Samsung va olmasına rağmen ips ten iyi midir onu alacağım da hocamTN renk olarak en kötüsü, bakış açısına göre de ciddi derecede renkler bozulur fakat hızlı bir paneldir, ms değerleri düşüktür, siyahlar kötüdür.
VA kontrast oranı yüksektir bu yüzden 3 panel arasında en iyi siyahları sunar, renkleri iyidir, bakış açıları kötüdür., gecikme değeri olarak genel olarak başarısızdır. Ucuz panellerde black smearing gibi sorunlar vardır düşük ms va paneller pahalıdır.
IPS renk olarak en iyisidir gecikme değerleri fast ips gibi panel isimlendirmeleriyle tn performansına yakındır, siyahları kötüdür, ips glow sorunuyla beraber siyahlar koyu gri-açık griye bile kayabilir.
Not: IPS renk olarak en iyisi fakat bu genel bir tanım yoksa kaliteli qd teknolojisini kullanan va paneller hem iyi bir siyah hemde ipsten bile canlı renkler sunar. (örn. Samsung G65B) ms değeri de oledleri saymazsak en kaliteli segmentte sayılır, rakibi azdır.
Segmentinin en iyisi. Kendim de alacaktım fakat oled aldım. Kendim alamayınca 2 arkadaşıma aldırdım bu ay içinde.Samsung va olmasına rağmen ips ten iyi midir onu alacağım da hocam
en kötüsü TN (kendim kullanıyorum renk ve canlılık rezalet) , görüntü olarak VA paneller bir tık iyi , en güzel görüntüyü veren oled , ips ise hem görüntüsü güzel hem rekabetçi oyunlar için birebir. Yani gündelik bir kullancısı için en mantıklısı İPS.herkese iyi günler bu konuda tam bir bilgim yok monitörüm va panelmiş bu konuyuda öğrenmek isterim satın alım yaparken faydalı olur diye düşünüyorum
teşekkürler dünde va nın siyah konusundaki başarısını okumuştum iyice içime sindiSegmentinin en iyisi. Kendim de alacaktım fakat oled aldım. Kendim alamayınca 2 arkadaşıma aldırdım bu ay içinde.
Hocam örnek verdiğim monitör genel olarak aynı fiyattaki ve daha ucuz ipslerle renk kalitesi olarak ya aynı ya da daha iyidir üstüne va nın kaliteli siyahları da yanında hediye geliyor. Bazı ips modellerinde 0.5ms 0.3ms mprt değerleri vardır ama çoğu hala 1ms gtg dir. Gtg asıl gecikme için bakmanız gereken değer denebilir. Ha yine de ips renk profili olarak daha doygun hissettirir ve bakış açısına göre renklerin bozulmama avantajı vardır. Tercih size kalmış.Samsung va olmasına rağmen ips ten iyi midir onu alacağım da hocam
şuan ıps panel laptop kullanıyorum hocam çok fark yaşamam herhalde ya g6 modelıde tv gıbı aynı zamanda kumandası vs de var telefon olarakta samsung s serisi kullanıyorum o yüzden mantıklı gelıyorHocam örnek verdiğim monitör genel olarak aynı fiyattaki ve daha ucuz ipslerle renk kalitesi olarak ya aynı ya da daha iyidir üstüne va nın kaliteli siyahları da yanında hediye geliyor. Bazı ips modellerinde 0.5ms 0.3ms mprt değerleri vardır ama çoğu hala 1ms gtg dir. Gtg asıl gecikme için bakmanız gereken değer denebilir. Ha yine de ips renk profili olarak daha doygun hissettirir ve bakış açısına göre renklerin bozulmama avantajı vardır. Tercih size kalmış.