Monitör Kapanıp-Açılıyor

Reaksiyon skoru
23
Herkese merhabalar. Black Friday indirimlerinden MSI G2412F aldım. 2 adet sorunum var, sizlere danışmak istedim çünkü hemen iade edip; gerekirse yeni monitör sipariş edeceğim.
İlk sorum; aldığım ekranda 1-2 adet ölü pixel mevcut, çok büyük sorun olmadı oyunlarda ama bu ileride sorun olur mu ?
İkinci sorum; ki bu en önemli sorum. Monitör anlık kapanıp açılma yapıyor. 1-1,5 saniye gidiyor ve tekrar geri geliyor. Bunun sebebi nedir ? Daha önceki monitörüm BENQ ZOWIE XL2411P idi ve hiç böyle bir sorun yaşamadım. Ne yapmalıyım ?
PC Özelliklerim :
İşlemci : Intel Core i5-12400F
Ekran Kartı : ASUS DUAL RTX 4060 8GB
Anakart : ASUS Prime H610M-R-SI
RAM : Crucial Pro (2x8) 16 GB DDR5 5600 MHz CL46
Depolama : Crucial P3 Plus 1TB Gen4 M2
Kasa : Thermaltake
PSU : Thermaltake 650W 80+

Ölü pixel varsa zaten direkt iade et yenisini al bir süre sonra sarı sarı oluyor ölü pixelin etrafı mide bulantıyor

Hocam selamlar, hayırlı olsun diyeceğim ama ürün maalesef sorunlu gelmiş. Hiç uğraşma, direkt iade et veya değişim iste.
Ölü Piksel İleride yayılır mı? sorusunun cevabı hayırdır, yayılmaz. Ancak sıfır aldığın bir üründe 2 tane ölü piksel kabul edilemez. Gözün sürekli oraya takılacak.

Zaten ölü piksel varken kabloyla vs. uğraşıp vakit kaybetme. 14 günlük süren dolmadıysa Memnun kalmadım diyerek iade etmeni öneririm.

Hocam selamlar, hayırlı olsun diyeceğim ama ürün maalesef sorunlu gelmiş. Hiç uğraşma, direkt iade et veya değişim iste.
Ölü Piksel İleride yayılır mı? sorusunun cevabı hayırdır, yayılmaz. Ancak sıfır aldığın bir üründe 2 tane ölü piksel kabul edilemez. Gözün sürekli oraya takılacak.

Zaten ölü piksel varken kabloyla vs. uğraşıp vakit kaybetme. 14 günlük süren dolmadıysa Memnun kalmadım diyerek iade etmeni öneririm.
Yayılmıyor ama bir süre sonra ölü pixelin etrafı yuvarlak şekilde sarı sarı oluyor bide o pixel sürekli beyaz yanıyorsa

Yayılmıyor ama bir süre sonra ölü pixelin etrafı yuvarlak şekilde sarı sarı oluyor bide o pixel sürekli beyaz yanıyorsa
Hocam o bahsettiğin olay stuck pixel ve yarattığı ısı/basınç yüzünden oluşan panel deformasyonu. Ölü piksel ile pek alakası yok.

Hocam o bahsettiğin olay stuck pixel ve yarattığı ısı/basınç yüzünden oluşan panel deformasyonu. Ölü piksel ile pek alakası yok.
Ölü piksel tartışılmaz, oyun oynarken ona illaki gözün kayacak ve sinirini bozucak hiç gerek yok iade etsin geçsin, tertemiz panelde oynamak varken ne gerek var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,724
Üyeler
186,235
Son üye
kelikkartal
Geri