirsiniz. Üsteki hopper ile tek farkı bunun xdsl desteği yok.
Bununla birlikte benzer özellikleri sunan sprinter modeli var ondada usb gibi özellikler yok ve fiyat olarak çok yakınlar bu bağlamda o modele gerek yok.
katılıyorum. İlk okuduğumda bende vdsl kullanıyorsunuz sanmıştım

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Furkan

katılıyorum. İlk okuduğumda bende vdsl kullanıyorsunuz sanmıştım
Kendi isteğim üzerine 25 mbps olarak kullanıyorum üst hızlara şuanlık gerek duymuyorum. Ama ilerde turknet kendi alt yapısı v.s gelirse ona geçebilirim 1000 mbps ye. Şuan fiber diye biliyorum çünkü fiberde modem yanında bir cihaz daha olması gerekiyor diye biliyorum ki bende de bu var. ev kendimizin o yüzden sanırım başka VDSL geçme durumu olmaz sanırım.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Furkan

Hopper ile HOPPER DSL arasında sadece DSL ile kullanma özelliği var sanırım birde işlemcilerinde ufak bir değişiklik var hangisi daha iyi bilemedim :) DSL olan daha iyi snaırım DSL olarakta kullanmak için

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hopper ile HOPPER DSL arasında sadece DSL ile kullanma özelliği var sanırım birde işlemcilerinde ufak bir değişiklik var hangisi daha iyi bilemedim :) DSL olan daha iyi snaırım DSL olarakta kullanmak için

Farklı olmasının nedeni xdsl desteği olabilir, biraz detay bir konu. Beraber piyasaya çıkmış ürünler, dsl modelinin dediğiniz gibi tek artısı xdsl desteği olması başka farklı bir durumu yok, bu seçimde sizin isteklerinize kalmış.

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Sen dsl olanı al, ev değiştirdin diyelim. Yeni evde fiber altyapı yoksa ne yapacaksın?

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Furkan
Sen dsl olanı al, ev değiştirdin diyelim. Yeni evde fiber altyapı yoksa ne yapacaksın?
Mantıklı ama ev değiştirmem gerekmez sanırım ev bizim o yüzden ama aradaki fark 300 tl :) verilebilir

Farklı olmasının nedeni xdsl desteği olabilir, biraz detay bir konu. Beraber piyasaya çıkmış ürünler, dsl modelinin dediğiniz gibi tek artısı xdsl desteği olması başka farklı bir durumu yok, bu seçimde sizin isteklerinize kalmış.
Modemler aynı sanırım xdsl olarak almam daha iyi olabilir belki bakayım hangisi iyi indirime girerse onu alayım ozaman.

hamsi61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yavuz Makul
Tendra vs. markalarda var doğrudan vs. fiber destekli fakat bazıları ısınınca hız vs. düşürüyor, ek olarak ne zaman güncelleme alırlar bu da çok belli değil. Bu bağlamda ağırlık olarak Keenetic ürünleri öneriyorum, ben de kullanıyorum.
Carrier eski Extra DSL modeli. Bütçenizin altında işinizi çözer fakat ileride 100 mbps üstü bir pakete geçerseniz kablolu olarak bunu sağlamaz. Bunun içinde çok az daha bütçe arttırıp bunu alabilirsiniz; kendimde bu modeli kullanıyorum ve öneririm.
Bu modeme çoğu geçen kişilerde de ping'lerinde ufak bir iyileşme olduğunu hep söylemiştir :)

Almayı düşünürseniz sonrasında bu konuya göz atabilirsiniz.
Vdsl için modem öneriniz var mı 1.5k max

Top Bottom